menstruatieklachten

Menstruatieklachten? Leg je er niet bij neer!

Als vrouw wordt van je verwacht dat je alsmaar doorgaat. Ook als de hormonen door je lijf gieren en je van top tot teen wordt geteisterd door vervelende pijntjes. Van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, pijnlijke borsten en spierklachten tot aan buikkrampen: deze klachten kunnen het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Veel vrouwen ervaren menstruatieklachten als iets wat ‘erbij hoort’ en waar je mee moet leren leven. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Menstruatieklachten

Nog steeds heerst er een taboe rondom de menstruatie. Er wordt te weinig over gesproken en onderzoek naar gedaan. Dit terwijl een derde van de vrouwen zoveel last ondervindt van hun klachten, dat het hun dagelijks functioneren beïnvloedt. Tijdens en rondom de menstruatieperiode heeft het lichaam veel te verduren. In plaats van naar hun lichaam te luisteren en een stapje terug te doen, grijpen veel vrouwen naar ibuprofen. Toch kun je dit beter niet doen en je lichaam juist meer rust en ontspanning gunnen.

Gespannen spieren

Misschien merk je dat je in tijden van stress last hebt van hevigere menstruatieklachten. Dit komt omdat er spanning op je lichaam staat en het herstellend vermogen van je lichaam zo verstoord raakt. Maar zelfs als het even rustig is op je werk, je genoeg vrije tijd hebt en goed slaapt, kan je lichaam toch ongemerkt gespannen of overbelast zijn. Het helpt dan om je spieren rust te gunnen en ontspanning te zoeken. Dit is ook de reden waarom een warmtekruik of warm bad verlichting geeft: verkrampte spieren komen zo helemaal tot ontspanning.

Lichaam uit balans

Als je steeds maar door blijft gaan, zonder aandacht te hebben voor de behoeften van je lichaam, worden klachten alleen maar erger. Staat er bijvoorbeeld druk op de onderrug, dan wordt de zenuwtoevoer naar de eileiders en de baarmoeder beïnvloed. De zenuwbanen functioneren niet meer optimaal, met buikkrampen, overmatig bloedverlies en een onregelmatige eisprong tot gevolg. Stress brengt je lichaam dus geheel uit balans, waardoor je minder of juist vaker ongesteld kan worden. Het kan zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Hoog tijd dus om hier wat aan te doen!

Stress brengt je lichaam geheel uit balans

Waarom BSR?

Ben je afhankelijk van pijnstillers om je menstruatie door te komen en ben je op zoek naar een natuurlijke manier om menstruatieklachten te verminderen? Door Body Stress Release (BSR) wordt de spanning uit je lichaam weggenomen, zodat alle organen beter hun werk kunnen doen. Het lichaam wordt op de juiste plekken gestimuleerd, door lichte impulsen te geven met de duimen of handen. De bloedcirculatie stroomt zo weer makkelijker en de communicatie tussen je hersenen, zenuwen en de rest van je lichaam verloopt beter. Pijnklachten worden verlicht en je kunt zelfs meer energie, een betere slaap en concentratie ervaren, zodat je het leven weer volop aankunt!

Over Judith

Wil jij je dagelijks leven niet langer laten ontwrichten door menstruatieklachten? Je kunt dan bij BSR-practitioner Judith van der Knaap terecht voor een behandeling om alle stress in je lichaam los te laten. Niet alleen menstruatieklachten, maar breed uiteenlopende lichamelijke klachten als spierpijn, vermoeidheid, blessures en allergische reacties kunnen zo verminderd worden. Benieuwd geworden? Ervaar zelf wat BSR voor jou kan betekenen en neem contact op!

Datum: 28 april 2020