nekhernia

Geen behandeling voor nekhernia? BSR schiet te hulp!

Zodra je een verkeerde beweging maakt met je nek, schiet de pijn weer door je lijf. Het maakt niet uit wat je doet: of je nu thuis op de bank zit, in de auto, of op je werk. Ondanks dat je rust moet houden, is ontspannen is er op deze manier niet echt bij. Ook kun je de slaap maar moeilijk vatten. Het herstelproces van een nekhernia gaat soms moeizaam. Voordat je geheel hersteld bent, ben je een half jaar verder. Een niet al te bemoedigend vooruitzicht. Gelukkig is er nog een laatste hoop: een behandeling met Body Stress Release (BSR).

Beknelde zenuwen

Bij een nekhernia zitten de zenuwen door slijtage, langdurige overbelasting of juist onderbelasting bekneld. Denk bijvoorbeeld aan herhaling van veel dezelfde bewegingen of te lang een verkeerde houding aannemen. Je kunt hierdoor niet alleen nekklachten ervaren, maar deze pijn kan ook verder uitstralen naar een of beide schouder(s), arm(en) en hand(en). Pijnscheuten gaan soms gepaard met tintelingen of een doof gevoel. Er kan krachtverlies ontstaan, waardoor fysieke werkzaamheden zwaarder worden. Het wordt dan niet alleen moeilijk om te bewegen, maar ook om dingen vast te pakken of op te tillen.

Geen behandelmogelijkheden

Heb je last van een nekhernia, dan adviseert de arts al snel om rust te houden. Fysiotherapie is vaak te riskant en ook een operatie behoort niet altijd tot de mogelijkheden. De nek is namelijk een kwetsbaar gebied dat lastig te behandelen is. Er moet dus voorzichtig mee omgesprongen worden. Toch wil je liever niet horen dat er geen behandeling mogelijk is en dat het na een paar maanden vanzelf over gaat. Je kunt immers moeilijk je dagelijkse bezigheden maandenlang staken, terwijl je thuis zit te niksen. Maar om te werken met constante pijn is ook niet ideaal.

BSR-behandeling

Wanneer een MRI-scan uitwijst dat je een nekhernia hebt, die de arts niet kan behandelen, kan BSR een uitkomst zijn. Je kunt hiervoor bij BSR Praktijk Judith van der Knaap terecht. BSR bestaat uit een zachte therapietechniek die de spanning in je nek losmaakt op een veilige manier. Ook kan Judith je advies geven over de juiste houding en oefeningen om de spieren sneller te laten versterken en herstellen. Zo wordt een optimaal herstelproces ondersteund.

Pijnscheuten gaan soms gepaard met tintelingen of een doof gevoel

Thuisoefeningen

Sporten of fysiek werk is misschien even geen optie, maar het is wel belangrijk om in beweging te blijven. Je kunt dan langzaam beginnen met kracht opbouwen met niet-belastende bewegingen als wandelen of zwemmen. Ook kun je wat korte nekoefeningen uitvoeren op een voorzichtige en geconcentreerde manier. Wees bewust van de spieren die je aanspant, waar de pijn zit en blijf ademhalen. Wissel regelmatig van houding en rek de nekspieren voorzichtig. Je kunt bijvoorbeeld rustig heen en weer bewegen, omhoog en omlaag kijken en rondjes draaien met je nek en schouders. Doet het te veel pijn, ga hier dan niet te lang mee door en probeer het op een later moment nog eens.

Over Judith

Heb je last van een nekhernia of andere lichamelijke klachten die je in je dagelijks leven beperken? Kom dan eens langs bij Judith van der Knaap. Als BSR-practitioner, E.E.E.-therapeut en lifestyle-coach past ze natuurlijke behandelingen toe die het zelfgenezend vermogen van je lichaam stimuleren. Zonder pijnstillers of ingrepen kun je zo weer genieten van een vitaal en beweeglijk lichaam. Meer weten? Neem dan contact op en ontdek wat BSR voor jou kan betekenen.

Datum: 01 mei 2020