Menstruatieklachten? Leg je er niet bij neer!
Als vrouw wordt van je verwacht dat je alsmaar doorgaat. Ook als de hormonen door je lijf gieren en je van top tot teen wordt geteisterd door vervelende pijntjes. Van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, pijnlijke borsten en spierklachten tot aan buikkrampen: deze klachten kunnen het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Veel vrouwen ervaren menstruatieklachten als iets wat ‘erbij hoort’ en waar je mee moet leren leven. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Menstruatieklachten
Nog steeds heerst er een taboe rondom de menstruatie. Er wordt te weinig over gesproken en onderzoek naar gedaan. Dit terwijl een derde van de vrouwen zoveel last ondervindt van hun klachten, dat het hun dagelijks functioneren beïnvloedt. Tijdens en rondom de menstruatieperiode heeft het lichaam veel te verduren. In plaats van naar hun lichaam te luisteren en een stapje terug te doen, grijpen veel vrouwen naar ibuprofen. Toch kun je dit beter niet doen en je lichaam juist meer rust en ontspanning gunnen.
Gespannen spieren
Misschien merk je dat je in tijden van stress last hebt van hevigere menstruatieklachten. Dit komt omdat er spanning op je lichaam staat en het herstellend vermogen van je lichaam zo verstoord raakt. Maar zelfs als het even rustig is op je werk, je genoeg vrije tijd hebt en goed slaapt, kan je lichaam toch ongemerkt gespannen of overbelast zijn. Het helpt dan om je spieren rust te gunnen en ontspanning te zoeken. Dit is ook de reden waarom een warmtekruik of warm bad verlichting geeft: verkrampte spieren komen zo helemaal tot ontspanning.
Lichaam uit balans
Als je steeds maar door blijft gaan, zonder aandacht te hebben voor de behoeften van je lichaam, worden klachten alleen maar erger. Staat er bijvoorbeeld druk op de onderrug, dan wordt de zenuwtoevoer naar de eileiders en de baarmoeder beïnvloed. De zenuwbanen functioneren niet meer optimaal, met buikkrampen, overmatig bloedverlies en een onregelmatige eisprong tot gevolg. Stress brengt je lichaam dus geheel uit balans, waardoor je minder of juist vaker ongesteld kan worden. Het kan zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Hoog tijd dus om hier wat aan te doen!
Stress brengt je lichaam geheel uit balans
Waarom BSR?
Ben je afhankelijk van pijnstillers om je menstruatie door te komen en ben je op zoek naar een natuurlijke manier om menstruatieklachten te verminderen? Door Body Stress Release (BSR) wordt de spanning uit je lichaam weggenomen, zodat alle organen beter hun werk kunnen doen. Het lichaam wordt op de juiste plekken gestimuleerd, door lichte impulsen te geven met de duimen of handen. De bloedcirculatie stroomt zo weer makkelijker en de communicatie tussen je hersenen, zenuwen en de rest van je lichaam verloopt beter. Pijnklachten worden verlicht en je kunt zelfs meer energie, een betere slaap en concentratie ervaren, zodat je het leven weer volop aankunt!
Over Judith
Wil jij je dagelijks leven niet langer laten ontwrichten door menstruatieklachten? Je kunt dan bij BSR-practitioner Judith van der Knaap terecht voor een behandeling om alle stress in je lichaam los te laten. Niet alleen menstruatieklachten, maar breed uiteenlopende lichamelijke klachten als spierpijn, vermoeidheid, blessures en allergische reacties kunnen zo verminderd worden. Benieuwd geworden? Ervaar zelf wat BSR voor jou kan betekenen en neem contact op!
-
‘Moet je ongesteld worden of zo?’ Grr! Woest kun je worden om dergelijke zogenaamd ‘grappige’ opmerkingen. Als je al niet chagrijnig was, zou je het per direct worden. En de ellende is: het klopt ook nog.
-
Wist je dat je als vrouw in je leven gemiddeld 550 keer ongesteld bent? Reken maar uit hoeveel maandverbanden of tampons je dan verbruikt. Precies: dat zijn er nogal wat.
-
Opoe is op bezoek’, ‘de schilders binnenlaten’, ‘je ketchupweek hebben’ of ‘Bloody Mary’: er zijn talloze manieren om aan te geven dat je ongesteld bent. Vrouwen hebben gemiddeld maar liefst dertig (!) jaar van hun leven te maken met dit maandelijks terugkerende ongemak.
-
De menstruatie: de ene vrouw doorloopt deze dagen zonder problemen en de andere vrouw is er behoorlijk ziek van. Ook de dagen voordat je ongesteld moet worden, kunnen daardoor zwaar zijn.
-
Als jong meisje had Sonja veel last van menstruatieklachten. Door behoorlijk bloedverlies en hevige buikpijn, die helemaal uitstraalde naar haar onderrug en billen, moest ze regelmatig één of twee dagen van school verzuimen.
-
Het vrouwelijke lichaam is een wonderlijk geheel en zit hormonaal vernuftig in elkaar.
-
Dat bijen bijzonder zijn, dat is je ongetwijfeld bekend. En dat hun honing ontzettend veel voordelen heeft, dat blijkt ook keer op keer. Het is niet voor niks dat we bijvoorbeeld honing in de thee doen wanneer we keelpijn hebben.
-
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn, vooral in het drukke leven dat velen van ons leiden. Een goede nachtrust zorgt niet alleen voor een goede fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor een betere mentale gezondheid. Toch hoor je steeds vaker dat veel mensen moeite hebben om voldoende slaap te krijgen.
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.