Vitaal en gezond worden
Heb jij ook weleens last van een opgeblazen buik, darmklachten, energietekort, huidklachten of hoofdpijn? Ben je heel erg nieuwsgierig waar dit mee te maken kan hebben?
Oorzaak
Caroline de Haas: ‘Bij Gezondheidskliniek Essence gaan wij op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Het is belangrijk om de oorzaak te vinden. Alleen dan kom je voorgoed van je klachten af. Vaak spelen vitamine, mineralen of eiwittekorten een grote rol in het ontstaan van klachten.’
Consult
‘Binnen de Gezondheidskliniek behandelen we cliënten volgens een bepaalde manier. Via een intakelijst en vragen tijdens een consult worden al veel dingen duidelijk. Onze kennis als orthomoleculair therapeut is breed en als specialisatie werken wij graag vanuit goede en gezonde voeding.’
Goede voeding
‘Mensen beseffen vaak niet wat bepaalde voeding kan doen in het lichaam. Hier informeren wij onze cliënten graag over. Cliënten merken dat we veel dieper ingaan op de voeding dan een diëtiste of een voedingsdeskundige. Ook het waarom bepaalde voeding minder goed is voor ons wordt duidelijk uitgelegd.’
Bioresonantie
Caroline: ‘Na ons intakegesprek tijdens het consult meten we vaak het lichaam door met behulp van bioresonantietherapie. Hierbij houdt de cliënt twee koperen staafjes vast waarmee een hele check-up wordt gedaan. Tijdens hetzelfde consult wordt er bij de cliënt een druppeltje bloed geprikt en onder de microscoop gelegd. Zowel droogbloed- als levendbloedanalyse wordt hierbij uitgevoerd.’
‘Klachten kunnen soms ook redelijk eenvoudig worden opgelost’
Microscopisch bloedonderzoek
‘Tijdens het microscopisch bloedonderzoek kunnen 14 verschillende kenmerken geduid worden. Men heeft ze nooit alle 14 uiteraard. Hierbij moet je denken aan candida (schimmelovergroei in de darmen), metaalbelasting, een teveel aan afvalstoffen in de darmen, vrijeradicaalschade, vitaminetekorten, calcium-/ magnesiumdisbalans enzovoort. De combinatie van bioresonantietherapie en de microscopische bloedanalyse geeft heel mooie aanvullende informatie over wat er meespeelt in het ontstaan van bepaalde klachten.’
kPNI
‘Chronische klachten en auto-immuunziektes hebben vaak een veel dieper verleden, waarnaar gekeken moet worden. Om dit soort klachten goed in kaart te brengen, passen wij de kPNI-methode (Klinische Psychologische Neurologische Immunologie) toe. De oorzaak is vaak een samenspel van verschillende factoren.’
Voedingsdagboek
‘Klachten kunnen soms ook redelijk eenvoudig worden opgelost. Het bijhouden van een digitaal voedingsdagboek geeft vaak een heel mooi beeld van wat iemand binnenkrijgt. De computer berekent de percentages eiwitten, koolhydraten en vetten (goede en slechte vetten). Met de juiste adviezen en een enkel ondersteunend supplement ervaart de klant vaak al verbetering.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.