Last van vermoeidheid? Reflexzonetherapie helpt!
Tergend langzaam zie je de minuten voorbij kruipen. ’s Nachts, wanneer je weer eens niet kunt slapen, lijkt de tijd zoveel langzamer te gaan dan overdag. Geïrriteerd draai je je op je andere zij. De gedachten in je hoofd draaien op volle toeren. Morgen wacht immers weer een drukke dag vol belangrijke afspraken. Je voorziet nu al dat je dan, omdat je deze nacht wéér zo slecht slaapt, doodmoe zult zijn. Wil jij je vermoeidheid aanpakken? Lees dan hier hoe reflexzondetherapie jou kan helpen!
Vermoeidheid versus slapeloosheid
Vermoeidheid en slapeloosheid lijken onlosmakelijk verbonden. Ze houden elkaar in stand en je hebt geen idee hoe je die vicieuze cirkel moet doorbreken. ’s Avonds val je meestal wel als een blok in slaap, maar na een paar uur ben je al weer wakker. En zodra je gedachten dan beginnen te malen, kun je net zo goed je bed uitgaan. De ervaring je heeft geleerd dat je dán zéker niet meer de slaap zult vatten.
Pak de oorzaak aan
Intussen voel je je steeds ellendiger. Je hebt laatst zelfs een paniekaanval gehad en dat is niks voor jou! En laatst was je een paar dagen erg down. Dit moet stoppen voordat het écht uit de hand loopt. Slaapmiddelen zie je niet zitten. Je hebt liever iets wat het probleem bij de oorzaak aanpakt. En het liefst zonder ervoor allerlei chemische ‘troep’ te hoeven innemen.
Lekker in je vel
‘Dat is in veel gevallen ook helemaal niet nodig’, weet reflexzonetherapeute Hannah de Graaf-van der Staaij. ‘Je lichaam beschikt immers over een zelfherstellend vermogen. Het kan heel veel zaken zelf oplossen. Met behulp van reflexzone therapie kan ik dat proces ondersteunen. Op je voeten en handen zitten allemaal gebieden, de zogenoemde ‘reflexzones’, die corresponderen met je organen, klieren en andere delen van je lichaam. Door diverse oorzaken kunnen er in je lichaam blokkades ontstaan, die de energiestroom in je lichaam blokkeren. Door deze zones te masseren, kan ik die blokkades opheffen en komt je lichaam weer in balans.
Vermoeidheid en slapeloosheid lijken onlosmakelijk verbonden
Toepassingen
Reflexzone therapie is effectief bij:
- vermoeidheid
- slapeloosheid
- migraine
- rugklachten
- gewrichtsklachten
- hoge bloeddruk
- allergie
- spanning
- stress
- menstruatieklachten
- spijsverteringsklachten
- zwangerschapsproblemen
Oorzaken van vermoeidheid
De oorzaken van de vermoeidheid en slapeloosheid kunnen bijvoorbeeld liggen in veel stress. Met reflexologie raak je weer ontspannen, zul je minder piekeren en makkelijker doorslapen. Het heeft invloed op je lichaam én je geest en je zult merken dat je weer lekkerder in je vel zit. Het is een prachtige methode die bij heel veel klachten kan worden ingezet’, besluit Hannah enthousiast.
Over Hannah
Hannah de Graaf-van der Staaij werkt als holistisch coach en biedt reflexzonetherapie, wandel- en bewustzijnscoaching, voeding- en supplementenadvies en darmtherapie. Ook geeft ze workshops over gezonde voeding. Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen over haar behandelingen? Kijk dan voor meer informatie op de website.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn, vooral in het drukke leven dat velen van ons leiden. Een goede nachtrust zorgt niet alleen voor een goede fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor een betere mentale gezondheid. Toch hoor je steeds vaker dat veel mensen moeite hebben om voldoende slaap te krijgen.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
De wekker naast je bed geeft 03.17 uur aan. Pff, er zijn nog maar drie minuten verstreken sinds je de vorige keer keek. Je draait je maar weer eens op je andere zij.
-
We slapen wat af. Bijna een derde van ons leven verkeren we in dromenland terwijl de wekker op scherp staat om ons weer het dagelijkse leven in te trekken. Het lijkt bijna tijdverspilling, totdat je een tijdje slecht slaapt.
-
Rusteloze benen zijn geen feest. Wanneer je probeert te slapen, voelt het alsof er een mierenkolonie door je benen loopt. Prikkels, steken of kriebelen maken dat je een onbedwingbare drang krijgt om je benen te bewegen.
-
Elke avond is het weer hetzelfde liedje. Je maakt je klaar voor het slapengaan in de hoop dat je dit keer wel een goede nachtrust tegemoet gaat. Maar al snel malen de piekergedachten weer door je hoofd en is je lichaam te onrustig om de slaap te vatten.
-
Ben jij iemand die ‘s nachts onrustig in bed ligt te woelen, piekerend over van alles en nog wat? Word jij om de haverklap wakker, om vervolgens niet meer in slaap te kunnen komen?
-
Een goede nachtrust ondersteunt en reflecteert je gezondheid. Wanneer je slecht slaapt, kan dit te maken hebben met stress, een verstoring in het slaap-waakritme of een tekort aan melanine. Daarnaast zijn sommige mensen gevoelig voor omgevingsfactoren zoals licht of geluid.