Bewegen zonder pijn
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been. Pijnscheuten onderin je rug, af en toe een stekende pijn in je bil of been en vaak een doof gevoel in je voet. Daar zou je graag vanaf willen komen.
Klachten
Dergelijke klachten zijn een klassiek voorbeeld van ischias. Deze aandoening is vernoemd naar de ischiaszenuw die vanuit je onderrug via de achterkant van je bovenbeen tot aan je voet loopt. Daarmee is deze zenuw ook gelijk de langste van je lichaam. Je kunt ischias op verschillende manier oplopen. De zenuw kan geïrriteerd, ontstoken of beschadigd raken door onder meer stress, overgewicht, zwangerschap, hernia, artrose of het verkeerd belasten van je rug.
Verschillende technieken
Meestal is de pijn niet continu aanwezig, maar is er vooral sprake van wanneer je je beweegt. Dan kunnen de klachten uiteenlopen van een constant aanwezige zeurende pijn tot heftige, korte felle pijnen. Met shiatsu is de pijn goed te behandelen én wordt ervoor gezorgd dat de doorbloeding rond de zenuw verbetert, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden aan- en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Kobayashi Medisch Shiatsu centrum beheerst verschillende technieken om klachten zo effectief mogelijk te behandelen.
Meestal is de pijn niet continu aanwezig, maar is er vooral sprake van wanneer je je beweegt
Drukpuntmassage
Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage. ‘Shi’ staat voor ‘vinger’ en ‘Atsu’ staat voor ‘druk’. Met de shiatsutechniek wordt het spierstelsel bevorderd, afvalstoffen verwijderd, het zenuwstelsel gereguleerd en blokkades opgeheven via de meridianen (energiebanen). Een drukpunt geeft bijzonder veel informatie over de conditie van het menselijk lichaam. Bij Kobayashi Medisch Shiatsu centrum wordt gewerkt met diverse technieken om het zelfgenezend effect van het lichaam te stimuleren.
Shiatsu inzetten
Naast de behandeling van ischias en lage onderrugklachten kan shiatsu worden ingezet bij:
- hoofdpijnklachten
- overige rugklachten
- sportblessures
- burnout klachten
- zwangerschap
- menstruatieklachten
- overgangsklachten
- nek- en schouderklachten
- bursitis van armen
- frozen shoulder
- hyperventilatie
- stressgerelateerde klachten
- maag- en darmstoornissen
- allergieën
- eczeem
- bedplassen en onrust bij kinderen
- slapeloosheid
- vermoeidheid
- concentratiestoornissen
- traumatische doofheid
- trigeminus neuralgie
- RSI
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken.