acnelittekens

Acnelittekens? Weg ermee!

In je puberteit had je behoorlijk last van jeugdpuistjes. De tijd van acne ligt gelukkig al weer jaren achter je, maar het heeft wel zijn sporen achtergelaten. Duidelijk zichtbare littekens van die destijds ontstoken talgkliertjes ontsieren je wangen. Elke keer dat je in de spiegel kijkt, storen die putjes in je huid je weer. Het is dan ook hoog tijd om daar iets aan te laten doen!

Acnelittekens

Waar je huid kapot is gegaan, wordt er bindweefsel aangemaakt in dat gebied om de huid weer te laten sluiten. Dit littekenweefsel, dat dus in feite bindweefsel is, is anders van structuur dan de rest van je huid. Dit kun je zien en voelen. Soms vervagen de acnelittekens wel wat in de loop der jaren, maar nooit helemaal.

Nieuwe huidcellen

Nu heeft je huid de bijzondere eigenschap dat het zichzelf steeds vernieuwt. Nieuwe huidcellen worden geboren gevormd in de stamcellen van je onderste huidlaag. Dit proces gaat steeds door, zodat nieuwe huidcellen door nieuwgeboren huidcellen omhoog geduwd worden tot ze bij de bovenste huidlaag uitkomen. Als je ouder wordt, zal je huid dat overigens steeds minder intensief gaan doen. Je huid verliest haar volume, stevigheid en elasticiteit, doordat de productie van collageen, hyaluronzuur en elastine vermindert.

Dermastamp

Bij Schoonheidssalon Prinsenhuys behandelen we acnelittekens met de Dermastamp. Met dit apparaatje prik je met minuscule naaldjes gaatjes in de te behandelen huid. De gaatjes zijn zo dun dat er geen korstjes op komen. De lengte van de naaldjes kan precies worden ingesteld op de diepte die bij jouw huid past. De naaldjes bereiken dus ook de diepere huidlagen, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen en stofjes zoals collageen en elastine geactiveerd wordt. Voor een optimaal effect kunnen op deze manier ook heel specifieke hulpstoffen de huid ingesluisd worden. Je kunt je voorstellen dat zo’n serum ín je huid veel meer doet dan een product dat je alleen maar óp je huid smeert.

Nieuwe huidcellen worden geboren gevormd in de stamcellen van je onderste huidlaag

Mooiere huid


Het resultaat mag er zijn: je huid wordt gladder, jonger, strakker, steviger en gezonder. Littekens vervagen en rimpels worden minder diep. Na één behandeling zie je al resultaat, maar het beste effect raden we twee tot drie behandelingen aan. Omdat collageenvorming tijd nodig heeft om te rijpen en je huid moet herstellen, adviseren wij een tussenpose van ongeveer zes weken tussen de behandelingen.

Toepassingsmogelijkheden


De Dermastamp geeft goede resultaten bij:

  • acnelittekens
  • hyperpigmentatie
  • een verslapte huid
  • een vale of doffe teint
  • een sterk verdikte huid
  • een verouderde huid met rimpels
  • striae en littekens op het lichaam
Datum: 28 september 2019