stress

‘Op een gegeven moment was mijn batterij gewoon leeg’

Aangenaam, ik ben Martine. Ik ben die vrouw van wie haar leven op rolletjes loopt. Al mijn afspraken keurig in mijn agenda en elke ochtend starten met een ‘to do’-lijst. Toen een collega van mij ziek werd en ik een deel van haar taken overnam, én mijn man door een vervelende blessure wekenlang thuis kwam te zitten, werd mijn ‘to do’-lijst echter stééds langer. Eerst die belangrijke presentatie waar ik tot diep in de nacht aan had zit te werken. Daarna metéén door om de kinderen op te halen, het avondeten te verzorgen en drie wassen erdoorheen te rammen. Ik kreeg het er benauwd van. Het gevolg: stress!

Stress

Door mijn stress werd mijn weerstand een stuk lager. Waar ik vroeger nóóit ziek was, leek het nu net alsof ik alle verkoudheids- en griepvirussen te pakken kreeg. Zat ik daar luid kuchend en niezend achter mijn computer… Op mijn bureau lag standaard een pakje paracetamol voor mijn hoofdpijn. Maar het meest vervelende was die moeheid die er op een gegeven moment in kwam. Ik voerde mijn intens drukke bestaan uit op de automatische piloot en op adrenaline. Op een gegeven moment was mijn batterij gewoon leeg. Naar de badkamer lopen om te douchen en aan te kleden leek me al een opgave. Ik wist: dit kon niet zo langer. Tijd voor verandering!

Deze stappen had ik nooit zo snel gezet zonder Esther

Voetreflex

Een vriendin tipte mij de voetreflex. Ik besloot snel een afspraak te maken bij Esther. En inmiddels kom ik daar nu een jaar! Esther neemt uitgebreid de tijd om naar je klachten te luisteren en te kijken hoe ze kan helpen: naast voetreflexbehandelingen ook massages. Naast het feit dat mijn vermoeidheid hiermee afnam en ik me fitter en energieker begon te voelen, is het zó fijn om even uit de doe-stand te raken! En omdat ik met regelmaat een sessie onderga, kan alle opgeslagen spanning mijn lijf verlaten: ik slik bijna nooit meer een paracetamol! De sessies gaven mij ook een boost om beter voor mezelf te zorgen en mijn leven anders in te delen. Thuis krijgen we nu hulp bij het huishouden en ik ben wat minder gaan werken. Deze stappen had ik nooit zo snel gezet zonder Esther. Bedankt!

Wat is voetreflex?

Esther van Walk of Life: ‘Bij voetreflex wordt ervan uitgegaan dat op je voeten zones liggen, die corresponderen met alle organen, gewrichten en andere delen van je lichaam. Met de verschillende punten wordt je lichaam weerspiegeld op je voeten. Door het behandelen en masseren van deze zones wordt het natuurlijke evenwicht in je lichaam hersteld. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd en je doorbloeding krijgt een boost, waardoor je lichaam weer optimaal kan functioneren. En zeker in combinatie met een massage ervaar je meer rust en ontspanning. Probeer het eens: op zijn minst ervaar je rust en ontspanning van een heerlijke massage, op zijn best ben je van al je klachten af!’

Klachten

Bij welke klachten volg je voetreflex?

  • (werk)stress
  • zwangerschapsklachten
  • vermoeidheid
  • migraine
  • overgangsklachten
  • menstruatieklachten
  • hoofdpijn
  • rug- en nekproblemen
  • hormonale klachten
  • spijsverteringsproblemen
Datum: 17 december 2018