Acnelittekens? Weg ermee!
In je puberteit had je behoorlijk last van jeugdpuistjes. De tijd van acne ligt gelukkig al weer jaren achter je, maar het heeft wel zijn sporen achtergelaten. Duidelijk zichtbare littekens van die destijds ontstoken talgkliertjes ontsieren je wangen. Elke keer dat je in de spiegel kijkt, storen die putjes in je huid je weer. Het is dan ook hoog tijd om daar iets aan te laten doen!
Acnelittekens
Waar je huid kapot is gegaan, wordt er bindweefsel aangemaakt in dat gebied om de huid weer te laten sluiten. Dit littekenweefsel, dat dus in feite bindweefsel is, is anders van structuur dan de rest van je huid. Dit kun je zien en voelen. Soms vervagen de acnelittekens wel wat in de loop der jaren, maar nooit helemaal.
Nieuwe huidcellen
Nu heeft je huid de bijzondere eigenschap dat het zichzelf steeds vernieuwt. Nieuwe huidcellen worden geboren gevormd in de stamcellen van je onderste huidlaag. Dit proces gaat steeds door, zodat nieuwe huidcellen door nieuwgeboren huidcellen omhoog geduwd worden tot ze bij de bovenste huidlaag uitkomen. Als je ouder wordt, zal je huid dat overigens steeds minder intensief gaan doen. Je huid verliest haar volume, stevigheid en elasticiteit, doordat de productie van collageen, hyaluronzuur en elastine vermindert.
Dermastamp
Bij Schoonheidssalon Prinsenhuys behandelen we acnelittekens met de Dermastamp. Met dit apparaatje prik je met minuscule naaldjes gaatjes in de te behandelen huid. De gaatjes zijn zo dun dat er geen korstjes op komen. De lengte van de naaldjes kan precies worden ingesteld op de diepte die bij jouw huid past. De naaldjes bereiken dus ook de diepere huidlagen, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen en stofjes zoals collageen en elastine geactiveerd wordt. Voor een optimaal effect kunnen op deze manier ook heel specifieke hulpstoffen de huid ingesluisd worden. Je kunt je voorstellen dat zo’n serum ín je huid veel meer doet dan een product dat je alleen maar óp je huid smeert.
Nieuwe huidcellen worden geboren gevormd in de stamcellen van je onderste huidlaag
Mooiere huid
Het resultaat mag er zijn: je huid wordt gladder, jonger, strakker, steviger en gezonder. Littekens vervagen en rimpels worden minder diep. Na één behandeling zie je al resultaat, maar het beste effect raden we twee tot drie behandelingen aan. Omdat collageenvorming tijd nodig heeft om te rijpen en je huid moet herstellen, adviseren wij een tussenpose van ongeveer zes weken tussen de behandelingen.
Toepassingsmogelijkheden
De Dermastamp geeft goede resultaten bij:
- acnelittekens
- hyperpigmentatie
- een verslapte huid
- een vale of doffe teint
- een sterk verdikte huid
- een verouderde huid met rimpels
- striae en littekens op het lichaam
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.