Van je rugklachten af met een massage
Wist je dat vier op de vijf mensen wel eens last van rugklachten heeft? Rugpijn is daarmee één van de meest voorkomende pijnklachten. Klachten in je rug kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben rugproblemen te maken met een verkeerde beweging of overmatig gebruik van bepaalde spieren of gewrichten. Maar stressklachten of slechte leefgewoontes kunnen ook ten grondslag liggen aan jouw rugklachten. Een ding is in ieder geval wel duidelijk: rugpijn is erg vervelend en kan je dagelijkse leven ernstig belemmeren.
Slijmbeursontsteking
Een voorbeeld van zo’n vervelende klacht is een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs is een vocht gevuld plekje, een soort kussentje als het ware, tussen de pees en de onderliggen botstructuur bij het gewricht. Wanneer je slijmbeurs ontstoken raakt, maakt deze extra vocht aan. Het gevolg is dat de slijmbeurs op gaat zetten. Op deze manier kan er een zwelling ontstaan, de huid kan rood worden en warm aanvoelen op de plek van de ontstoken slijmbeurs. Symptomen zijn klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, duizelingen, tintelingen, rugpijn of zenuwpijn. Maar je zult ook last hebben van zichtbare symptomen. Je kunt hierbij denken aan scheefstand en zwelling.
Massage
Vaak is een slijmbeursontsteking het begin van een langdurige traject waarin je probeert van de pijn af te komen. Bij massagepraktijk De Oosterse Hand hoeft dit niet het geval te zijn. Zij zoeken middels een paar intensieve behandelingen naar een oplossing voor jouw rugklachten. ‘Zo heb ik een klant behandeld die al na drie behandelingen gewoon weer normaal aan het werk kon, terwijl het hersteltraject van een slijmbeursontsteking doorgaans zes tot acht weken is!’ vertelt masseur Richard.
Dorntechniek
In zijn massagepraktijk maakt Richard gebruik van de dorntechniek. Hierbij worden de bekken en rugwervel weer rechtgezet. Dit kan nogal angstaanjagend klinken, maar ‘dat gaat op een hele milde manier’, verzekert Richard. Om de zogeheten ‘triggerpoints’ te onthullen worden vervolgens alle spiergroepen aangepakt. Richard: ‘Zo zoek ik dan het hele lichaam af om alle triggerpoints op te lossen’. Wanneer er sprake is van een slijmbeursontsteking wordt een passende techniek gekozen.
Met een massage worden de spieren verlicht en kun jij even heerlijk ontspannen
Cupping
Richard benadrukt dat het oplossen van een slijmbeursontsteking niet per se alleen handenwerk is, ook cupping of een Guasha steen kunnen jou van je klachten afhelpen. ‘Mensen schrikken vaak als ze de resultaten van cupping zien. Er ontstaan dan namelijk donkerblauwe plekken op het lichaam. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, die trekken binnen een paar dagen weg en ze bevorderen juist het genezingsproces. Onze klanten merken vaak duidelijk verschil met een gewone massage. Het is minder pijnlijk en levert betere resultaten’.
Revalidatietraject
wanneer je na rugklachten herstellende bent, kan dit erg vervelend zijn. Richard is zich hiervan bewust en geeft daarom, naast massages, ook sportadviezen om het revalidatietraject te verbeteren. Richard: ‘Vaak worden buikspieren genoemd als de beste oefening om te revalideren na rugproblemen, maar mijn theorie is dat dat pas aan het einde van het traject goed is om te doen. Je moet je spieren juist niet te veel belasten. Dit lost de problemen in je rug niet op. Het is daarom noodzakelijk om eerst de spieren in je rug sterker te maken.’
De Oosterse Hand
Wil jij van je rugpijn af of heb je andere klachten en ben je benieuwd of Richard hierbij kan helpen? Dan ben je bij De Oosterse Hand bij het juiste adres. Hier kun je terecht voor bedrijfsmassages, hersteltherapie, sport specifieke hersteltrainingen en wellness massages. De praktijk is vijf dagen per week geopend. Woon je in Lelystad? Dan heb je helemaal geluk, daar is een extra breng- en haalservice.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Als je last hebt van rugklachten, kan dat je dagelijkse activiteiten behoorlijk moeilijk maken. Gelukkig zijn er handige tips die je kunt volgen om rugpijn te voorkomen en te verminderen.
-
Peter (46) had al jaren last van zijn rug. Als rij-instructeur had hij toch vooral een zittend beroep en dat was niet bepaald bevorderlijk voor zijn klachten. Hij probeerde na zijn werk wel wat aan beweging te doen, maar zijn klachten begonnen hem daarin steeds meer te beperken.
-
Toen Margot (62) googelde op ‘pijn in heup’ schrok ze best van wat ze allemaal te lezen kreeg. Toch was er ook veel herkenning: pijnlijke onderrug en pijnuitstraling langs de heupen, benen en soms zelfs tot aan de voet. Vooral de pijn in haar heup begon haar steeds meer te beperken in haar dagelijks leven.
-
Regelmatig heeft Paula Kobayashi-van Luit ze over de vloer: mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Bijvoorbeeld door verkeerd of te veel zitten.
-
We leven in een maatschappij waarin we onder druk komen te staan, door werk, relatie, enzovoorts. Hierdoor kunnen we uit balans raken. Door alle hectiek vergeten we onszelf nog wel eens, maar wanneer je lichaam seintjes geeft, bijvoorbeeld door pijn, is het belangrijk om hiernaar te luisteren.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Thuiswerken ging van een uitzondering naar de norm, toen iedereen geadviseerd werd zo veel mogelijk de werkvloer te vermijden. De eetstoelen, keukentafels en laptops zijn alleen amper een vervanging voor de kantoorstoelen en bureaus op kantoor. Hierdoor krijgen steeds meer mensen last van rug-, nek- en schouderklachten.
-
‘De pijn schiet vaak als een bliksemschicht door mijn rug’, vertelde Wilma me aan de telefoon. Ze had al heel lang last van die afschuwelijke zenuwpijnen en door de jaren heen was er nog steeds geen heldere diagnose of een oplossing gevonden. Soms ging het een periode goed, maar dan ineens was het er weer.
-
Chris wist aan het eind van de dag meestal niet meer hoe hij staan moest. En dat valt niet mee wanneer je een winkel hebt. Zijn onderrugklachten straalden vaak uit naar zijn benen.