Mylomassage: de kortste weg naar herstel
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten. Je zou er maar wát graag van af willen…
Nathalie van Kooten, Mylogenics-behandelaar
Pijnvrij bewegen
Met Mylogenics, een revolutionaire en uitgebreide test- en behandelmethode, kan ik klachten snel en doeltreffend opsporen en aanpakken. Tijdens de behandeling herstellen we de structuur, beweging en functie van het lichaam door middel van het losmaken van verklevingen die zijn ontstaan door bijvoorbeeld blessures of trauma. Dit zorgt ervoor dat je direct minder pijnklachten hebt en je de spiergroep weer kunt belasten voor het beste resultaat.
Mylomassage
In de afgelopen jaren heb ik zelf Mylomassage ontwikkeld, een samensmelting van de Mylogenics behandelmethode gecombineerd met massage. Deze massagevorm is zeer geschikt voor bedrijven, waar ik de combinatie van behandelen en stoelmassage op onderhoudsbasis nu regelmatig ambulant toepas bij een aantal orthodontiepraktijken.
Voeten
Aangezien voeten de meest ondergewaardeerde metgezellen van de mens zijn, kan men ook voor een Mylovoetmassage bij mij terecht. Want je voeten brengen je wél overal naartoe en wanneer er iets mis is met je voeten, leidt dat vaak tot klachten op andere plaatsen in je lichaam, door compensatie. Zo zorgt een teveel aan spanning in de voetboog, veroorzaakt door een probleem in de kuit of hamstring, voor vage klachten en een disbalans van het bewegingspatroon. Met Mylovoetmassage breng ik niet alleen de voeten, maar de hele keten in balans en kun je weer klachtenvrij rondlopen.
Wanneer er iets mis is met je voeten, leidt dat vaak tot klachten op andere plaatsen
ZZP’ers
Als Mylogenics-behandelaar richt ik mij vooral op ZZP’ers die het zich niet kunnen veroorloven om wekenlang uit de running te zijn. Dat varieert van de grondwerker in de wegenbouw tot kapsters en horecamedewerkers, kortom mensen die fysiek zwaar werk verrichten en daarnaast veel sporters. Mede door mijn jarenlange ervaring en werkzaamheden in de paardensport werk ik graag met ruiters en amazones, ook in combinatie met hun paard. Een combinatie is uiteindelijk zo sterk als de zwakste schakel, en hoe ‘schoudervrij’ zijn zij zelf nou echt?
‘Weer pijnvrij en veel mobieler’
Milly uit Hillegom over I Go Support. ‘Nathalie heb ik leren kennen in de sportschool waar ze les gaf,’ vertelt ze. ‘Zij zag toen al dat er bij mij pijnklachten waren, en dit was zeker het geval. Mijn knie en heupen waren het grote probleem. Ik ben nu 2 keer bij haar geweest, en ben sinds lange tijd weer pijnvrij en veel mobieler. Er waren wel wat pijnlijke momenten, maar het was zeker de moeite waard. Ik kende Mylogenics niet, maar raad het iedereen aan die met pijn loopt.’
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been.
-
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken.