Osteopathie om lekker in je vel te zitten
Heb je last van veel stress, krampen in je of rug of last van migraine of hoofdpijn? Wanneer je niet lekker in je vel zit, dan voelt je lichaam dat ook. Osteopathie kan je helpen om je weer prettig in je lijf te voelen. Zo komt er weer meer ruimte in je hoofd kun je weer volop genieten van het leven!
Osteopathie
Alles in je lichaam beweegt: van je spieren en bloedvaten tot je ingewanden en botten. Beweeglijkheid in je lichaam zorgt ervoor dat alles stroomt in je lijf en dat je je goed voelt. Beweegt er een deel van je lichaam niet goed, dan kan dat logischerwijs klachten veroorzaken. Omdat álle weefsels in je lichaam met elkaar in verbinding staan, kunnen klachten ook uitstralen naar andere delen van het lichaam dan waar de klacht zich bevindt. Het sleutelwoord bij osteopatie is ‘beweging’. De osteopaat onderzoekt waar de beweging hapert in het lichaam en hoe dit aangepakt kan worden.
Hoe verloopt de behandeling?
Tijdens de behandeling komen er geen medicijnen of apparaten aan te pas. De behandeling is manueel, oftewel wordt uitgevoerd door middel van de handen. Op een zachte manier laat de osteopaat je lichaam ontspannen, zodat het zijn natuurlijke beweeglijkheid en vitaliteit terugkrijgt.
Klachten onderzoeken
In het eerste consult zal de osteopaat proberen te achterhalen wat er precies aan de hand is. Hij of zij zal vragen stellen over de klacht, de eventuele ziektegeschiedenis en leefstijl. Op deze manier probeert hij de achterliggende oorzaak van de klachten te vinden. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Na het onderzoek bespreekt hij of zij de bevindingen en stelt hij een behandelplan op. Zoals vanzelfsprekend wordt elke patiënt wordt met hetzelfde respect en vertrouwen behandeld, of het nou gaat om een volwassen persoon of om een pasgeboren baby.
Stress brengt een hoop klachten met zich mee
Goed om te weten!
Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of andere medisch specialist, maar werkt hier juist mee samen. Indien nodig zal de osteopaat je doorverwijzen.
Osteopathie voor kinderen
Slaapt je kind(je) slecht, huilt hij veel, plast hij in bed of zit hij om andere redenen niet zo lekker in zijn vel? Als het niet goed gaat met je kind, dan kun je je hier veel zorgen over maken. Osteopathie kan mogelijk helpen om je kind beter in zijn vel te laten zitten.
Factoren
Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat je kind lichamelijke of emotionele druk ervaart, zoals onrust in het gezin of stress op school. Deze onrust en stress zijn merkbaar in zijn lijf. De behandeling bij kinderen verloopt net zoals bij volwassenen. De osteopaat zal er alles aan doen om je kind zich op zijn gemak te laten voelen en de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.
Klachten
Bij welke klachten kan de osteopaat jouw kind helpen?
- huilbaby’s
- slaapproblemen
- onrust en spanning
- motorische problemen
- buikpijn
- eczeem en allergieën
Zit de klacht er niet bij? Vraag de osteopaat of hij of zij toch iets voor je kan betekenen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.