acne

‘Het liefst verstopte ik mijn gezicht’

Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander. Jarenlang beheerste de huidaandoening haar leven. Jarenlang had haar huidaandoening invloed op haar zelfvertrouwen, tot ze stappen ondernam.

Onzeker

Daphne: ‘Het begon rond mijn twaalfde. Pukkeltjes, puistjes en een overgevoelige huid. Volgens mijn moeder hoorde het bij de leeftijd. Voor een groot deel was dat ook wel zo: veel pubers hebben last van acne. Maar in mijn geval was het wel erg extreem. Grote onderhuidse ontstekingen zorgden ervoor dat mijn hele gezicht eronder zat. Ik kreeg vaak nare opmerkingen van mijn klasgenoten en werd enorm onzeker, ook al kon ik er niets aan doen. Ik vond het maar lastig om van mijn puistjes af te blijven. Nou, dat heb ik geweten… Mijn acne verminderde in de loop der jaren, maar ik droeg nog steeds de gevolgen van het kapotmaken van mijn huid. Helaas waren er veel acnelittekens ontstaan op mijn gezicht. Iedere dag werd ik herinnerd aan een nare periode en mijn zelfvertrouwen bereikte een dieptepunt.’

Mondkapjes

‘Toen kwam de coronapandemie en moesten we massaal mondkapjes dragen. Voor mij was dat in de eerste instantie een zegen. Het was de ideale manier om mijn gezicht te kunnen bedekken. Maar de mondkapjes bleken een broedplaats voor bacteriën en puistjes, waardoor mijn huid alleen maar verslechterde. Mijn acne was terug van weggeweest. Dat was voor mij de druppel. Ik wilde voor altijd van mijn huidproblemen af zijn. Via een vriendin kwam ik terecht bij Fine LaserClinic. Ondanks mijn jarenlange huidproblemen had ik nog nooit een huidkliniek van binnen gezien. Toen ik de drempel overstapte, voelde het meteen goed. Alles straalde professionaliteit en deskundigheid uit. Ook de huidtherapeuten wisten waar ze het over hadden. Mijn gezicht was letterlijk en figuurlijk in goede handen.’

Zelfvertrouwen terug

‘We zijn inmiddels ruim een jaar verder en mijn huid is echt opgeknapt. Mijn acne is verdwenen en mijn zelfvertrouwen is weer helemaal terug. Dat had ik me een paar jaar geleden niet kunnen voorstellen!’

De behandeling

Stephanie Dinkla van Fine LaserClinic vertelt: ‘We krijgen regelmatig mensen in onze kliniek die last hebben (gehad) van acne. Dit zijn veelal jongvolwassen vrouwen, maar acne kan op alle leeftijden voorkomen, bij zowel mannen als vrouwen.

Persoonlijk behandelplan

Onze acnebehandeling begint altijd met een intakegesprek. Iedere huid is uniek en verdient een persoonlijk behandelplan. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de reiniging en de dieptereiniging van de huid. Ook verwijderen we puistjes, gerstekorrels en mee-eters. De volgende stap is een peeling om de dode huidcellen te verwijderen en overtollig talg op te lossen. Tot slot brengen we een kalmerend masker en een verzorgende crème aan op de huid.

Ik werd enorm gepest

Advies en producten

Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst en de mate van de acne. Maar daar stopt het niet. We geven onze klanten ook advies en producten mee voor thuis, zodat ze iedere dag actief kunnen werken aan huidverbetering. Het klinkt misschien gek, maar we willen zo snel mogelijk afscheid kunnen nemen van onze klanten. Dat betekent namelijk dat zij thuis zelf hun huid kunnen onderhouden met de producten en handvatten die ze van ons hebben meegekregen. Daar streven we naar!’

Over Fine LaserClinic

Fine LaserClinic biedt verschillende behandelingen aan voor huid- en lichaamsverzorging. Zo kun je bij de huidtherapeuten terecht voor rimpels, acnebehandelingen, pigmentproblematiek of littekens. Ook voor het verwijderen van permanente make-up of een tattoo waar je spijt van hebt helpen ze je graag. Voor iedere situatie wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige apparatuur. Alles om het mooiste uit jezelf te halen!

Gratis intakegesprek

Wil jij je huid laten verbeteren, maar weet je niet welke behandeling geschikt is? Ga dan gerust langs voor een gratis en vrijblijvende intake. Hierbij krijg je advies op maat en een gratis proefbehandeling.

Wist je dat?

Doordat de kliniek werkt met BIG-geregistreerde huidtherapeuten, worden sommige behandelingen vergoed wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico.

Datum: 13 februari 2023