‘De peeling deed wonderen voor mijn pigmentvlekken!’
Sproetjes, zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken, zonschade of gewoon onregelmatige vlekken op de huid: hyperpigmentatie wordt vaak als cosmetisch storend gezien. Ook Laura (49) had last van pigmentvlekken. Onschuldig, maar wel vervelend. Tot ze bij Utrechtse Schoonheid terechtkwam!
Combinatie van factoren
‘Ik heb al mijn hele leven last van pigmentvlekken in mijn gezicht’, vertelt Laura. ‘Ze begonnen licht, maar naarmate ik ouder werd, werden de pigmentvlekken steeds donkerder. Waardoor ze ontstonden weet ik niet. Waarschijnlijk was het een combinatie van factoren. Mijn zwangerschap, genetische aanleg en mijn liefde voor de zon hebben er ongetwijfeld aan bijgedragen. Ik probeerde de pigmentvlekken weg te werken met make-up, maar dit was natuurlijk maar een tijdelijke oplossing. Zeker in de zomer wilde ik niet continu foundation hoeven smeren.’
Peeling
‘Een vriendin vertelde me dat een peeling kon helpen’, gaat Laura verder. ‘Zij had dit laten doen tegen acnelittekens en haar schoonheidsspecialiste vertelde dat peelings ook heel effectief zijn bij hyperpigmentatie. Helaas zat haar schoonheidsspecialiste in Groningen’, vertelt Laura lachend, ‘maar na een korte zoektocht stuitte ik hier in Utrecht al snel op Utrechtse Schoonheid. Ik maakte een afspraak en niet veel later kon ik langskomen voor een intakegesprek met eigenaresse Annelies.’
Mild of heftig?
‘Annelies vertelde me alles over de werking van peelings. De ene peeling is namelijk de andere niet. Sommige zijn heel mild, terwijl andere peelings heel heftig zijn. Omdat mijn pigmentvlekken vrij donker waren, zou ik een vrij sterke peeling nodig hebben. Ik mocht eerst drie weken geen afschilferende producten gebruiken, omdat mijn huid anders een overdaad aan zuur zou krijgen. Dat betekende dat mijn dagcrème met retinol in mijn badkamerkastje moest blijven staan.’
‘Peelings zijn heel effectief bij hyperpigmentatie’
De behandeling
‘Een paar weken later was het tijd voor de behandeling. Annelies reinigde mijn huid grondig en bracht de peeling aan met een kwastje. In het begin schrok ik een beetje: het brandde! Maar dat betekende dat de peeling zijn werk deed, zei Annelies. Dat stelde me gerust. Daarna moest de peeling een tijd op mijn gezicht blijven zitten, zodat het zijn werk kon doen. Ondanks het branderige gevoel kon ik heerlijk ontspannen. Daarna verwijderde Annelies de peeling en verzorgde ze mijn huid.’
After care
‘Een paar dagen na de behandeling merkte ik het effect van de peeling al. Mijn huid begon te schilferen. Eerst een klein beetje rond mijn neus, en daarna breidde het zich langzaam uit naar de rest van mijn gezicht. Na een milde scrub op advies van Annelies werd dit gelukkig een stuk minder. Nadat mijn huid volledig was hersteld van de peeling merkte ik een enorm verschil. Mijn pigmentvlekken waren een stuk lichter, en een groot deel was zelfs helemaal verdwenen!’
Benieuwd?
‘Sindsdien ben ik nog een paar keer naar Utrechtse Schoonheid gegaan. Niet voor een peeling, maar voor een heerlijke gezichtsbehandeling. Even een heerlijk momentje voor mezelf terwijl Annelies mijn huid een oppepper geeft!’ Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Utrechtse Schoonheid? Neem gerust contact op!
-
Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
-
Hoe krijg ik mijn pigmentvlekken weg? Als we Google automatisch laten aanvullen, zien we dat mensen rondom pigmentvlekken vooral zoeken op deze vraag. Logisch, pigmentvlekken ontsieren jouw mooie gezicht. En daar heb je geen zin in!
-
Pigmentvlekken die ontstaan tijdens de zwangerschap worden ook wel een zwangerschapsmasker of melasma genoemd. De vlekken ontstaan op het gezicht, met name op het voorhoofd, de bovenlip, de wangen en slapen.
-
Hoe ontstaan pigmentvlekken? Pigmentvlekken kunnen ontzettend ontsierend zijn.
-
Na een lekkere middag zonnen, hopen veel mensen dat ze een bruin kleurtje krijgen. Meestal trekt dit kleurtje op den duur weer weg, maar wel kun je aan zonnen donkere plekjes overhouden. Hoewel pigmentvlekken een natuurlijke reactie zijn van de huid op zonlicht en ontstekingen, zijn veel mensen ze liever kwijt dan rijk. Meestal vind je ze namelijk op heel zichtbare plekken.
-
Bijna allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met pigmentvlekken. Soms ontdek je na een zon- zeevakantie dat het aantal sproetjes flink is vermenigvuldigd of ontstaat er opeens een grotere pigmentvlek. Het kan karakter aan je gezicht geven, maar als het te veel overheersend aanwezig is, kan het cosmetisch storend zijn.
-
Waar één pigmentvlek vaak nog als schoonheidsvlekje gezien kan worden, kunnen meerdere pigmentvlekken al snel als vervelend worden ervaren. Begrijpelijk, want wanneer deze donkere, ontsierende vlekken goed zichtbaar zijn, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf.
-
Toen je jonger was, vond je ze al verschrikkelijk. Vooral je oma had er veel op haar armen en handen. En ook op haar gezicht! De afgelopen jaren heb je ze ook bij jezelf zien verschijnen.
-
Nu het volop zomer is, geniet jij optimaal van het heerlijke warme weer en het stralende zonnetje. Heerlijk: die eindeloze middagen op het terras, die slentertochtjes over het strand en de gezellige wandelingen met je kinderen in het park. Eén ding is zeker: de zon zorgt voor een opgewekt humeur. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon een minder positieve invloed heeft op jouw huid.
-
…juist, genezen! Wellicht is de term ‘pigmentvlekken’ nieuw voor je. Of je hebt er weleens van gehoord, maar weet niet wat het precies inhoudt. Let dan goed op.