Gezond-afvallen

Hoe val ik gezond af?

Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes. Hoe waak je ervoor dat je een gezonde methode van afvallen gebruikt? Lees hier hoe je op een gezonde manier afslankt!

Redenen om gezond af te vallen

Als je wil gaan afvallen, investeer je daar het liefst zo goed mogelijk in. Je gaat het liefst voor een lange termijn gericht resultaat. Je leefstijl gaat mogelijk op de schop, en je probeert de nieuw aangeleerde gewoonten erin te houden. En dit doe je in het kader van ‘liefde voor je lijf’. Dit zijn uitkomsten die het beste te behalen zijn met een gezonde manier van afvallen. Geen crashdiëten, eenzijdige voeding of eindeloos lange cardiotrainingen. Wat zijn gezonde manieren?

Klaar voor de start…

Je begint met een doelstelling. Hoeveel weeg je nu? En wat is je streefgewicht? Controleer wat een gezond gewicht is door je BMI te berekenen. Bepaal vervolgens wanneer je gaat beginnen: ga je direct aan de slag? Of heb je wat tijd nodig om voorbereidingen te treffen?

Kleine aanpassingen, grote verschillen

Rome is niet in een dag gebouwd! Het is verstandig eerst kleine aanpassingen aan jouw eetpatroon te maken. Neem daarnaast je tijd met het afvallen. Snel afvallen is niet per se het beste voor jouw lijf. De snelheid waarmee kilo’s er af vliegen staat vaak gelijk aan de tijd waarin het weer terug kan komen (het jojo-effect). Je leert zo ook langzamerhand te wennen aan nieuwe (eet)patronen.

Weer in je favoriete jeans passen zonder een extreem dieet te volgen?

Weet wat je (m)eet

Stippel vooruit wat je van plan bent te gaan eten. Zo houd je je makkelijker aan de gerechten en vergrijp je je niet aan ander voedsel. Om te onderzoeken waar valkuilen en leerpunten liggen, kun je ervoor kiezen bij te houden wat je eet. Tegenwoordig zijn er verschillende apps beschikbaar waarin je je voeding kunt bijhouden. Mocht je niet van de data-verzameling zijn: laat het lekker links liggen en ga op jouw manier bezig met het afval-avontuur.

Neem een buddy onder de arm

Want twee zijn beter dan een. Vind iemand die in hetzelfde schuitje zit, zodat je tips en resultaten met elkaar kunt delen. Ook kunnen jullie elkaar stimuleren wanneer het moeilijk wordt. Soms is het ook gewoon fijn om te weten dat je er niet alleen in staat.

Vraag om hulp

Vind je het lastig om te weten waar je moet beginnen? Of loop je steeds tegen hetzelfde probleem aan? Neem gerust contact op voor een gesprek. A love 4 health helpt je graag op weg!

Datum: 21 juni 2022