stress

Gestrest of relaxed op vakantie: jij bepaalt!

Vakantie. In het ideale leven zou je bij het horen van dit woord associaties krijgen met volledige ontspanning, mooie oorden, plezier en samenzijn met je liefsten. De realiteit laat vaak wat anders zien: nog snel wat werk afmaken terwijl je je koffer inpakt, ruziënde kinderen en de verwerking van opgebouwde stress, wat je doorgaans uit richting je partner. Wie had het over een ontspannen vakantie?

Je bent niet de enige

Als dit scenario jou bekend voorkomt, is er in ieder geval één feit te noemen: je bent niet de enige! Vakantie is heerlijk maar het is een illusie dat je je dagelijkse leven, vol stress en verplichtingen, van het ene op het andere moment achter je kan laten. Dit kost tijd, waarin je accepteert wat is en loslaat wat je niet nodig hebt. Soms is het lastig om deze mindset te bereiken of voel je dat er ergens een blokkade zit die jou van ontspanning weerhoudt. Het is dan zonde dat je daar pas tijdens je kostbare vakantiedagen achter komt!

Blokkades opheffen

Als je dit jaar jouw vakantie nu eindelijk eens op een heel andere manier wil starten, dan is het een goed idee om osteopaat Martine van OsteoMartine te bezoeken. Zij kan jou preventief onderzoeken en ontdekken of er blokkades in jouw lichaam zitten. Vervolgens kan zij met zachte methoden deze blokkades opheffen en dat zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en een stuk makkelijker kunt genieten van jouw vakantie.

Wees er op tijd bij

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor de vakantieperiode. Vergelijk het met periodiek onderhoud aan je auto: het liefst wacht je niet tot alles van ellende uit elkaar valt, maar zorg je ervoor dat je er op tijd bij bent. En dat terwijl je na een aantal jaar uitgekeken bent op je auto en het liefst een nieuwer model wilt. Dat werkt met je lichaam niet: daar moet je het je hele leven mee doen. Martine: ‘Misschien heb je bepaalde klachten die jouw levenskwaliteit nadelig beïnvloeden. Denk aan hoofdpijn, spijsverteringsklachten, keel-, neus- en oorklachten, menstruatieproblemen of gewrichtspijnen. Osteopathie kan hier goed bij helpen. Het is ook een kwestie van jezelf gunnen om eindelijk die verandering door te voeren waardoor je leven prettiger wordt. Een leven met minder pijn, minder ongemak of minder stress. Probeer het gewoon eens!’

Hoe werkt osteopathie?

Martine: ‘Tijdens het eerste consult van 60 minuten kijk ik uitgebreid naar jouw klachtenpatroon en medische geschiedenis. Vervolgens onderzoek ik jouw hele lichaam om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Aan de hand van de gevonden bewegingsbeperkingen stel ik een behandelplan op.

Behandelingen

De tijd tussen opeenvolgende behandelingen kan variëren van twee tot vijf weken afhankelijk van de aard van de klacht en de reactie op een behandeling. Het lichaam heeft tijd nodig om op de behandeling te reageren en zich op de nieuwe situatie aan te passen. Tijdens de behandeling kun je een warm, tintelend of prikkelend gevoel ervaren. Ook kan kort na de behandeling een emotionele reactie plaatsvinden of kan de klacht tijdelijk verergeren. Dit is normaal. Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen en extra water te drinken.

Datum: 06 juli 2018