Minder stress dankzij cryotherapie
Bijna iedereen heeft wel eens een fase waarin je teveel van jezelf vraagt. Je hebt het druk op je werk, bent erg moe en ervaart stress. Stress lijkt wel dé boosdoener van deze tijd en kan uitmonden in een burn-out. Volgens onderzoek van het CBS hebben zo’n miljoen Nederlanders last van burn-out. Bij een burn-out krijg je te maken met allerlei klachten. Zo voel je je extreem vermoeid, maar kan je ‘s nachts toch niet de slaap vatten. Het is daarbij heel moeilijk om te ontspannen, en je voelt je continu gejaagd en prikkelbaar. Ga jij al een lange tijd gebukt onder stress en wil je een burn-out voorkomen? Lees hier het verhaal van Marieke en hoe cryotherapie haar heeft geholpen.
Uitgeput en opgebrand
Marieke (33) vertelt: ‘Al sinds ik het mij kan herinneren, ben ik een harde werker. Vanaf mijn veertiende had ik al allerlei bijbaantjes. Na de universiteit was ik vastbesloten om te promoveren. Dat betekende dagen, avonden en nachten ploeteren op mijn dissertatie en alle superstressvolle taken daaromheen. Eigenlijk had ik een jaar vrij willen nemen om te gaan reizen en bij te komen. Maar toen ik een goede baan aangeboden kreeg bij een gerenommeerd bedrijf, kon ik niet weigeren. Weer begon een tijd van hard werken. Daarbij had ik ook nog een gezin dat de nodige aandacht vroeg. Ik merkte dat ik het steeds lastiger vond om alle ballen tegelijk omhoog te houden. Op een gegeven moment wat ik er klaar mee: ik moest op zoek naar een manier om mijn stress te verminderen.’
Cryotherapie en stress
Fanny Kok: ‘Ik zie vaker mensen zoals Marieke bij Beauty Center Blaricum. Hardwerkende, perfectionistische en vaak nog jonge mensen, die veel van zichzelf eisen. Ze zijn druk met het leveren van prestaties op het werk, en willen daarnaast óók nog een goede ouder, een leuke partner en flink sporten. Daarbovenop zijn er natuurlijk nog de huishoudelijke en sociale verplichtingen die zij moeten volbrengen. Iedereen heeft rust tijd voor zichzelf nodig. Maar in hun leven is daar eigenlijk geen plek voor. Het is niet verwonderlijk dat deze mensen veel stress ervaren. Veel mensen denken niet direct aan cryotherapie om deze stress te verminderen. Toch kan dit mensen aanzienlijk helpen.’
De CryoSpace
Cryotherapie werd in 1978 bedacht voor reumapatiënten. De positieve effecten van blootstelling aan extreme kou bleken echter veel breder te zijn dan alleen pijnbestrijding bij reumatische klachten. Zo herstellen spieren een stuk sneller na het sporten, ondersteunt het de vetverbranding, draagt het bij aan huidverjonging én vermindert het stress. Cryotherapeut Jeroen Kok: ‘De cryomethode is inmiddels verder ontwikkeld tot de allernieuwste technologie voor je gehele lijf en gezondheid: de CryoSpace. Dit is een cabine waarin je gezondheid binnen drie minuten een ultieme verbetering ondergaat. Tijdens een behandeling wordt je lichaam voor drie minuten blootgesteld aan -140 graden Celsius. De heilzame effecten hiervan? Je ervaart een betere energie en nachtrust, de genezing en het herstel van klachten verloopt sneller en je immuunsysteem krijgt een boost. Ik zag het ook bij Marieke, Na twee sessies stapte zij als een ander mens uit de cabine. Ze voelde zich vitaler en sterker. Daarnaast gaf ze aan dat ze dit veel eerder had moeten doen!’
‘Met de CryoSpace kun je in één of twee sessies intensief werken aan stressvermindering’
Persoonlijk intakegesprek
Jeroen vervolgt: ‘Met de CryoSpace kun je in één of twee sessies intensief werken aan stressvermindering. Wij stemmen altijd met jou af hoeveel behandelingen er nodig zijn in een persoonlijk intakegesprek. In dit gesprek kun je ook alle vragen over de behandeling stellen, en vertellen over jouw klachten, doelen en wensen. Op basis van dit gesprek krijg je een op maat gemaakt behandelplan, en kun je van start gaan met het resetten van jouw lichaam. Geen zorgen: behalve een uitgebreid intakegesprek krijg je tijdens de CryoSpace-behandelingen ook bij elke stap persoonlijke begeleiding.’
Gezondheidstip van Fanny!
Sommige mensen eten juist veel in tijden van stress, terwijl een ander geen hap kan eten. Als je stress ervaart, is het belangrijk om te letten op wat je eet. Vermijd eten met veel vet, deze voeding kan je juist moe en lusteloos laten voelen. Neem liever een appel of een sinaasappel. Daarnaast is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Groente en fruit bevatten vitamine C, wat werkt als anti-oxidant én vitamine C is ook goed voor je immuunsysteem!
Voor jou!
Eigenaren Fanny en Jeroen Kok bieden in hun nieuwe wellnessstudio alles aan om te werken aan je gezondheid en uiterlijke verzorging. Zo worden er naast de CryoSpace ook behandelingen aangeboden om je schoonheid en figuur een boost te geven. Goed om te weten: Fanny en Jeroen bieden ook duobehandelingen aan, én behandelingen speciaal voor mannen. Je kunt je partner dus gewoon gezellig meenemen! Enne: een afspraak kun je heel gemakkelijk online maken.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.