pigmentvlekken

Pigmentvlekken? Schaam je niet langer, laat ze behandelen!

Ineens zijn ze er, pigmentvlekken op je handen of in je gezicht. Vaak lijkt het een kleine verkleuring van de huid die niet enorm opvalt. Maar in de loop van de jaren worden het er steeds meer, ze worden groter en donkerder. En vanzelf weggaan, dat doen ze niet. Velen schamen zich voor pigmentvlekken, zien het als een teken van ouderdom of slechte huidbescherming. Maar die tijd is voorbij!.

De huid creëert pigmentvlekken

Allereerst is het goed om te begrijpen waar pigmentvlekken vandaan komen. Onder normale condities produceren bepaalde huidcellen (die melanocyten heten) melanine. Dit stofje geeft een natuurlijke bescherming aan de huid. Het melanine beweegt zich omhoog richting het huidoppervlak, waar het de huid een gezonde kleur geeft. Maar soms is er op een specifieke plaats wel erg veel kleur afgegeven. Dan is er sprake van een overproductie van melanine. Dat leidt tot vlakke, donkere plekken, oftewel pigmentvlekken. De grootte en kleur hiervan variëren.

Hormonen en zonlicht

Maar waarom gaat die huid dat extra melanine produceren? Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo spelen hormonen een belangrijke rol. Onder invloed van de hormonen wordt er meer melanine aangemaakt. Zo kunnen zwangere vrouwen door hun schommelende hormonen tijdelijk last hebben van pigmentvlekjes. Maar zonlicht stimuleert de aanmaak van melanine ook, en dus hebben zonaanbidders er doorgaans meer last van. En wanneer je ouder wordt, dus logischerwijs meer zon hebt gehad, ontstaan er pigmentvlekken.

Wat doen we eraan?

Deze pigmentvlekken maken vaak dat we er ouder uitzien dan we zijn of willen zijn. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat iemand met pigmentvlekken ouder wordt geschat dan iemand met alleen rimpels. Wanneer we ons storen aan onze rimpels, dan zijn er allerlei mogelijkheden om daar iets aan te kunnen doen. Maar als we van onze pigmentvlekken af willen, dan lijkt dat een stuk lastiger. De grote vraag is dus: wat doen we eraan?

Je kunt na een behandeling meteen alle activiteiten weer hervatten

Ellipse lichttherapie

Marjan van Gemerden is schoonheidsspecialist bij Vital Huidinstituut en weet het antwoord op deze vraag. Ze vertelt dat zij graag gebruik maakt van de Ellipse. ‘Dit is een lichttherapie om de huid te behandelen tegen tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie. Dus als behandeling voor pigmentvlekken is het heel erg geschikt. Wij werken al jaren met deze techniek, en ik ben er nog altijd meer dan tevreden mee. Sterker nog, tot op de dag van vandaag halen de resultaten van andere behandelingen het niet bij deze.’

De behandeling

Hoe een behandeling in zijn werk gaat? Er wordt een aantal stappen doorlopen. Allereerst wordt de huid goed gereinigd en daarna wordt er een laagje gel op de te behandelen plek aangebracht. Daarna worden korte lichtflitsen op die plaatsen gericht. Deze flitsen zijn warm, maar niet pijnlijk. Doordat het melanine dit licht opneemt, kan de warmte van dat licht de pigmentstructuren vernietigen. Dit gebeurt zonder dat het omliggende weefsel wordt beschadigd. Na de behandeling wordt de huid verzorgd en breng je een sunblock aan om de huid te beschermen. En je bent weer klaar om met je normale bezigheden verder te gaan!

Fris en egaal

Je hoeft dus niet thuis te herstellen, je kunt na een behandeling meteen alle activiteiten weer hervatten. Wel kan je huid er een paar dagen wat anders uitzien. De kleine, versnipperde pigmentdeeltjes bewegen namelijk geleidelijk naar het huidoppervlak, waarna het uiteindelijk verdwijnt. Na die paar dagen ziet jouw huid er weer fris en prachtig egaal uit!

Alles voor jouw huid!

Is jouw huid toe aan een boost? Bijvoorbeeld omdat je de tekenen van huidveroudering wilt aanpakken, of omdat je last hebt van huidproblemen als acne, pigmentvlekken, droogheid of roodheden? Dan ben je in de juiste handen bij de experts van Vital Huidinstituut. Al meer dan 25 jaar zet oprichtster Marjan van Gemerden zich in op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. Omdat je kunt vertrouwen op een persoonlijke benadering en behandelingen van hoge kwaliteit, stap je altijd tevreden, ontspannen én met een verbeterde huid de deur uit. Ben je benieuwd geworden naar de Ellipse-behandeling of andere huidverzorging? Maak dan gerust een afspraak voor een (gratis) intakegesprek en kom alles te weten!

Datum: 25 juli 2019