Al je spanningen weg met Body Stress Release
We hebben het vaak druk en hebben veel aan ons hoofd: werk, privéleven, sport enzovoort. Dit kan voor veel spanning zorgen in je dieper gelegen spieren. Deze spieren werken in op je zenuwen, die op den duur kunnen leiden tot bijvoorbeeld chronische hoofdpijn, nek- of rugklachten, slaapproblemen of maag- en darmklachten. Wanneer dat het geval is, kan Body Stress Release je helpen.
Vastgehouden spanningen
Normaal kom je van je klachten af als je rust neemt en je jezelf niet meer overbelast. Maar als de spanning al lang in je lichaam zit, wordt die niet meer ‘geregistreerd’ als spanning en wordt die vastgehouden. Vergelijk het maar met het dragen van een horloge: je voelt het bandje op een gegeven moment niet meer zitten.
Zelfherstellend vermogen
Body Stress Release (BSR) is een techniek die je helpt om het teveel aan spanning in je lichaam los te laten. Behandelaar Henk Avis geeft met de handen een impuls aan het lichaam, waardoor de communicatie tussen de hersenen en het zenuwstelsel wordt hersteld. Op die manier wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. BSR pakt dus de oorzaak van de klachten aan.
Wil jij af van spierspanningen in je lichaam?
Behandelingen
Tijdens de behandelingen, die gegeven worden terwijl je op een speciale behandeltafel ligt, kun je gewoon je kleren aanhouden. Er zijn standaard drie behandelingen nodig, op dag 1, 4 en 11, met een aantal vervolgbehandelingen. BSR is geschikt voor mensen van alle leeftijden, en wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars.
Rug en maagklachten
‘Ikzelf (vrouw, 37 jaar) ben in behandeling gegaan voor rugklachten en pijn in mijn maag. De klachten in mijn maag zijn helemaal over en de pijn in mijn onderrug is bijna verdwenen. Nu ga ik er ook nog met een frequentie van elke 6 weken heen om ook mijn rug nog verder verbeterd te krijgen.’
‘Meer ruimte in mijn hoofd’
‘Ik heb meer energie en er is meer ruimte ontstaan in mijn hoofd. Ik heb weer allerlei dingen opgepakt, zo ben ik vol enthousiasme een studie aan het volgen. Een half jaar geleden had ik dat nog echt niet zien gebeuren. Ik ben heel tevreden en zou het iedereen aanraden om jezelf een goede onderhoudsbeurt te geven, zelfs als je geen klachten hebt!’
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been.
-
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken.