Fibromen-behandelen

Een fibroomvrije huid? Het is mogelijk!

Ineens ontdek je dat er wat huiduitstulpingen in jouw hals zijn ontstaan. Het begon met zorgen over 1 gezwel. De huisarts weet je gerust te stellen met de diagnose. Het is een fibroom! Volgens de huisarts kan het geen kwaad, en hoeft er in principe niks aan gedaan te worden. Maar wanneer er in de loop van de jaren meer gezwellen bijgroeien, besluit je actie te ondernemen. Hoe werkt het behandelen van fibromen?

Steelwratjes

Een veelgebruikte term voor fibromen is steelwratjes. Fibromen zijn goedaardige, steelvormige huiduitstulpingen die zich vormen in de hals, liezen, onder de oksels en onder de borsten. Vaak hebben ze de kleur van de huid of zijn ze lichtbruin. Hoe fibromen ontstaan is tot op heden niet vastgesteld. Toch is bekend dat ze vaker groeien op de huid van ouderen, diabetespatiënten en die van mensen met overgewicht. Voorkomen kun je niet. Genezen wel!

De behandeling

Omdat fibromen van nature goedaardig zijn, hoeven ze in principe niet verwijderd te worden. Maar wanneer je weer verlangt naar een egale huid, kun je vanuit een cosmetisch belang de steelwratjes laten behandelen. Behandeling is vrij simpel en kan, afhankelijk van de hoeveelheid, een duur hebben van 30 minuten. De klassieke behandelingsvorm bestaat uit het plaatselijk verdoven van de huid en het wegknippen van de fibroom, waarna het stukje huid wordt lichtelijk dichtgebrand. Dit heet electrocoagulatie. Een moderne en effectievere vorm van fibroombehandeling is met behulp van een speciaal smoothing apparaat.

Voorkomen kun je niet. Genezen wel!

Electrocoagulatie

Het klinkt misschien wat eng: electrocoagulatie. Toch is het 100% veilig en zelfs pijnloos. Het smoothing apparaat zorgt voor elektrische stroomstootjes die huidafwijkingen verwijderen. Dit gaat hand in hand met plaatselijke verdoving en nabehandeling met zalf en een pleister. Vaak blijft er een klein schaafwondje over, waar na enkele uren een korstje op ontstaat. De wondjes genezen in de loop van de weken mooi en maken plaats voor een egale huid. Bye, bye, fibromen!

Over Huidsalon Goes

Een gezonde, stralende en egale huid krijg je bij de dames van Huidsalon Goes. Met de meest recente kennis over behandelingen, en door te kijken naar het totaalplaatje van een gezonde huid, weten zij huidwensen van klanten te vervullen. Ook behandelen zij fibromen door middel van electrocoagulatie. Om te kijken hoe de fibromen zich hebben gevormd, vindt voorafgaand aan de behandeling een intake plaats. De behandeling volgt direct erna, waardoor klanten direct fibroomvrij en met een egale huid de salon uitlopen. Fijn! Want: ‘je mooi voelen en lekker in je vel zitten verdient iedereen’, vinden Jeanette, Jessica en Daisy van Huidsalon Goes. Neem jij binnenkort plaats? Contacteer Huidsalon Goes telefonisch of via de mail, of boek online jouw afspraak.

Datum: 11 oktober 2022