acne

Wat is acne?

Verstopte poriën met talg, bacteriën en vetzuren, dat is acne. De ingang van je huidporiën vernauwen of blokkeren en hierdoor ontstaat een hoop ellende: rode bultjes, verstoppingen en (onderhuidse) ontstekingen. Acne kan voorkomen in je gezicht, op je borst en op je rug. De ernst van de acne, de klachten en de littekenvorming bepalen welke behandelmethode(s) geschikt zijn.

Acne: wat kun je er aan doen?

Het behandelen van acne begint bij een goede thuisverzorging. Goede huidverzorging is essentieel om acne tegen te gaan! Wat kun je zoal thuis doen? Silvia vertelt: ‘Het is altijd belangrijk om je huid dagelijks te reinigen. Hoe verleidelijk het ook is: probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen! Dit kan leiden tot littekens en (nog) meer klachten. Laat dit dus door een professional doen!

Dieptereinigingen

Acne is, onder andere, te behandelen met peelings. Deze professionele dieptereinigingen verwijderen o.a. dode huidcellen (oververhoorning van de huid) zodat poriën weer vrij zijn om talg af te voeren.

Peelings

Er zijn verschillende peelings die helpen bij acne: TCA, glycol peelings, salicylzuur peelings en de mechanische peelings. Allen zijn dit peelings welke meer verandering teweegbrengen dan de reguliere scrubs of ander dieptereinigingen. Tijdens een peeling met glycolzuur wordt je huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen.

Probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen!

Acnetherapie


Acnetherapie bij de Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising kan onder meer ook bestaan uit:

  • manuele reiniging van de huid
  • dieptereiniging van de huid met behulp van medische of chemische peelings
  • rood / blauw lichttherapie
  • licht- en lasertherapie
  • camouflagetherapie
  • littekentherapie

Advies is belangrijk!


Als jouw huid regelmatig gepeeld èn op de juiste manier behandeld wordt, zullen mee-eters of talgophopingen minder snel ontstaan. En nog een voordeel: huidvernieuwing wordt door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. ‘Elke huid is anders. Een goed advies over de juiste behandelingsvorm is de sleutel voor het meest effectieve resultaat!’, de acne zal sterk verbeteren, komt tot rust en je huidstructuur zal verbeteren!’, aldus Silvia.

Voor jou!


Als je aanvullend verzekerd bent kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een actieve bijdrage van jou is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wil je weten wat jij kunt doen om acne te verminderen? De huidtherapeuten van Silvia Eising geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering!

Datum: 18 september 2018