
Vitaal en gezond worden
Heb jij ook weleens last van een opgeblazen buik, darmklachten, energietekort, huidklachten of hoofdpijn? Ben je heel erg nieuwsgierig waar dit mee te maken kan hebben?
Oorzaak
Caroline de Haas: ‘Bij Gezondheidskliniek Essence gaan wij op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Het is belangrijk om de oorzaak te vinden. Alleen dan kom je voorgoed van je klachten af. Vaak spelen vitamine, mineralen of eiwittekorten een grote rol in het ontstaan van klachten.’
Consult
‘Binnen de Gezondheidskliniek behandelen we cliënten volgens een bepaalde manier. Via een intakelijst en vragen tijdens een consult worden al veel dingen duidelijk. Onze kennis als orthomoleculair therapeut is breed en als specialisatie werken wij graag vanuit goede en gezonde voeding.’
Goede voeding
‘Mensen beseffen vaak niet wat bepaalde voeding kan doen in het lichaam. Hier informeren wij onze cliënten graag over. Cliënten merken dat we veel dieper ingaan op de voeding dan een diëtiste of een voedingsdeskundige. Ook het waarom bepaalde voeding minder goed is voor ons wordt duidelijk uitgelegd.’
Bioresonantie
Caroline: ‘Na ons intakegesprek tijdens het consult meten we vaak het lichaam door met behulp van bioresonantietherapie. Hierbij houdt de cliënt twee koperen staafjes vast waarmee een hele check-up wordt gedaan. Tijdens hetzelfde consult wordt er bij de cliënt een druppeltje bloed geprikt en onder de microscoop gelegd. Zowel droogbloed- als levendbloedanalyse wordt hierbij uitgevoerd.’
‘Klachten kunnen soms ook redelijk eenvoudig worden opgelost’
Microscopisch bloedonderzoek
‘Tijdens het microscopisch bloedonderzoek kunnen 14 verschillende kenmerken geduid worden. Men heeft ze nooit alle 14 uiteraard. Hierbij moet je denken aan candida (schimmelovergroei in de darmen), metaalbelasting, een teveel aan afvalstoffen in de darmen, vrijeradicaalschade, vitaminetekorten, calcium-/ magnesiumdisbalans enzovoort. De combinatie van bioresonantietherapie en de microscopische bloedanalyse geeft heel mooie aanvullende informatie over wat er meespeelt in het ontstaan van bepaalde klachten.’
kPNI
‘Chronische klachten en auto-immuunziektes hebben vaak een veel dieper verleden, waarnaar gekeken moet worden. Om dit soort klachten goed in kaart te brengen, passen wij de kPNI-methode (Klinische Psychologische Neurologische Immunologie) toe. De oorzaak is vaak een samenspel van verschillende factoren.’
Voedingsdagboek
‘Klachten kunnen soms ook redelijk eenvoudig worden opgelost. Het bijhouden van een digitaal voedingsdagboek geeft vaak een heel mooi beeld van wat iemand binnenkrijgt. De computer berekent de percentages eiwitten, koolhydraten en vetten (goede en slechte vetten). Met de juiste adviezen en een enkel ondersteunend supplement ervaart de klant vaak al verbetering.’
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Een van de moeilijkste dingen om te veranderen is je gedragspatroon. Op een gegeven moment zit je zo vastgeroest in je keuzes dat het een automatisme wordt. Dit geldt ook voor voeding. Als je moe bent of het druk hebt, heb je geen zin om uren in de keuken te staan.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
We drinken allemaal weleens een kopje thee. Het is een drank van de theeplant, genaamd de ‘Camellia Sinensis’. Door de blaadjes te trekken in heet water komt de smaak vrij die ons zo bekend is.
-
Vezels zijn een vorm van koolhydraten (suikerkettingen) en onmisbaar voor het functioneren van onze darmen. Daarnaast houdt het je microbioom tevreden: je interne huisdieren die uit bacteriën, schimmels en gisten bestaan. Voedsel voor je darmbewoners dus.
-
Bijna iedereen is gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen. Dat heeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Na een lange werkdag kom je thuis met een enorm hongergevoel. Het idee dat je nu nog een hele maaltijd moet bereiden voordat je eindelijk aan tafel kunt is niet erg aantrekkelijk. Bovendien heb je bijna niets in huis én lukt het je niet om iets gezonds te bedenken. Het enige waar je op kunt komen, is een diepvriespizza of een patatje van de snackbar om de hoek.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines waar we niets wijzer van worden. Eenmaal bij de huisarts krijgen we – goedbedoelde – medicatie. Deze worden ook wel statines genoemd.
-
Bij de koffie een gevulde koek en tijdens de lunch op je werk een frikadel speciaal, want het is snackdag. Na het avondeten een bakje roomijs en voor het slapengaan een stuk chocolade. Als je het allemaal bij elkaar optelt, snack je eigenlijk best veel.