slaapproblemen

Slaapproblemen? Stop het piekeren met Access Bars!

Elke avond is het weer hetzelfde liedje. Je maakt je klaar voor het slapengaan in de hoop dat je dit keer wel een goede nachtrust tegemoet gaat. Maar al snel malen de piekergedachten weer door je hoofd en is je lichaam te onrustig om de slaap te vatten. Of je nu een kop kamillethee drinkt, een mindfulnesspodcast beluistert of een aromatherapiekussen probeert, het lukt je niet om je gedachtestroom tot bedaren te brengen en jezelf te dwingen tot slaap. Wil jij eindelijk verlost zijn van het piekeren en slaapproblemen? Dan is Access Bars mogelijk een uitkomst!

Gevolgen van slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Je bent hierin zeker niet de enige: zeker 1 op de 5 volwassenen van 25 jaar en ouder kampen met slaapproblemen. Een groot deel hiervan ondervindt hiervan dagelijks problemen, zoals humeurigheid en prikkelbaarheid, een verminderd geheugen en concentratieproblemen. Genoeg reden om het er niet bij te laten zitten.

Ontspanning zoeken

Ontspanning is een belangrijke factor bij een goede nachtrust. Wanneer je te veel stress ervaart en te veel adrenaline aanmaakt, wordt het lichaam als het ware geblokkeerd om in slaap te komen. Zodra je eenmaal slecht slaapt, wordt het steeds lastiger om dit patroon te doorbreken. Slaapproblemen worden dan vaak in stand gehouden, doordat er steeds meer druk op het slapen komt te liggen.

Slaapproblemen kunnen grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren

Slaaphygiëne

Slapeloosheid leidt bovendien tot vermoeidheid overdag. Dit zorgt ervoor dat je minder energie hebt om goed voor jezelf te zorgen en al snel in een negatieve spiraal terechtkomt. Je bent uit je ritme, gaat misschien meer cafeïne drinken, of compenseert het nachtelijke wakker liggen met middagdutjes. Een goede slaaphygiëne is daarom van groot belang. Dat betekent dat je een vast ritme aanhoudt, de koffie na het middaguur laat staan en ’s avonds tijd neemt voor bewuste ontspanning. Zet de tv, computer en telefoon uit en maak een wandeling, lees een boek, of doe een andere ontspannende activiteit.

Stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren is haast net zo lastig als stoppen met roken. Je raakt zo gewend aan een bepaalde manier van denken, dat je er vrijwel verslaafd aan raakt. Niet omdat het je een goed gevoel geeft, maar omdat het een automatisme is geworden, een gewoonte waar je telkens weer op terugvalt. En dit kun je pas veranderen door op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak. Er kunnen verschillende redenen zijn dat piekergedachten je van je slaap houden. Bijvoorbeeld een onverwerkt trauma dat weer boven komt, huidige werkstress of emotionele stress, een laag zelfbeeld of angstigheid.

Access Bars

Wanneer het je niet lukt om op eigen houtje uit de negatieve spiraal te komen en de spanning los te laten, kan Access Bars je hierbij helpen. Tijdens de sessie worden de verschillende energiepunten van het hoofd aangeraakt en als het ware geactiveerd. De energiestromen komen zo weer in beweging en zetten de hersenen aan tot een soort defragmentatieproces, waarbij alle gedachten en gevoelens weer een plekje krijgen. Na de behandeling ervaren de meeste mensen een licht en ontspannen gevoel, vergelijkbaar met een hoofdmassage, waardoor ze ’s avonds weer makkelijker in slaap komen.

Over Re-Sparkle

Wil je meer weten over de werking van Access Bars of wil je zelf ervaren wat deze behandeling bij jouw slaapproblemen kan betekenen? Laat je dan onder handen nemen door Joyce Elshout van Re-Sparkle. Zij helpt je de spanning en piekergedachten los te laten, zodat je weer kunt genieten van een ontspannen nachtrust.

Datum: 12 november 2020