darmklachten

Hoe kom je af van darmklachten?

Al tijden heb je last van een opgeblazen en pijnlijke buik. Je stoelgang verloopt moeizaam en is onregelmatig. En tot vervelens toe maakt je buik ook nog rommelende geluiden en heb je last van winderigheid. Onder deze omstandigheden heb je weinig zin en energie je onder de mensen te bevinden, laat staan bij een kerstdiner aan te schuiven.

Structurele oplossing

Je hebt al van alles geprobeerd om je weer beter te voelen, van meer vezels eten tot vaker sporten. Toch blijven je klachten maar aanhouden. De huisarts heeft geen oplossing voor jou, en zei dat je darmklachten vanzelf zouden overgaan als je je voeding en beweging zou aanpassen. Toch biedt dat weinig soelaas. En de boodschap ‘leer er maar mee leven’ kan je daarbij nogal moedeloos stemmen en nog meer stress of spanning opleveren. In dit geval wil je graag je klacht in de kern aanpakken en een structurele oplossing vinden.

Belangrijke functie

Je darmen zijn namelijk zeer belangrijk voor onze algehele gezondheid. In de darmen leven miljoenen bacteriën, schimmels en virussen, samen het ‘microbioom’ geheten. Dit helpt ons bij het verteren van voedsel, waarbij er allerlei verschillende chemische stofjes vrijkomen. Dit zijn stoffen zoals serotonine en dopamine, ook wel bekend als gelukshormonen. Al deze stoffen beïnvloeden ons lichaam en ons brein. Wanneer je darmen niet optimaal functioneren heeft dat dan ook een groot effect, en is het zaak dit aan te pakken.

Verstoringen

Als je darmen goed werken, zit je fysiek en mentaal lekkerder in je vel. Maar er zijn allerlei factoren die het welzijn van je lichaam en darmen negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan factoren als ziekte, stress, voeding en een verkeerde leefstijl. Door deze zaken kan er spanning in het lichaam ontstaan wat wordt opgeslagen door de spieren. Wanneer de spierspanning in de onderrug erg hoog is, kan dat voor verstoringen in de afvoer van afvalstoffen veroorzaken. De werking van je organen vermindert hierdoor, en het resultaat is dat je te maken krijgt met vervelende klachten.

Als je darmen goed werken, zit je fysiek en mentaal lekkerder in je vel

Zachte techniek

Met Body Stress Release (BSR) kun je het lichaam helpen deze spanning los te laten. Het is een heel zachte techniek. De handmatige pulsen zijn subtiel, maar hebben veel effect. Daarmee biedt een sessie ook al veel ontspanning en is het geschikt voor iedereen, van heel jonge kinderen tot ouderen. De methode is bovendien erg geschikt als aanvullend op reguliere zorg, mocht je ook in een medisch traject zitten. Daarom wordt het veelal door je zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Andere klachten

BSR kan ook worden ingezet bij vele andere klachten. Dit zijn klachten zoals:

  • Hoofdpijn
  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Groeipijnen
  • Burn-out
  • Overgangsklachten
  • Huilbaby’s
  • Bekkeninstabiliteit

Benieuwd?

Heb jij last van darmklachten, of heb je een andere klacht waarvan je te horen kreeg dat je er naar mee moest leren leven? Judith van der Knaap kan met behulp van BSR veel voor je betekenen. Uit eigen ervaring weet Judith hoezeer BSR de flexibiliteit in het lichaam verbetert en je meer energie kan geven. Na deze positieve ervaringen raakte Judith geboeid en besloot zelf aan de slag te gaan met de therapie. Sinds 2015 is ze zelf BSR-practitioner in haar praktijk om zoveel mogelijk mensen te helpen beter in hun lijf te komen. Ben je benieuwd geworden? Neem gerust contact op!

Datum: 23 december 2019