onrustige-tienerhuid

Onrustige tienerhuid? Reken af met acne en onzuiverheden

Het leven van een tiener gaat niet over eenhoorns en regenbogen. Je krijgt te maken met razende hormonen, een achtbaan aan emoties en allemaal ervaringen en verantwoordelijkheden die nieuw voor je zijn. Daar komt nog eens bij dat je huid allerlei veranderingen ondergaat en overal gevoelig voor lijkt te zijn. Op de meest ongelukkige momenten duiken er puistjes en mee-eters op, net wanneer je extra onzeker bent over je uiterlijk. Hoe komt het toch dat je huid zo onrustig is en het allerbelangrijkste: wat kun je eraan doen?

Schommelende hormonen

In de pubertijd verandert de huid als gevolg van hormonale schommelingen. De huid wordt vetter, doordat het meer talg aanmaakt. Je kunt hierdoor last hebben van een glimmende huid, maar ook puistjes, acne en mee-eters krijgen zo de kans om te shinen. Dat komt door een samenspel van overtollig talg, olie, dode huidcellen en bacteriën. Vet en vuil hoopt zich op in de huid, waardoor de huid verstopt raakt en er een ideale broedplaats voor onzuiverheden ontstaat. Deze onzuiverheden laten zich meestal zien op het gezicht, zoals je voorhoofd, neus en kin, maar ook je nek, schouders, borstkas of rug.

Gevoelige huid

Tot overmaat van ramp is je huid ook extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit maakt jouw onrustige huid alleen nog maar erger. Zo raakt de tienerhuid snel uit balans en geïrriteerd door producten te gebruiken met agressieve ingrediënten, zoals parfum en alcohol. Wanneer je ook nog eens last hebt van stress, of onbeschermd gaat zonnen, is het kwaad al gauw geschied.

Meer kwaad dan goed

Als het om acne en puistjes gaat, staat iedereen wel klaar met goedbedoelde adviezen. Je wordt gebombardeerd met huis-, tuin- en keukentips en aanraders voor allerlei wondermiddeltjes. Toch doen veel van deze adviezen meer kwaad dan goed. Puistjes uitknijpen of uitdrogen met tandpasta zijn daar een voorbeeld van.

Tot overmaat van ramp is je huid ook extra gevoelig voor invloeden van buitenaf

Verzorgingstips


Het is belangrijk om al jong te beginnen met een goede reiniging en verzorging van je huid. Met onderstaande verzorgingstips leg je de basis voor een mooie huid, om onzuiverheden nu en in de toekomst aan te pakken:

  • Reinig je gezicht twee keer per dag met lauw water en een mild reinigingsproduct.
  • Was je huid niet met zeep: dit tast de natuurlijke beschermlaag aan.
  • Breng een lichte, verzorgende crème met kalmerende ingrediënten aan na het reinigen om het herstel van de huid te stimuleren.
  • Gebruik wekelijks een exfoliant met salicylzuur.
  • Bescherm je huid altijd tegen de zon met een hoge factor zonnebrandcrème.
  • Raak je gezicht zo min mogelijk aan: bacteriën aan je handen maken puistjes erger.
  • Vervang je kussensloop regelmatig en was op 60 graden.

Welke behandeling past bij jou?


Aangezien iedere huid uniek is, gaat het vinden van de juiste aanpak voor jouw huidprobleem dan ook met passen en meten. De schoonheidsspecialist onderzoekt je huid en bepaalt op basis daarvan welke behandeling het meest geschikt is. Enkele opties zijn Carboxy-therapie, Déesse ledlichttherapie, BioPuls-therapie en VI Peel Purify. Je kunt hiervoor terecht bij Schoonheidssalon Prinsenhuys

Over Prinsenhuys


Wil jij meer tips over de beste verzorging voor jouw huid, of je huid onder handen laten nemen met een professionele behandeling? Schoonheidsspecialiste Joyce Chou heeft meer dan tien jaar ervaring met het behandelen van huidproblemen als acne en voorziet je graag van een persoonlijk advies, om het probleem bij de wortel aan te pakken. Binnenkort kun jij dan genieten van een frisse en stralende huid!

Datum: 03 juni 2021