Eindelijk weer soepele spieren met reflexzonetherapie!
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal. Je kunt jezelf niet eens aankleden, huishoudelijke klusjes doen of je (klein)kind optillen zonder dat de pijn door je lijf schiet. Gelukkig hoef je je hier niet bij neer te leggen. Reflexzonetherapie verlicht pijnklachten, zodat je het dagelijks leven weer makkelijker aankunt.
Balans herstellen
Reflexzonetherapie houdt zich niet alleen bezig met de klacht, maar pakt onderliggende problemen aan. Zo wordt de balans in het hele lichaam weer hersteld. Het is dan ook meer dan een massage, maar legt letterlijk en figuurlijk de vinger op de plek die zeer doet. Door de therapiebehandeling regelmatig te herhalen, blijven je spieren langer soepel en ontspannen.
Onder- en overbelasting
Spierklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Heb je last van vastzittende spieren en ervaar je een zeurderig gevoel? Misschien heb je je spieren in korte tijd te veel belast, waardoor er scheurtjes in de spieren zijn ontstaan. Langdurige onderbelasting kan hierin ook een rol spelen. Zeker als je zittend werk verricht en weinig beweegt, raken je spieren al snel overbelast bij alledaagse activiteiten.
Verkeerde houding
Chronische klachten kunnen ook te wijten zijn aan een verkeerde werkhouding of beweegtechniek. Laat je werkplek daarom controleren door een professional om te bepalen of het ergonomisch ingericht is en de fysieke belasting niet te hoog is. Ook als je vanuit huis werkt! Let er daarnaast op dat je schoenen draagt met de juiste steun tijdens het bewegen en vraag om technische ondersteuning bij het sporten.
Reflexzonetherapie helpt bij het versoepelen van je spieren!
Reumaklachten
Daarnaast leidt reuma vaak tot spierafbraak als gevolg van chronische ontstekingen. Stijve, pijnlijke spieren gaan dan gepaard met slaapproblemen en vermoeidheid. Het kost veel energie om je dagelijkse activiteiten te doen. Je armen en benen voelen zwaar aan en hebben minder kracht. Hoewel reuma niet te genezen is, heeft reflexzonetherapie wel een verzachtende werking op klachten als aanvulling op een evenwichtige levensstijl.
Spierdieet
Zeker als je een dagje ouder wordt, is het belangrijk om er goed op te letten dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Al vanaf je 35e begin je spiermassa te verliezen en kan er krachtverlies optreden. De belangrijkste voedingsstoffen voor spieren zijn vitamine D, calcium en vitamine B. Eet daarom genoeg eiwitten en veel fruit en groenten, want die voorkomen dat spieren verzuurd raken.
Blijf in beweging
Bij spierklachten heb je misschien de neiging om vooral rust te houden. Toch hoef je je actieve levensstijl niet vaarwel te zeggen. Stilzitten zal klachten namelijk alleen maar erger maken. Probeer daarom elke dag een wandelingetje te maken, te fietsen, te zwemmen, of niet-belastende oefeningen te doen. Zorg wel dat je spieren goed zijn opgewarmd van tevoren.
Verminder spanning
Wanneer de arts geen oorzaak voor spierklachten kan vinden, heeft dit vaak te maken met emotionele spanning of werkstress. Er is dan sprake van hogere spierspanning, waardoor je spieren zich moeilijker kunnen herstellen. Met knedende bewegingen worden pijnlijke plekken dan onder handen genomen. Zo verdwijnen spanningen en ontstaat er weer ruimte voor je spieren om zich te herstellen.
Ontmoet Jolanda
In mijn werk als reflexzonetherapeute kijk ik altijd naar de mens als geheel en bied ik een luisterend oor. Klachten komen immers niet zomaar omhoogdrijven. Welke aanpak het beste is, wordt afgestemd op jouw levensstijl en persoonlijke wensen. Samen met jou op zoek ga ik dan op zoek naar de beste oplossing, zodat jouw lichaam weer leefbaar wordt en je makkelijker kunt bewegen.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been.
-
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken.