Hoge werkstress? Reflexzonetherapie brengt je in balans
In deze hectische tijden staan veel bedrijven op het randje van de ondergang. Nu baanzekerheid geen garantie is, gaan veel mensen dan ook gebukt onder meer stress. Er staat meer druk op werkgever én werknemer om te presteren en targets te halen. Dit terwijl er meer op afstand gewerkt wordt, wat de productiviteit en focus voor velen niet ten goede komt. Want over het algemeen geldt: hoe meer gespannen je bent, hoe minder productief je eigenlijk bent.
Invloed op lichaam
Wanneer je last hebt van werkstress, heeft dit invloed op je hele lichaam. Je staat onder (tijds)druk, voelt een drang om te presteren of draagt de verantwoordelijkheid voor het oplossen van een probleem, waardoor je hele lichaam onder spanning staat. Vaak heb je er geen weet van hoeveel stress je lichaam opslaat. Bewust of onbewust kun je dan allerlei klachten ontwikkelen.
Stresstolerantie
Elk lichaam heeft een grens als het gaat om stress. De een kan prima multitasken, prioriteiten stellen, timemanagen en kalm blijven onder hectische omstandigheden, terwijl de ander bij een wolkje teveel al omver geblazen wordt. Mensen met een lagere stresstolerantie lopen dus ook sneller over wanneer er een hoge werkstress of prestatiedruk heerst of wanneer er veel verantwoordelijkheid bij hen ligt.
Omgaan met werkstress
Weten hoe je lichaam reageert op stress en hoe je hiermee moet omgaan is dan ook essentieel. Neem je te veel hooi op je vork omdat het van je verwacht wordt, negeer je het effect op je lichaam en leg je de lat nog hoger voor jezelf? Je gaat dan voorbij aan je eigen grenzen. Je gaat dan door, terwijl je eigenlijk een rustpauze nodig hebt. Of je kunt geen nee zeggen, terwijl je agenda al stampvol zit.
Werkstress heeft invloed op je hele lichaam
Grenzen bepalen
Vroeg of laat zal de stress dan zijn tol eisen op het lichaam. Het is dus van belang om dit tijdig aan te pakken, voordat stress eindigt in een burn-out of ziekte. Als reflexzonetherapeute kan ik je helpen om beter te luisteren naar de signalen van je lichaam, je grenzen leren bepalen en handvatten aanreiken om hiermee om te gaan.
Spanning loslaten
Reflexzonetherapie laat je lichaam weer in balans komen, zodat je krachtiger in je schoenen staat en weer optimaal kunt presteren op je werk. Door de ‘hand’ te leggen op de gespannen reflexzones van het lichaam, wordt de druk verlicht. De spanning die in je lichaam vastzit, wordt dan weer losgemaakt. Zo maken de verstoringen en blokkades in het lichaam weer plaats vrij en kan het lichaam beter zijn werk doen. En dat betekent dat jij dat ook kunt.
Ontspanning van binnenuit
Om productief te kunnen zijn en je goed te kunnen focussen op je taken is het namelijk essentieel dat je van binnen in balans in bent. Door van binnenuit tot ontspanning te komen, krijgen de hersenen weer ademruimte. Zowel je productiviteit als werkvermogen zijn dus gebaat bij een reflexzonebehandeling. Je krijgt weer nieuwe energie, bent beter bestand tegen stress en kunt tegenslagen makkelijker overwinnen.
Ontmoet Jolanda
Wil jij ook balans van binnenuit creëren? Laat je dan onder handen nemen bij Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’. Ik help je graag om weer tot ontspanning te komen en de stress te laten varen. Als betrokken reflexzonetherapeute heb ik altijd aandacht voor jouw persoonlijke wensen en ga ik samen met jou op zoek naar een passende oplossing voor jouw klachten. Naast een behandeling op maat, kun je bij mij ook terecht voor persoonlijke begeleiding.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.