Van je stress af met reflexologie en Hormoonfactortraining!
Elke dag zet jij je vol in voor je verantwoordelijke baan. Na een drukke werkdag rijd je weer naar huis. Hoewel je vrij bent, breekt het zweet je uit door alles wat er door je hoofd gaat. Straks moet je nog een pak melk en een zak aardappels meenemen uit de supermarkt. Ook staan er nog twee bergen was op je te wachten, moet je muffins bakken voor het schoolfeestje van je jongste kind én moet je óók nog ergens tijd zien te vinden om die presentatie voor morgen voor te bereiden.
Lisette Tiggelaven
Stress: je bent niet de enige
In mijn praktijk zie ik veel vrouwen van rond de veertig die last hebben van stress. Deze stressklachten komen vaak voort uit het combineren van een verantwoordelijke baan en een gezin. Stress zorgt voor een disbalans in de hormonen. Doordat de hormonen beginnen te schommelen, ook nog eens versterkt door de effecten van de overgang, wordt het bijvoorbeeld lastiger om te multitasken en het grote overzicht te bewaren. Dit terwijl je het liefst alles tegelijk wilt doen omdat je zo’n groot takenpakket hebt. Het gevolg: stress! Niet alleen voel je je door je stress benauwd en krijg je het warm. Ook ben je sneller geïrriteerd, voel je je eerder vermoeid en kun je last krijgen van hartkloppingen en hoofdpijn. De overgangsklachten die vrouwen ook nog eens ervaren, maken het er niet prettiger op. Wat nu?
Weer in (hormonale) balans
De klachten die jij ervaart, geven aan dat jouw lichaam de (hormonale) balans is kwijtgeraakt. In mijn praktijk help ik om het evenwicht weer terug te brengen. Na een uitgebreide intake met veel vragen en doorvragen, ga ik puzzelen om tot een op maat gemaakt behandelplan te komen. In veel gevallen is het een disbalans in de hormonen of het darmstelsel, die samen met de voeding, levensstijl en stress ervoor zorgt dat vrouwen niet lekker in hun vel zitten. De behandelingen die ik aanbied, zijn erop gericht om de balans weer terug te brengen. Hierbij zet ik reflexologie en hormoonfactortraining in, waarmee je lichaam het juiste zetje krijgt om weer in balans te komen.
Er is meer nodig: Hormoonfactortraining
Maar vaak zijn de reflexologiebehandelingen op zich niet voldoende om weer helemaal in balans te komen. Daarom bied ik naast de behandelingen ook mijn coaching aan. Dit doe ik vanuit mijn visie als Hormoonfactortrainer. Ik werk hier vanuit drie pijlers: voeding, leefstijl en stressbeperking. Om precies te zijn is ‘de Hormoonfactor’ een gezondheidsprogramma dat jouw hormoonsysteem weer in evenwicht brengt, en je handvatten geeft om je leefstijl blijvend te veranderen. De drie pijlers spelen een belangrijke rol in het bereiken en vasthouden van de (hormonale) balans. Hiermee kunnen jouw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
De behandelingen zijn erop gericht om de balans weer terug te brengen
Hulpvraag
Merk je dat je niet lekker in je vel zit, maar weet je niet precies waarom? De vrouwen die in mijn praktijk komen, hebben vaak een specifieke klacht zoals slaapproblemen, stemmingswisselingen, opvliegers, buikkrampen en menstruatieklachten. Vaak is stress de achterliggende oorzaak van deze klachten. Het kan echter ook zijn dat je niet lekker in je vel zit, maar dat je niet goed weet wat hier de directe oorzaak van is. Je kampt wellicht met een scala aan vage klachten, die in de loop van een langere periode zijn ontstaan. Ook dan kun je gerust bij mij aankloppen voor hulp. Samen gaan we dan kijken wat er aan de hand is. Niet alleen de klachten worden in kaart gebracht. Ook nemen we de situatie rondom voeding, werk en leefstijl onder de loep.
Mijn missie
Het is mijn missie om jou te helpen om goed voor jezelf te zorgen. Zo ga jij weer energieker, gezonder en blijer door het leven, en kun je alles wat er op je ‘to-do’-lijstje staat stapje voor stapje afwerken. Ik help jou en alle andere vrouwen in mijn praktijk vanuit mijn expertise en ervaring als reflexoloog en Hormoonfactortrainer. Mijn aanpak is holistisch: ik geloof dat lichaam en geest samenwerken. Is één van de twee uit balans, dan heeft dat ook effect op het ander. Ik vind het heel bijzonder dat, wanneer er een disbalans ontstaat, je je lichaam weer een zetje kan geven met de juiste interventies. Mijn visie is dat goed voor jezelf zorgen en in balans komen een ‘totaal’ omvat; een totaal van voeding, leefstijl, beweging, het beperken van stress en mindset.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.