Wat is acne?
Verstopte poriën met talg, bacteriën en vetzuren, dat is acne. De ingang van je huidporiën vernauwen of blokkeren en hierdoor ontstaat een hoop ellende: rode bultjes, verstoppingen en (onderhuidse) ontstekingen. Acne kan voorkomen in je gezicht, op je borst en op je rug. De ernst van de acne, de klachten en de littekenvorming bepalen welke behandelmethode(s) geschikt zijn.
Acne: wat kun je er aan doen?
Het behandelen van acne begint bij een goede thuisverzorging. Goede huidverzorging is essentieel om acne tegen te gaan! Wat kun je zoal thuis doen? Silvia vertelt: ‘Het is altijd belangrijk om je huid dagelijks te reinigen. Hoe verleidelijk het ook is: probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen! Dit kan leiden tot littekens en (nog) meer klachten. Laat dit dus door een professional doen!
Dieptereinigingen
Acne is, onder andere, te behandelen met peelings. Deze professionele dieptereinigingen verwijderen o.a. dode huidcellen (oververhoorning van de huid) zodat poriën weer vrij zijn om talg af te voeren.
Peelings
Er zijn verschillende peelings die helpen bij acne: TCA, glycol peelings, salicylzuur peelings en de mechanische peelings. Allen zijn dit peelings welke meer verandering teweegbrengen dan de reguliere scrubs of ander dieptereinigingen. Tijdens een peeling met glycolzuur wordt je huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen.
Probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen!
Acnetherapie
Acnetherapie bij de Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising kan onder meer ook bestaan uit:
- manuele reiniging van de huid
- dieptereiniging van de huid met behulp van medische of chemische peelings
- rood / blauw lichttherapie
- licht- en lasertherapie
- camouflagetherapie
- littekentherapie
Advies is belangrijk!
Als jouw huid regelmatig gepeeld èn op de juiste manier behandeld wordt, zullen mee-eters of talgophopingen minder snel ontstaan. En nog een voordeel: huidvernieuwing wordt door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. ‘Elke huid is anders. Een goed advies over de juiste behandelingsvorm is de sleutel voor het meest effectieve resultaat!’, de acne zal sterk verbeteren, komt tot rust en je huidstructuur zal verbeteren!’, aldus Silvia.
Voor jou!
Als je aanvullend verzekerd bent kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een actieve bijdrage van jou is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wil je weten wat jij kunt doen om acne te verminderen? De huidtherapeuten van Silvia Eising geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering!
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.