Met BSR de spanning te lijf!
Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Heb je je weleens afgevraagd wat dit zou kunnen zijn? BSR biedt een helpende hand!
Spierspanning
Wanneer je een veeleisende baan hebt, een emotioneel zware tijd doormaakt, of wanneer je onlangs een operatie of ongeluk hebt gehad, beschermt je lichaam zich door spierspanning vast te zetten. Body stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.
Verkrampte spieren
De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.
Hoe werkt een behandeling?
BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele persoon. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak veel korter.
Vertrouwen!
‘Het mooie is dat BSR mensen weer vertrouwen kan geven in hun lichaam. Ze zien dat ze niet hoeven te leven met pijn of ongemak. Herstel is echt vaak mogelijk!’, aldus Henk Avis van Body Stress Release West-Friesland.
‘Mensen zien dat ze niet hoeven te leven met pijn of ongemak’
‘Onze zoon was vaak gespannen’
‘Onze zoon had vaak last van een gespannen lijfje, kon zich slecht concentreren op school, en was bij vlagen druk. We hadden diverse onderzoeken laten doen via pedagogen, maar daar kwam niets verontrustends uit. Uiteindelijk zijn we zelf rond gaan kijken op het internet. Mijn man stuitte toen op Body Stress Release. Vanaf de eerste behandeling die mijn zoon heeft gehad bij Henk van Body Stress Release West-Friesland communiceert hij veel beter en speelt hij beter samen met andere kinderen. Hij had pijnklachten in zijn rug die zijn verdwenen, en de pijn in zijn nek nagenoeg ook. Hij zit duidelijk lekkerder in zijn vel! We gaan nog wel elke zes weken heen, omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog meer verbetering in zit!’ – Ouders van Sem (7)
BSR
Bij welke klachten kan BSR onder andere helpen?
- Rug- en bekkenklachten
- Een vastzittende nek of schouders
- Pijn of spanning tussen de schouderbladen
- Pijnlijke heupen, benen en knieën
- Whiplash, hernia en rsi
- Burn-out en slaapproblemen
- Brandend maagzuur en darmklachten
- Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
- Kramp in je benen en voeten
- Uitstralingspijnen
- Klachten tijdens en na de zwangerschap zoals bekkeninstabiliteit
Goed om te weten:
- Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeringen.
- Henk Avis is aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Tintelingen en een doof gevoel in je vingers, ’s nachts wakker van de pijn?
-
Je staat er misschien niet direct bij stil dat kinderen ook stress kunnen ervaren. Bij stress denk je misschien vooral aan een overvolle agenda en te veel dingen moeten.
-
Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
-
Matthijs (6) ging altijd met plezier naar school. Tot twee maanden geleden. Hij kon zich ineens slecht concentreren, was snel afgeleid en was vooral moe. De oorzaak was dat hij de laatste tijd slecht sliep. Vrijwel iedere nacht werd hij wakker met hevige pijn in zijn schenen.
-
Voor het eerst sinds lange tijd heb je weer eens fanatiek gesport. Het voelde heerlijk, maar de dag erna is het een stuk minder prettig.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten, kan dit je flink belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan onder andere schouder-, rug- of nekklachten.
-
Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Het uitoefenen van een bepaald beroep, een verkeerde (werk) houding, stress, onverwachte of juist een repeterende beweging, (mentale) overbelasting of onderbelasting kunnen voor spanning in de spieren en bindweefsel zorgen.
-
Het gaat maar niet over. Die pijn onderin je rug zit er al lang en het beperkt je soms behoorlijk in je dagelijkse bezigheden. Het is overigens niet alleen je rug die zeer doet, maar het trekt ook helemaal over je bil heen door naar je been.