Sportmassage: niet alléén voor sporters
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig. Iedere keer dat je van je stoel op moet staan, moet je eerst diep ademhalen en de trap lijkt drie keer zo lang: au, spierpijn! Als je gewoon lekker wilt bewegen of sporten zonder blessures, pijnlijke spieren of gewrichten, breng dan eens een bezoek aan een sportmasseur voor een sportmassage.
Spierpijn
Verzuring van spieren of spierpijn kan iedere sporter overkomen, ook als je ervaren bent. Het kan door allerlei dingen ontstaan, bijvoorbeeld een overbelasting, een slechte warming-up, een verkeerde stap of een verstrekking. Daarbij treden beschadigingen op aan je spieren, klein of groot. Ophopingen van afvalstoffen zorgen op hun beurt voor pijnlijke kramp.
Sportmassage
Sportmassage is een stevige en doeltreffende vorm van massage, waarbij je spieren door middel van knedende en strijkende bewegingen onder handen worden genomen. Het helpt het herstel van je lichaam te bevorderen na inspanning. Daarnaast verbetert het de doorbloeding en stofwisseling. De spieractie en de afdrijving van vocht wordt gestimuleerd. Ook worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verklevingen van spiervezels opgelost. Hierdoor wordt spierweefsel opgebouwd en je wordt sterker.
Herstel van blessures
Wanneer je herstellende bent van een blessure, is een sportmassage ook een goede methode om dit herstel te bevorderen. Daarnaast kan de sportmasseur tips geven over je houding en de manier waarop je beweegt. Als je last hebt van een acute blessure is het natuurlijk noodzakelijk om eerst een bezoek te brengen aan een arts of de fysiotherapeut.
Ook voor niet-sporters
Ben jij niet zo’n sportfanaat, maar heb je wel behoefte aan een heerlijke, ontspannende massage? Goed nieuws! Een sportmassage is, naast voor het voorkomen van blessures en het verminderen van spierpijn en verzuring, óók heerlijk en zinvol bij:
- stress
- vermoeidheid
- stijfheid
- het vinden van lichamelijke én geestelijke ontspanning
- verlichting bij spanningshoofdpijn
Ophopingen van afvalstoffen zorgen op hun beurt voor pijnlijke kramp
Behandelingen
Hoe vaak je een behandeling ondergaat, beslis je helemaal zelf. Wel kun je in het begin of als je veel klachten hebt, het beste eens per week een massage ondergaan. Dit heeft als voordeel dat je spieren soepel blijven, je een betere doorbloeding hebt in het weefsel én beter slaapt. Als de klachten afgenomen zijn of minder aanwezig, is een massage één keer per maand voldoende. Op die manier blijf je soepel en in goede conditie.
Tip!
Blijf na de behandeling genoeg water drinken om hoofdpijn te voorkomen en afvalstoffen sneller af te voeren.
Alles onder één dak
Bij Bon Soigné kun je terecht voor verschillende massages, waaronder sportmassages. Daarnaast vind je er een kapsalon, nagelstudio, pedicure en schoonheidssalon. Een echte ‘one-stop’ op gebied van beauty, dus! De vakvrouwen van Bon Soigné volgen regelmatig trainingen om je de beste behandelingen en adviezen te kunnen geven. Met behulp van luxueuze, hoogwaardige en natuurlijke producten in combinatie met persoonlijke aandacht zorgt het team van Bon Soigné voor het beste resultaat en het totale ‘well-being’ gevoel.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been.
-
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken.