tepelreconstructie

Een tepelreconstructie: voel je weer compleet

Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

Realistisch effect

Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ‘tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.

Wensen

De specialist gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt. De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.

Behandelingen

De behandeling bestaat uit drie sessies, met elk 6 tot 8 weken daartussen. Na de intake worden de wensen uitvoerig besproken: welke kleur en welke vorm is het meest geschikt? De behandeling duurt gemiddeld een uur. Vaak wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Het resultaat van de behandeling moet eens in de 1,5 tot 2,5 jaar eenmalig worden bijgewerkt.

De specialist gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat

Littekenmassage

Ook kunnen littekens in het geopereerde of bestraalde gebied behandeld worden. Littekens zorgen vaak voor een bewegingsbeperking, en ook voelt de huid vaak strak aan. Het kan zijn dat het litteken verkleefd is met de onderlaag. Littekenmassage biedt dan uitkomst.

Wenkbrauwen en eyeliner

Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar.;niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van je wenkbrauwen (en eventueel eyeliner) kan dan een oplossing zijn. Soms kun je dit laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Soms is het verstandiger om dit pas te doen wanneer de wenkbrauwen al (deels) zijn uitgevallen. Laat je hierover adviseren.

Datum: 08 december 2017