acne

Acne? Dit kun je eraan doen!

Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend. Wist je dat 43% van de vrouwen van 30 tot en met 39 jaar last heeft van acne? Er zijn genoeg redenen om van acne af te willen komen, maar waar begin je?

Acne uitgelegd

Omdat het een complexe huidaandoening is, is het belangrijk om te begrijpen wat acne inhoudt. Acne vulgaris is de medische term voor acne. Het is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door verstopte of ontstoken talgklieren. Talgklieren bevinden zich in de bovenste laag van de lederhuid. Ze komen het meeste voor in het gezicht, op de rug, de schouders en op de borst. Hoewel de oorzaak van acne per persoon verschilt, is bekend dat het kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld hormoonschommelingen. Daarnaast is acne erfelijk bepaald. Of voeding, leefstijl en hygiëne een rol spelen in het ontwikkelen of hebben van acne, is tot op heden onduidelijk.

Voorzichtig omgaan met je huid

Vergeet het overmatig aanbrengen van reinigende maskers, het schoonschrobben van je huid en het peuteren aan puistjes. Het bevordert jouw huid niet. Sterker nog: het kan acne erger maken! De acnehuid dient voorzichtig behandeld te worden. Tips om met acnehuid om te gaan, zijn als volgt:

  • Houd je huid zoveel mogelijk met rust. Reinig eenmaal per dag jouw huid en dep het daarna voorzichtig droog. Wrijvende bewegingen kun je het beste vermijden. Probeer daarnaast puistjes niet zelf uit te knijpen. Hiermee kun je beschadigingen aan de huid veroorzaken, die resulteren in littekens.
  • Wees selectief met cosmetica. Veel cosmetica wordt gemaakt op oliebasis en zorgt voor het afsluiten van de poriën. De talgkliertjes raken erger verstopt. Ga op zoek naar cosmetica op waterbasis, en verwijder aan het einde van de dag de make-up met een geschikte make-upremover.
  • Kies voor ontstekingsremmende producten. Een extra stap die je in je routine kunt toevoegen, is het gebruik van ontstekingsremmende producten. Bepaalde serums en producten met salicylzuur bevatten ontstekingsremmende eigenschappen en beperken de ontwikkeling van acne. Gebruik dit tweemaal daags.
  • Neem extra stappen op het gebied van hygiëne. Na inspanning is het advies om af te spoelen onder de douche. Zweet kan in combinatie met wrijvend textiel huidirritatie veroorzaken. Probeer ook je kussensloop dagelijks te verwisselen, en je telefoon schoon te maken. Beiden zijn een broedplaats voor bacteriën.
  • Praat erover. Iets wat niet onderschat moet worden, is dat acne een aanslag kan maken op het zelfvertrouwen. Wanneer het je dagelijks op een negatieve manier beïnvloedt, is het belangrijk om er de nodige aandacht aan te schenken. Ervaar jij een negatieve spiraal? Praat met jouw omgeving of jouw huisarts.

Wist je dat 43% van de vrouwen tussen de 30-39 jaar last heeft van acne?

Behandelen van acne

Met de bovenstaande tips leer je bewust met acne om te gaan. Je voorkomt dat het erger wordt, maar het verhelpen is vaak lastig. Verzorging en behandeling van een acnehuid gaan hand in hand. Een schoonheidsspecialist weet met de juiste producten en een behandelplan hoe de acne vermindert kan worden.

Behandeling door Bon Soigné

Behoefte aan hulp op het gebied van huidverbetering? Goede zorg voor jouw huid krijg je bij Bon Soigné. Ria en haar team specialisten werken met producten passend voor elke huidbehoefte. In de salon wordt gewerkt met Oolaboo, Valmont en Comfortzone. De duurzame eigenschappen van deze producten bieden kwaliteit: alleen het beste van het beste komt binnen bij Bon Soigné. Wil jij meer weten over behandelingen voor jouw huid? Neem contact op!

Datum: 09 februari 2023