Tips om lang te genieten van een mooie huid
Een oude leeftijd bereiken, maar een jonge uitstraling behouden, dat willen we allemaal wel. Maar om je huid langdurig mooi te houden, kost dat doorgaans tijd en energie. Bovendien geldt het devies hierbij: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat de huid verandert als we ouder worden, en belangrijker: wat kun je eraan doen om de huid zo lang mogelijk fit te houden?
Wat is huidveroudering?
De eerste tekenen van huidveroudering kun je al vanaf je 25e terugzien op de huid. Die zijn in eerste instantie erg subtiel en onopvallend. Denk aan fijne lijntjes bij de ogen of op het voorhoofd. Na verloop van tijd krijg je te maken met meer opvallende lijntjes en rimpels. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wanneer de huid veroudert, verandert de structuur en samenstelling van de huid. De hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur die je huid aanmaakt, neemt af. Daardoor wordt de huid minder stevig en elastisch. Ook wordt de opperhuid dunner doordat het aantal cellagen afneemt. Verschijnselen die hierdoor optreden zijn huidverslapping, rimpels, pigmentvlekjes en een drogere, valere huid.
Factoren die huidveroudering aanwakkeren
Hoe snel en hoe vroeg je huid veroudert, heeft sterk te maken met erfelijkheid. Sommige mensen hebben minder aanleg tot huidveroudering dan anderen. Maar ook externe factoren spelen hierbij een belangrijke rol. Je kunt denken aan bepaalde leefstijlkeuzes, zoals roken, veel stress of ongezonde voeding, die de huid sneller verouderen. Maar ook andere aspecten kunnen meespelen. De belangrijkste externe factor bij huidveroudering is uv-straling, maar ook luchtverontreiniging of een gebrek aan huidverzorging kunnen gevolgen met zich meebrengen.
Lang genieten van een mooie en stralende huid?
Wat kun je doen?
Zoals gezegd is voorkomen altijd beter dan genezen. De belangrijkste ingreep tegen huidveroudering is dan ook de huid beschermen tegen uv-straling. Smeer daarom iedere dag een dagcrème met SPF of een zonnebrandcrème met hoge factor. Ook is het nuttig bewust te zijn van de leefstijlkeuzes die je maakt. Roken is funest voor je gezondheid, en dus ook voor een gezonde huid. Een gematigd en regelmatig leven is goed voor je lichamelijke en mentale welzijn, en dat zul je ook terugzien op de huid. Dat betekent voldoende water drinken, genoeg slaap en evenwichtige voeding.
Goede huidverzorging
Naast het maken van gezonde keuzes is het nuttig om aandacht te besteden aan de huidverzorging. De huid is een levend orgaan dat ons lichaam beschermt voor invloeden van buitenaf, en kan daarom best wat ondersteuning gebruiken. Door de huid dagelijks zorgvuldig te reinigen, te hydrateren en te beschermen help je de huid te herstellen. Naast deze dagelijkse verzorging is het raadzaam de huid zo nu en dan intensief te behandelen om de aanmaak van nieuwe cellen en collageen en elastine te blijven stimuleren. Bij Huidinstituut Skins Only bieden we verschillende behandelingen waarmee we dit kunnen bewerkstelligen, bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling van Babor.
Gezichtsbehandeling
Middels een gezichtsbehandeling kunnen we werken aan verschillende doelen, bijvoorbeeld anti-aging. Hierbij werken we met de kwalitatieve cosmeceuticals van Babor. Cosmeceuticals hebben de verzorgende kenmerken van cosmetica en de heilzame werking van farmaceutica, geneesmiddelen. De huidspecialist beoordeelt aan welk type producten jouw huid het meeste heeft, zodat er een behandeling kan worden ingezet die langdurige huidverbetering bewerkstelligt. Een bezoek aan de huidspecialist is zo bezien veel meer dan luxe alleen!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.