E-coaching geeft meer inzicht en overzicht
Grote kans dat je jezelf nogal bent tegengekomen de afgelopen tijd. Veel dingen gaan anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Voor een sociaal persoon die er graag op uit gaat, was het vast een uitdaging om jezelf binnenshuis te vermaken, terwijl een introvert zich juist gevangen voelde door alle mensen thuis om zich heen. Misschien ben je er achter gekomen dat je je leven anders wilt inrichten en meer tijd wilt nemen voor jezelf, je gezin of je hobby’s. Nu we weer in kalmer vaarwater verkeren, is e-coaching een goede manier om eens te reflecteren.
Op papier zetten
In het coronatijdperk hebben veel mensen hun grenzen leren kennen. Misschien heb je een idee gekregen van je werkelijke doelen. Of heeft het je aan het denken gezet over je leefstijl. Je weet niet zo goed wat je wilt, maar wél wat je niet wilt. Het valt echter niet mee om je leven zomaar om te gooien. Zet daarom eens wat dingen voor jezelf op papier. Haal je nog genoeg voldoening uit je werk en relaties? Zo niet, hoe kun je zorgen dat je weer met een tevreden gevoel naar je leven kijkt? Waar wil je naartoe en waar loop je vast? Matchen je gewoonten met de persoon die je wilt zijn?
Grenzen stellen
Denk vervolgens na over je grenzen en wat je nodig hebt om ze te bewaken. Wat heeft je de afgelopen tijd stress of onrust bezorgd? Doordat de grens tussen werk en privé steeds smaller werd, had je misschien meer behoefte aan een momentje voor jezelf, waarin je je even kon loskoppelen van alles. Wanneer je onrust in je lijf ervaart, of je hoofd overloopt met stress, is dit een signaal dat je over je grenzen bent gegaan. Het is belangrijk om dit voor te zijn en kunt aangeven wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld door nee te zeggen, wanneer iemand meer van je vraagt dan je kunt dragen. Op deze manier je eigen behoeften anticiperen geeft meer rust en veerkracht.
E-coaching
Wil jij een nieuwe weg inslaan, maar voorzie je te veel obstakels op je pad? Met een online coachingstraject ga je onderzoeken wat jou ervan weerhoudt om het leven te leiden dat je voor ogen hebt. Vervolgens ga je samen met de coach inventariseren welke stappen je moet zetten om dichter bij je doelen te komen. E-coaching werkt als een soort interactief dagboek. Je schrijft op wat je denkt, voelt en wilt – en krijgt vervolgens binnen 48 uur antwoord. Dit kan in de vorm van feedback, een vragenlijst, een opdracht, oefening of materiaal om je verder te helpen.
Haal je nog genoeg voldoening uit je werk en relaties?
Flexibele communicatie
Als je liever schriftelijk communiceert dan face-to-face, biedt e-coaching een prettige manier om aan jezelf te werken. Zo kun je alle tijd nemen om na te denken en je gedachten voor jezelf te formuleren. Daarnaast is e-coaching een flexibele manier van communiceren. Je bepaalt zelf je eigen tijd en werkt aan de schrijfopdrachten en oefeningen wanneer het jou uitkomt. Na een kennismakingsgesprek via Skype of Zoom, kun je aangeven welk communicatiemiddel je voorkeur heeft. Bijvoorbeeld WhatsApp, sms, videobellen of telefoongesprekken.
Over Maroesja Grabijn
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van e-coaching? Maroesja Grabijn helpt je graag meer regie over je leven te nemen. Met haar open en directe manier van communiceren en hoge mate van betrokkenheid kom je snel tot de kern. In korte tijd krijg je meer inzicht en overzicht, zodat jij weer helderheid voor jezelf kunt scheppen. Je weet weer waar je staat, waar je tegenaan loopt en waar je naartoe wilt. Zo leer je weer bewuste keuzes te maken en de knoop eindelijk door te hakken!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.