Huidveroudering: dit kun je doen
Rimpels, lijntjes en een slappe huid: je ontkomt niet aan huidveroudering. Bij een gemiddelde volwassene duurt het celvernieuwingsproces ongeveer 28 tot 30 dagen. Dat betekent dat je huid zich iedere maand volledig vernieuwt. Maar naarmate je ouder wordt, vertraagt dit proces. Dan kan het wel 50 à 60 dagen duren voordat het celvernieuwingsproces is voltooid. Het resultaat? Een verouderde huid. Gelukkig is hier wat aan te doen..
Oorzaken van huidveroudering
Om huidveroudering aan te pakken, is het belangrijk om te weten hoe dit proces wordt veroorzaakt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrije radicalen bijdragen aan (vroegtijdige) huidveroudering. Vrije radicalen zijn kleine deeltjes die vrijkomen bij de stofwisseling in ons lichaam. Om hun schadelijke effect te neutraliseren, maakt ons lichaam antioxidant-enzymen aan. Factoren zoals luchtvervuiling, UV-stralen, stress, roken en alcohol veroorzaken echter een explosieve groei van vrije radicalen, waardoor ze niet voldoende geneutraliseerd kunnen worden. Het teveel aan vrije radicalen kan gezonde cellen beschadigen en schade toebrengen aan de huid en bindweefsels, waardoor rimpels en andere tekenen van huidveroudering ontstaan.
Antioxidanten
Huidveroudering en de daarbij horende rimpels zijn niet te voorkomen. En dat is ook helemaal niet nodig. Ouder worden hoort gewoon bij het leven. Het is een volkomen natuurlijk proces dat zich vroeg of laat bij iedereen voltrekt. Maar je hebt zelf een grote impact op hoe snel en de manier waarop je huid veroudert. Met een aangepaste levensstijl en de juiste verzorginsproducten kom je bijvoorbeeld een heel eind. We kunnen ons lichaam helpen om zich te wapenen tegen het effect van vrije radicalen door te kiezen voor voeding en verzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten. Dit zijn combinaties van vitaminen en mineralen die – net als de enzymen in ons lichaam – de aanmaak van vrije radicalen tegenhouden en ze neutraliseren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de vitamine C en E en carotenoïden een sterke antioxidatieve werking hebben. Andere antioxidanten zijn de mineralen selenium, chroom en zink en sommige polyfenolen. Dit kun je uit je voeding halen, maar je kunt ook kiezen voor een supplementencomplex. Denk bijvoorbeeld aan onze Haar Huid Nagel.
Ouder worden: je ontkomt er niet aan
Beginnende huidveroudering
Naast de juiste voeding en supplementen, kun je je verzorgingsproducten ook aanpassen zodra de eerste tekenen van huidveroudering zich voordoen. Meestal begint dit rond je dertigste in de zone rondom de ogen. Een goed begin is dan ook om te kiezen voor een milde reiniging, zoals onze ooglotion remover met komkommerextract en lavendel, of het 3-in-1 micellair water. Vitaliserende gezichtsverzorging verzacht de eerste lijntjes en verbetert de huidelasticiteit. Een mooie aanvulling is dan ook de Essential crème. Een hydraterende crème voor de normaal tot vette huid. Is je huid wat droger? Kies dan voor de Urgence crème.
Gevorderde huidveroudering
De rijpere huid is echter vooral gebaat bij een milde, natuurlijke verzorging met werkzame oliën en plantenextracten die de celvernieuwing stimuleren. Granaatappelpitolie is bijvoorbeeld rijk aan kalium, vitamine E, polyfenolen en essentiële vetzuren, heeft sterke antioxidatieve eigenschappen en een intens voedende werking. Hierdoor wordt de huid verstevigd en zullen rimpels verminderen. Granaatappelcrème met vitamine E is dan ook bij uitstek geschikt voor de rijpe huid.
De overgang
Gemiddeld komt een vrouw rond haar vijftigste in de overgang. Tijdens deze fase neemt ze afscheid van haar vruchtbare periode. Het gevolg hiervan zijn een aantal lichamelijke veranderingen, veroorzaakt door hormonen. Niet alleen stopt de menstruatie, maar het hele lichaam verandert. En dit heeft ook gevolgen voor de huid. In deze levensfase is het belangrijk om te kiezen voor verzorgingsproducten die de huid verstevigen, hydrateren en revitaliseren, zonder haar onnodig te prikkelen. Je huid is immers extra gevoelig als gevolg van de hormonale veranderingen. De Rode Pilaren Hormoonbalans biedt ook veel hulp bij al deze ongemakken. Door het dalende oestrogeengehalte verliest je huid aan collageen en elastine en wordt ze slapper. Tegelijkertijd vertragen de stofwisseling en regeneratie van je huid. Als gevolg hiervan wordt de huid droger en gevoeliger. Ze verliest aan elasticiteit en spankracht. De gezichtscontouren worden slapper en rimpels worden dieper. In dit geval bieden Viscollageen en Vitamine C Majeur de juiste ondersteuning.
De Rode Pilaren
Jong geleerd is oud gedaan. Het kan daarom geen kwaad om tijdig huidveroudering tegen te gaan. En ook als je huid al rimpels en lijntjes vertoond, kunnen onze producten je helpen. Meer weten? Loop eens langs bij Drogisterij De Rode Pilaren om je vrijblijvend te laten informeren. Ons kundige team staat voor je klaar!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.