jojo-effect

Krijg een gezond gewicht zonder te jojoën

Aan de ene kant kijk jij reikhalzend uit naar die feestelijke dagen aan het eind van het jaar. Maar aan de andere kant breekt het zweet je uit. Sinds de ‘r’ in de maand kwam en jij nergens meer in bikini hoefde te verschijnen, heb je dat gezonde eetpatroon een beetje laten verslonzen. En dan moeten de feestdagen nog komen! Hoe ga je dan komend voorjaar óóit weer in dat leuke jurkje passen?

Jojo-effect

Misschien heb jij als net zoals veel vrouwen moeite om je gewicht onder controle te krijgen. Wist je dat dit vaak niet eens aan jezelf ligt? Marijke Eijgenraam: ‘De processen die samenhangen met je gewicht, zoals je eetlust, stofwisseling, vetopslag en vetverbranding, worden geregeld door je hormonen. Als dit systeem uit balans is geraakt, krijg je te maken met het welbekende ‘jojo-effect’. Als je dit systeem weer terug in balans brengt, krijg je vanzelf een gezond gewicht dat je ook nog eens behoudt!’

Goede voornemens

Wees slim en begin nú al met je fitte en gezonde voornemens. Maak al in december een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Er is dan tijd voor bloedonderzoek en het laten opmaken voor een op jouw lichaam toegespitst voedingsplan. Op 2 januari, ná alle feestelijkheden, kun je direct starten met jouw goede voornemens.

Afvallen lukt telkens weer, maar binnen de korste keren zit je ook weer op je oude gewicht.

Verstoorde hormonen

Marijke Eijgenraam: ‘Na je 40ste merk je dat het behouden van een gezond gewicht moeizamer gaat. Je hormoonhuishouding gaat dan tegenwerken. Bewustere keuzes maken in voeding of meer gaan sporten levert vaak slechts een geringe gewichtsafname op. Met behulp van een op maat gemaakt voedingsplan lukt het vaak wél om resultaat te behalen. Deze methode ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. De optimale voedingssamenstelling verschilt van persoon tot persoon. Elk lichaam is tenslotte weer anders.

Voedingsplan

Met dit programma zet je onder begeleiding je huidige voedingspatroon om naar een evenwichtig en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is je persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van 34 actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is voor jou? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking! Ben je al intensief bezig met je gezondheid, en slik je supplementen? Maak dan een afspraak voor een supplementencheck! Tijdens dit consult geef ik je tips over welke aanpassingen er eventueel nodig zijn.’

Afvallen, fitter in je vel én geld besparen?

Marijke is gediplomeerd orthomoleculair therapeut en aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Tijdens een orthomoleculair consult zijn jouw lichamelijke klachten het uitgangspunt. Je krijgt een voedingsadvies waarmee de processen in je lichaam bijgestuurd kunnen worden, zodat je je weer beter kan voelen. Op dit moment vergoeden veel ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) de kosten van orthomoleculaire consulten via het aanvullende pakket. De jaarwisseling komt er weer aan, en dus kun je weer van zorgverzekeraar of pakket wisselen. Pas je zorgpakket zodanig aan dat de orthomoleculaire consulten vergoed worden!

Datum: 03 december 2018