huidveroudering

Tips om lang te genieten van een mooie huid

Een oude leeftijd bereiken, maar een jonge uitstraling behouden, dat willen we allemaal wel. Maar om je huid langdurig mooi te houden, kost dat doorgaans tijd en energie. Bovendien geldt het devies hierbij: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat de huid verandert als we ouder worden, en belangrijker: wat kun je eraan doen om de huid zo lang mogelijk fit te houden?

Wat is huidveroudering?

De eerste tekenen van huidveroudering kun je al vanaf je 25e terugzien op de huid. Die zijn in eerste instantie erg subtiel en onopvallend. Denk aan fijne lijntjes bij de ogen of op het voorhoofd. Na verloop van tijd krijg je te maken met meer opvallende lijntjes en rimpels. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wanneer de huid veroudert, verandert de structuur en samenstelling van de huid. De hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur die je huid aanmaakt, neemt af. Daardoor wordt de huid minder stevig en elastisch. Ook wordt de opperhuid dunner doordat het aantal cellagen afneemt. Verschijnselen die hierdoor optreden zijn huidverslapping, rimpels, pigmentvlekjes en een drogere, valere huid.

Factoren die huidveroudering aanwakkeren

Hoe snel en hoe vroeg je huid veroudert, heeft sterk te maken met erfelijkheid. Sommige mensen hebben minder aanleg tot huidveroudering dan anderen. Maar ook externe factoren spelen hierbij een belangrijke rol. Je kunt denken aan bepaalde leefstijlkeuzes, zoals roken, veel stress of ongezonde voeding, die de huid sneller verouderen. Maar ook andere aspecten kunnen meespelen. De belangrijkste externe factor bij huidveroudering is uv-straling, maar ook luchtverontreiniging of een gebrek aan huidverzorging kunnen gevolgen met zich meebrengen.

Lang genieten van een mooie en stralende huid?

Wat kun je doen?

Zoals gezegd is voorkomen altijd beter dan genezen. De belangrijkste ingreep tegen huidveroudering is dan ook de huid beschermen tegen uv-straling. Smeer daarom iedere dag een dagcrème met SPF of een zonnebrandcrème met hoge factor. Ook is het nuttig bewust te zijn van de leefstijlkeuzes die je maakt. Roken is funest voor je gezondheid, en dus ook voor een gezonde huid. Een gematigd en regelmatig leven is goed voor je lichamelijke en mentale welzijn, en dat zul je ook terugzien op de huid. Dat betekent voldoende water drinken, genoeg slaap en evenwichtige voeding.

Goede huidverzorging

Naast het maken van gezonde keuzes is het nuttig om aandacht te besteden aan de huidverzorging. De huid is een levend orgaan dat ons lichaam beschermt voor invloeden van buitenaf, en kan daarom best wat ondersteuning gebruiken. Door de huid dagelijks zorgvuldig te reinigen, te hydrateren en te beschermen help je de huid te herstellen. Naast deze dagelijkse verzorging is het raadzaam de huid zo nu en dan intensief te behandelen om de aanmaak van nieuwe cellen en collageen en elastine te blijven stimuleren. Bij Huidinstituut Skins Only bieden we verschillende behandelingen waarmee we dit kunnen bewerkstelligen, bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling van Babor.

Gezichtsbehandeling

Middels een gezichtsbehandeling kunnen we werken aan verschillende doelen, bijvoorbeeld anti-aging. Hierbij werken we met de kwalitatieve cosmeceuticals van Babor. Cosmeceuticals hebben de verzorgende kenmerken van cosmetica en de heilzame werking van farmaceutica, geneesmiddelen. De huidspecialist beoordeelt aan welk type producten jouw huid het meeste heeft, zodat er een behandeling kan worden ingezet die langdurige huidverbetering bewerkstelligt. Een bezoek aan de huidspecialist is zo bezien veel meer dan luxe alleen!

Datum: 26 oktober 2020