afvallen

Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën

Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet gemakkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, ‘moderne’ voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

Vicieuze cirkel

Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert het probleem zich.

Terug in balans

Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Het medisch team van Cure4Life stelt op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes. De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Henriëtte Hummel is Cure4Life consulent in Hoorn en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is gewichtsconsulent, orthomoleculair adviseur en therapeut natuurvoeding. Daarbij heeft zij psychosociale medische basiskennis en is zij specialist op het gebied van emotie-eten.

Gewichtsverlies zonder hongergevoel

Henriëtte: ‘Wie het programma correct volgt, kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter en energieker, en zitten lekkerder in hun vel. Tevens heeft het programma ook een heel positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals een hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen.’

De stofwisseling en de hormoonhuishouding zijn erg bepalend

Inzicht in voedingspatronen

Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Eenmaal in balans en met behulp van ‘de richtlijnen van de toekomst’ is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Ook nadat je een gezond gewicht hebt bereikt, vinden er nog na-consulten plaats.

Het proces begint met een uitgebreide intake. Geïnteresseerden kunnen voor een vrijblijvend informatief consult aanvragen van 75 minuten.

Vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4Life.

Kies voor een gezonde leefstijl

Gezond zijn en gezond blijven is in deze periode helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Door nu bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl, kun je zelf een belangrijke invloed uitoefenen op je totale welzijn. Dit hoef je niet alleen te doen: Henriëtte Hummel staat voor je klaar!
Cure4Life is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en BATC.

Datum: 24 augustus 2022