Hormonen uit balans? Reflexzonetherapie helpt je herstellen
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden. Dit kan door voeding, maar ook door stress komen. Een behandeling met reflexzonetherapie helpt je de balans weer te herstellen.
Hormonen uit balans
Een hormonale disbalans kan heel wat teweegbrengen. Zo zat Martine (37) al tijden niet goed in haar vel. ‘Ik was uit balans en voelde me rusteloos. Het leek alsof ik constant tegen de stroming in zwom. Op een gegeven moment werd ik steeds meer onder water gezogen en begon ik zowat te verdrinken in mijn werk en alle verplichtingen. Mijn balanceringsact stond op het punt van instorten, al wilde ik dat niet aan mezelf – en anderen – toegeven.’
Stemmingswisselingen
‘Maar langzamerhand begonnen de mensen om me heen wel in de smiezen te krijgen dat het allemaal niet zo lekker ging. Ik had ontzettend last van stemmingswisselingen, die ik maar moeilijk verborgen kon houden. Ik reageerde heel heftig op kleine ongemakken of plotselinge planwijzigingen of veranderingen. Ook kon ik ineens heel slecht tegen bepaalde geluiden om me heen. Ik raakte dan enorm gepikeerd. Het voelde alsof mijn zenuwstelsel een breekpunt had bereikt. Mijn hormonen waren compleet in de war. Tijdens een doodgewoon, onemotioneel gesprek barstte ik dan opeens in tranen uit. Ik had mezelf en mijn emoties niet meer onder controle.’
Jolanda bleek echt mijn reddende engel te zijn
Toe aan ontspanning
‘Eerst dacht ik dat ik misschien zwanger was, maar de test wees negatief uit. Van de arts kreeg ik het advies om gezonder te eten en meer te bewegen. Toch loste dit het probleem en het gevoel vanbinnen niet op. Ik wist niet wat er met me aan de hand was, maar ik voelde me niet meer als mezelf. Het verlossende woord kwam toen een vriendin me meenam naar de reflexzonetherapeut. ‘Jij bent echt toe aan wat ontspanning’, zei ze.’
Blokkades opsporen
‘Reflexzonetherapie had mijn vriendin enorm geholpen tijdens haar zwangerschap, dus ze dacht dat het mij ook kon helpen. En inderdaad: Jolanda bleek echt mijn reddende engel te zijn. Niet alleen had ze alle aandacht voor mij en luisterde ze echt naar me, maar ze gaat ook echt op zoek naar het onderliggende probleem. Zo kwamen we er dankzij Touch for Health achter waar de blokkades in mijn lichaam zaten en wat het effect van mijn eetpatroon en stress is geweest. Vervolgens is Jolanda me gaan behandelen met een combinatie van reflexzonetherapie, bloesemremedies en voedingssupplementen. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zit ik een stuk beter in mijn vel. Het voelt alsof ik mijn lichaam weer terug heb!’
Herstel het evenwicht
Heb je last van prikkelbaarheid en schiet je sneller uit je slof? Ben je rusteloos, opgefokt en uitgeput tegelijk? Voel je je verward, verdwaald of heb je moeite om keuzes te maken? Dit zijn allemaal tekenen dat je hormonen uit balans zijn. Jolanda zoekt graag samen met jou naar een passende oplossing om het natuurlijk evenwicht van je lichaam te herstellen. Ervaar daarom zelf wat een behandeling bij Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’ voor je kan betekenen, om weer met beide voeten op de grond te staan.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Wist je dat je als vrouw hormonaal kan bevriezen? De officiële term is hyperprolactinemie en je hebt een grote kans dat je dit oploopt in je leven. Het gaat vaak gepaard met klachten als overrekking van banden, waardoor je blessuregevoelig wordt.
-
PMS, het premenstrueel syndroom, is een lastig en ongrijpbaar onderwerp. De klachten lopen uiteen van ‘moodswings’ zoals boosheid en neerslachtigheid tot vermoeidheid, hoofdpijn, vochtretentie en gewrichtspijn. Hoewel het een zeer beperkende aandoening is, zie je het niet aangetoond met regulier bloedonderzoek.
-
Wanneer je hormonen uit balans zijn, kan dit je hele lichaam ontregelen. Je merkt dat je vaker stemmingswisselingen krijgt, prikkelbaarder wordt en een rusteloos gevoel hebt. Je raakt snel uitgeput, maar bent te opgefokt om tot rust te komen.
-
Hormonen lijken net op ingrediënten in een gerecht: een beetje te veel of te weinig en het gerecht smaakt niet meer zoals het hoort. Maar is het recept in balans, dan is het verrukkelijk en zoet (of pittig!).
-
Ieder jaar is het hetzelfde: zodra de dagen korter worden en jij opstaat en naar bed gaat met druilerig, donker weer, begin je je somber te voelen. Je hebt nergens zin in, kunt nauwelijks uit je bed komen en voelt je terneergeslagen. Terwijl de bomen zich hullen in de prachtigste tinten rood en oranje, weet jij zeker dat jouw leven in de lente en de zomer veel meer kleur heeft.
-
Dat hormonen veel invloed kunnen hebben op ons doen en laten, weten wij als vrouwen maar al te goed. Bekende voorbeelden daarvan zijn de stemmingswisselingen en (vr)eetbuien waar menigeen last van heeft voor of tijdens de menstruatie en de opvliegers in de overgang.
-
‘s Ochtends is het altijd hetzelfde liedje: je wil jezelf het liefst nog stééds een keer omdraaien om er rond de middag eens een keer uit te komen. Je sportkleding ligt al máánden verfrommeld in een hoekje van je kamer.
-
Een gebrek aan energie, een verminderd libido, een onregelmatige menstruatie, stemmingswisselingen en soms zelfs onvruchtbaarheid. Hoewel je je er waarschijnlijk niet van bewust van bent, komen je onaangename klachten waarschijnlijk voort uit problemen met je hormonen.
-
Veel vrouwen zijn altijd bezig met afvallen, diëten en gezonde voeding. Is er een nieuwe gezondheidsgoeroe? Dan volgen we die met zijn allen massaal, om er vervolgens achter te komen dat de kilo’s er maar niet af willen.