
Gebruik je voeten weer zonder pijn!
Die fijne lange wandeling langs de duinen, dat gezellige avondje op de dansvloer met vriendinnen, of simpelweg boodschappen doen op zaterdag in de supermarkt. Je hebt het vaak niet door, maar jouw voeten brengen jou overal. Het is daarom belangrijk om extra goed op pijnsignalen te letten, en aandacht te besteden aan de zorg van je voeten.
Voetenpijn
Wist je dat bijna de helft van de volwassen mannen en vrouwen te maken krijgen met klachten die veroorzaakt worden door een afwijkend looppatroon of verkeerde stand van de voeten? Pijnklachten als nekpijn, (lage) rugpijn en vermoeidheid in voeten of benen komen vaak voor.
Klachten
Herken jij één van de volgende punten bij jezelf?
- De stand van je voet is afwijkend
- Een afwijkende teenstand, bijvoorbeeld hamer- of klauwtenen, hallux valgus
- Verminderde beweeglijkheid van voet en enkel
- Je kunt door een pijnlijke plek je voet minder belasten
- Hielpijn of hielspoor
- Voorvoetpijn
- Artrose
- Je hebt houdingsklachten in je knie, heup, nek of rug
Klachten
Wanneer je denkt dat er iets niet in orde is, of wanneer je pijn ervaart, klop dan eens bij een register podoloog aan. Je kunt hier terecht voor ál je bewegingsklachten aan je voeten, maar ook wanneer je rug, knieën of heupen de veroorzakers van de problemen zijn. De register podoloog kan jou helpen en advies geven.
Je voeten brengen je overal
Inlegzool
Zo kan een op maat gemaakte inlegzool die 100% past bij de stand van je voeten dé uitkomst zijn. Door middel van echografie kan Anja in de voet kijken en een volledige diagnose stellen. Ook heeft zij een drukmat waar digitaal het looppatroon en de drukpunten op te zien zijn.
Basis van je lichaam
Het lichaam is een bewegingsketen en voeten spelen hierin een belangrijke rol. De voeten zijn de basis van het lichaam. Vergelijk het maar met de fundering van een huis: als deze niet goed is, scheuren de muren. Als jouw bewegingsketen goed functioneert, kun je gezond bewegen.
Wordt mijn wens vergoed?
Een behandeling bij de Register Podoloog valt geheel of gedeeltelijk in de aanvullende pakketten. Je kunt dit navragen bij jouw zorgverzekeraar, maar ook kun je op de website van Podozorg Nederland jouw zorgverzekeraar en soort polis invoeren, om meer inzicht in de vergoeding te krijgen. Zo weet je direct waar je aan toe bent!
De expert
Bij Voetcorrect / Podozorg Beemster behandelt Register Podoloog Anja Mehagnoul patiënten (van jong tot oud) met allerlei voet- en houdingsklachten. Ze heeft de studie Podologie aan de Academie voor Podologie gevolgd. Daarna heeft ze een aanvullende studie Echografie gevolgd bij Podozorg Nederland, en vervolgens een studie Orthopedisch Schoenspecialist gevolgd bij de Academie voor Podologie. Met haar kennis, én persoonlijke benadering kan Anja jou verder helpen.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
Een fris gevoel is fijn. Voor je hele lichaam, maar ook zeker voor je voeten. Wanneer we te maken hebben met onaangename geurtjes, voelen we ons al snel ongemakkelijk. Begrijpelijk!
-
We kennen de massage als ontspanningsmiddel voor je hele lichaam. Je ziet misschien een ruimte voor je met geurkaarsen, aromatische oliën, een comfortabele ligstoel, kortom: een wellness. Maar een massage heeft meer functies dan enkel ontspanning.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.
-
Pijnlijke, stijve voeten, opgezwollen gewrichten, vergroeiingen in je tenen of andere delen van je voeten. Kun jij deze klachten afvinken? Dan heb je misschien reuma.
-
Je voeten gebruiken is zo vanzelfsprekend. Vaak merk je pas hoe belangrijk je voeten zijn wanneer er een klacht tevoorschijn komt. Een medisch pedicure biedt gelukkig de oplossing voor verschillende voetklachten.
-
De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Het is vervelend als je pijn hebt aan of in je voeten, enkels, knieën, heupen of rug.
-
Hebben voeten en diabetes iets met elkaar te maken? Jazeker, de diabetische voet is kwetsbaar en heeft daarom extra aandacht nodig.
-
Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje wielrennen of hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk!
-
Winterhanden en -voeten zijn geen pretje. Roodheid, jeuk dan weer een blauwe kleur die gepaard gaat met wisselingen in temperatuur. Vooral wintertenen komen vaak voor.