Wat is een nagelbeugel en hoe kan deze helpen?
De nagelbeugel is een hulpmiddel die gebruikt wordt om ingegroeide teennagels te herstellen of voorkomen. Door het gebruik van deze nagelbeugel wordt de groei van de teennagel hersteld en de druk verminderd. Een nagelbeugel wordt altijd door een podotherapeut of medisch pedicure op maat gemaakt en met een speciale lijmtechniek aangebracht op de nagel. Medisch Pedicure Francisca vertelt je meer over de nagelbeugel.
Wat is een ingegroeide teennagel?
Ingegroeide teennagels komen bijna altijd voor bij de grote teen. De rand van de nagel is daarbij in de huid gegroeid. Ingegroeide teennagels geven veel irritatie, pijn en kunnen leiden tot een ontsteking. Hoe een ingegroeide teennagel ontstaat is niet altijd helemaal duidelijk. De meest voor de hand liggende oorzaak laat zich vinden in het dragen van te smalle of juist te brede schoenen, maar kan ook ontstaan door de vorm of stand van de teen zelf. Dit kan ertoe leiden dat de nagel licht gekanteld of gebogen wordt, waardoor een nagelrand in de huid drukt. Ook het te kort knippen van de teennagels in de hoekjes kan tot klachten leiden.
Symptomen van een ingegroeide teennagel
Bij een ingegroeide teennagel komen de volgende symptomen voor:
- Rode en pijnlijke huid rondom de nagel
- Puntje van de nagel groeit in het nagelbed
- Verdikking of zwelling van de nagelwal
- Ontsteking van het gebied rondom de teennagel
Wat zijn de oorzaken van een ingegroeide teennagel?
Ingegroeide teennagels kunnen verschillende oorzaken hebben, te weten:
- Te ronde of verdikte nagels
- Te smalle of te brede schoenen
- Afwijkende stand van de teen
- Rond knippen of te kort knippen van de teennagel
Een beugel voor je nagel: het kan!
Een nagelbeugel kan uitkomst bieden
Een nagelbeugel wordt gebruikt om een ingroeiende nagel tegen te gaan of te voorkomen. Hierboven hebben we uitgelegd wat een ingegroeide teennagel inhoudt. Een nagelbeugel corrigeert de nagel zodat deze recht komt te staan en voorkomt dat de nagel in de huid groeit. De medisch voetzorgverlener buigt een ijzerdraadje in de juiste vorm en lijmt deze op de nagel. Voordat de nagelbeugel wordt geplaatst, zorgt de medisch voetzorgverlener er voor dat de scherpe uiteinden van je nagel niet meer in de huid drukken. Het plaatsen van een nagelbeugel wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De behandelperiode is afhankelijk van de nagelgroei en de afwijking van de nagel, maar bedraagt gemiddeld 6 maanden.
De kosten van een nagelbeugel
Heb je last van een ingegroeide of ingroeiende teennagel, maak dan een afspraak bij Medisch Pedicure Francisca. Het plaatsen van een nagelbeugel kost bij ons €25,00. Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt een nagelbeugel vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Voor het maken van een afspraak kun je gebruik maken van het contactformulier op onze website of telefonisch contact opnemen.
-
Een fris gevoel is fijn. Voor je hele lichaam, maar ook zeker voor je voeten. Wanneer we te maken hebben met onaangename geurtjes, voelen we ons al snel ongemakkelijk. Begrijpelijk!
-
We kennen de massage als ontspanningsmiddel voor je hele lichaam. Je ziet misschien een ruimte voor je met geurkaarsen, aromatische oliën, een comfortabele ligstoel, kortom: een wellness. Maar een massage heeft meer functies dan enkel ontspanning.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.
-
Pijnlijke, stijve voeten, opgezwollen gewrichten, vergroeiingen in je tenen of andere delen van je voeten. Kun jij deze klachten afvinken? Dan heb je misschien reuma.
-
Je voeten gebruiken is zo vanzelfsprekend. Vaak merk je pas hoe belangrijk je voeten zijn wanneer er een klacht tevoorschijn komt. Een medisch pedicure biedt gelukkig de oplossing voor verschillende voetklachten.
-
De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Het is vervelend als je pijn hebt aan of in je voeten, enkels, knieën, heupen of rug.
-
Hebben voeten en diabetes iets met elkaar te maken? Jazeker, de diabetische voet is kwetsbaar en heeft daarom extra aandacht nodig.
-
Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje wielrennen of hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk!
-
Winterhanden en -voeten zijn geen pretje. Roodheid, jeuk dan weer een blauwe kleur die gepaard gaat met wisselingen in temperatuur. Vooral wintertenen komen vaak voor.
-
Wij vrouwen zijn er dol op: schoenen kopen. Het liefst hebben we bij elke outfit een passend paar. Kekke kleurtjes, hoge hakken of stoere boots. Wij zijn daarbij vooral geneigd om naar het uiterlijk van het schoeisel te kijken.