De do’s en don’ts bij pukkels!
Misschien herken je het wel. Je denkt net af te zijn dat kleine pukkeltje, en de volgende ochtend word je wakker met weer nieuwe storende ontstekingen. Je probeert van alles om de pukkeltjes tegen te gaan. Je smeert er tandpasta op, probeert verschillende reinigers uit en wast je gezicht elke avond met water, maar niks lijkt te helpen. Hoe hard je ook werkt om pukkels te laten verdwijnen, met een verkeerde aanpak krijg je geen resultaat. Daarom is het van belang te weten wat de do’s en don’ts zijn bij pukkels.
Ontsierende ontstekingen
We hebben allemaal weleens last van een onzuivere huid. Maar wanneer het een dagelijkse strijd wordt, is dat erg vervelend. Acne gaat dan ook vaak gepaard met gevoelens van onzekerheid. Maar hoe ontstaan puistjes nu eigenlijk? Puistjes zijn kleine ontstekingen van je huid. Deze worden veroorzaakt door een ontstoken talgklier. De talgklier produceert te veel talg, waardoor je poriën verstopt raken. Door de verstopping krijgen bacteriën de kans om te vermenigvuldigen en raakt het plekje ontstoken. Om de ontstekingen te verminderen, is er een aantal handvatten waar je wellicht iets aan hebt.
Huid aanraken
Een absolute don’t bij pukkels is het aanraken van de oneffenheden. Het is verleidelijk om ze proberen uit te knijpen of weg te krabben. Je hebt misschien het idee dat je de pukkels daarmee laat verdwijnen, terwijl je eigenlijk het tegenovergestelde bereikt. Doordat je de puisten aanraakt, verspreid je de bacteriën. En hoe meer bacteriën er bij de ontstekingen komen, hoe heftiger de reactie wordt. Probeer er daarom zo veel mogelijk af te blijven.
Weet jij wat je wel en niet moet doen bij pukkels?
Agressieve verzorgingsproducten
Hoe belangrijk het ook is om je huid schoon te houden, een sterke, agressieve reiniger is af te raden. De stoffen in dit soort cleansers hebben een negatieve invloed op je huid. Neem bijvoorbeeld alcohol. Wanneer je je huid reinigt met een reiniger op alcoholbasis, droogt je huid uit. De droge huid gaat nog meer talg produceren om de huid weer in balans te krijgen. Maar juist hierdoor ontstaan weer meer verstoppingen. Gebruik daarom een milde reiniger en kijk goed naar de aanwezige stoffen.
Fris en fruitig
Een andere manier om je huid op te frissen is door een fruitzuurpeeling te ondergaan. Welke peeling het beste bij jou past, bepaalt de huidspecialist aan de hand van een analyse. Zij brengt jouw huidinformatie in kaart en voorziet je van een persoonlijk advies. Voor een optimaal resultaat kun je de peelings het beste in kuurverband doen en ondersteunen met de juiste verzorgingsproducten.
Salicylzuur
Fruitzuurpeelings variëren in sterkte en bestaan uit een cocktail van ingrediënten, die afgestemd worden op jouw huidtype en huidprobleem. Zo is salicylzuur een ingrediënt waar de onzuivere huid veel baat bij heeft. Dit ingrediënt is te vinden in verschillende verzorgingsproducten, maar ook bepaalde make-upmerken maken er gebruik van. Het zorgt ervoor dat bacteriën verminderen en lost overtollig talg op. Nieuwe pukkeltjes worden hierdoor voorkomen.
Huidinstituut Skins Only
Jouw huid verdient de volledige aandacht, zeker wanneer je veel last van onzuiverheden hebt. Het is volkomen logisch dat het verzorgen van je huid niet altijd lukt of dat je niet goed weet waar te beginnen. De specialisten van Huidinstituut Skins Only helpen je graag. Wij gaan persoonlijk te werk om je huid goed te leren kennen. We hebben reinigende behandelingen klaar staan, maar ook een intensieve peeling om je huid weer in balans te krijgen. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.