couperose

Couperose: dit kun je eraan doen!

Vervelend: na een glaasje wijn of het eten van een pittige curry of pikante pasta krijg je snel rode wangen. Ook een neus die snel rood wordt, een web van zichtbare rode en blauwe vaatjes op je wangen en snel blozen zijn aanwijzingen dat je last hebt van een bekende, vervelende huidafwijking: couperose. Hulp is onderweg!

Help, couperose!

Dat couperose door drankgebruik ontstaat, is een misverstand. Wel is het zo dat de alcohol in je glaasje wijn ervoor zorgen dat de vaatjes in je wangen sterker doorbloed raken en uitzetten, waardoor deze tijdelijk zichtbaar worden. Ook de pittigheid in je eten zorgt hier voor. Maar ook in andere gevallen kun je last krijgen van een rode, onrustige huid. Die onrustigheid uit zich vooral in een rode, vlammende gloed op je wangen, voorhoofd, neus en kin. Als je je huid van dichterbij bekijkt, ontdek je opgezette rode en blauwe adertjes. Wanneer je erop drukt, is de roodheid even weg. Om daarna weer in volle glorie terug te keren. Help, couperose!

Wat is het precies?

In medische termen vallen deze bovenstaande verschijnselen dus onder de noemer ‘couperose’. Dit is een aandoening van de huid waarbij de kleine bloedvaatjes in je gezicht zijn beschadigd en wijder zijn geworden. De exacte oorzaken van couperose zijn niet bekend. Temperatuurwisselingen kunnen een rol spelen, net zoals erfelijkheid, een overmatige blootstelling aan zon en alcoholgebruik. Ook als je een lichter huidtype hebt, of veel crèmes gebruikt met corticosteroïden (bij bijvoorbeeld eczeem), heb je een grotere kans op couperose.

Onschuldig?

Hoewel couperose een onschuldige huidaandoening is, kun je je enorm storen aan die vlammende roodheid in je gezicht. Om een beetje fris voor de dag te komen, sta je soms wel een uur voor de spiegel om je gezicht te voorzien van een dikke laag camouflage. Vervolgens check je meerdere keren per dag of alles nog goed zit. ‘Even mijn neus eh, hele gezicht poederen’. Misschien heb je er wel zodanig last van dat je je onprettig voelt tijdens presentaties, gesprekken of bij het op de foto gaan. Speciale crèmes van de drogist lijken niet te werken. Bovendien ben je dat smeren met make-up en zalfjes eens een keer beu. Je wil gewoon weer een mooie rustige en egale huid!

Vraag om een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Huidtherapie

Belangrijk om te beseffen is dat deze roodheid in je gezicht geen functie heeft. Ook spelen de verwijde bloedvaatjes geen rol meer bij de zuurstofaanvoer en bij de afvoer van afvalstoffen in je huid.
Wil je dit laten behandelen? Dan ben je bij Derma Kliniek in Amsterdam aan het juiste adres! De huidtherapeuten bij Derma Kliniek gebruiken voor het behandelen van couperose de speciale laser genaamd ‘Long Pulse Yag laser’. Hiermee kunnen de opgezette adertjes doelgericht worden behandeld. De huid eromheen raakt niet beschadigd, waardoor je ook niet dagen hoeft rond te lopen met korstjes in je gezicht.

Lichtflitsen

Een andere mogelijkheid om de roodheid in je gezicht te behandelen, is IPL. Door middel van lichtflitsen worden de oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en de rode huidkleurverschillen verminderd of verwijderd. Door de warmte van de lichtflitsen gaan de bloedvaatjes kapot. Je lichaam ruimt deze vervolgens zelf weer op. Al na twee behandelingen zie je resultaat: een egale huid met meer weerstand!

Take care

Om je huid helemaal happy en rustig te krijgen, raden de huidtherapeuten van Derma Kliniek ter aanvulling een verzorging aan speciaal voor een door couperose aangedane huid. Om precies te zijn gaat het hier om de de Vital C lijn van Image skincare. Hiermee kom je met een mooie, egale en rustige huid de herfst (én winter) door.

Voor jou!

Heb jij ook last van couperose, of heb je andere huidproblemen? De huidtherapeuten bij Derma Kliniek staan voor je klaar om je te helpen. Dat kan onder andere door laserbehandelingen, maar ook door het opfrissen van je huid door middel van botox of fillers. Hier zal uiteraard eerst altijd een uitgebreide huidanalyse aan voorafgaan. Vraag gerust om een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin kun je al je vragen over de mogelijke behandelingen stellen, krijg je advies van de huidtherapeut en wordt er eventueel een behandelplan opgesteld.

Datum: 31 oktober 2018