Schud de winterstress van je af
De dagen beginnen al weer wat langer te worden, maar jij voelt je nog steeds moe en futloos. Je hebt weinig energie en je spieren voelen stijf en pijnlijk aan. Grote kans dat jij last hebt van een winterdipje. En zélfs als het lekkere winterweer nog niet is losgebarsten, is er voor jou toch een mogelijkheid om die winterstress van je af te schudden.
Winterstress
Eigenlijk moet je hele lichaam wakker geschud worden, zodat de energie weer kan gaan stromen. Met behulp van Shiatsu kun je die winterstress laten wegmasseren. Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen (de meridianen) stroomt. In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, is het lichaam uit evenwicht en kunnen er ziekten, pijn of andere klachten ontstaan. Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is. Met Shiatsu therapie kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van levensenergie. Via bepaalde punten op de meridianen kan het energiestelsel worden beïnvloed en wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.
Energieker
‘Shiatsu brengt lichaam en geest in balans’, legt Paula Kobayashi, Master Namikoshi Shiatsu, uit. ‘Onze duimen werken aan je blokkades. Elk drukpunt heeft een verhaal en elk drukpunt zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven. Shiatsu stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Als je na een Shiatsu behandeling veel water drinkt, zorgt dit ervoor dat je afvalstoffen sneller kwijtraakt, waardoor je je ook weer snel energieker gaat voelen.’
Wist je dat …
… Paula Kobayashi een eigen academy heeft opgezet?
… je bij deze Kobayashi Shiatsu Academy ook zelf een cursus of opleiding kunt volgen?
… Paula gediplomeerd docent is en al meer dan 30 jaar actief werkzaam is als medisch shiatsutherapeute?
‘Shiatsu brengt lichaam en geest in balans’
Drukpuntmassage
Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (Shi = vinger en atsu = druk), is een natuurgeneeswijze die is ontstaan in Japan. Tokujiro Namikoshi is de ontwikkelaar van het Namikoshi Shiatsu. Shiatsu als behandelsysteem is in Japan ontwikkeld tot een geneeskunde van hoge medische waarde. Deze therapie is erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid.
Shiatsu
Shiatsu kan worden ingezet bij onder andere:
- vermoeidheid
- hoofdpijnklachten
- rug-, nek- en schouderklachten
- burnout- en stressgerelateerde klachten
- RSI
- menstruatieklachten
- sportblessures
- allergieën
- overgangsklachten
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.