
Win die strijd: krijg een gezond gewicht!
Heb jij ook met jezelf afgesproken aan een gezond gewicht te werken op 1 januari? Zou je de strijd aangaan met die overtollige kilo’s? Of wilde je er juist wat kilo’s bij krijgen dit jaar? Zou je gezonder gaan eten, meer gaan bewegen of wilde je wat anders in je leefstijl veranderen? Blijkt dit in de afgelopen maanden in je eentje toch lastig? Laat een diëtist-leefstijlcoach je dan helpen! De diëtisten van Focus gaan graag met je op zoek naar de aanpak die bij jou past. Geen strenge diëten, maar een op maat gemaakt dieet- en/of leefstijladvies.
Diëtistenpraktijk helpt!
Emilie Stassen en Lisette Kuik, praktijkhouders van Focus diëtistenpraktijk, hebben al jarenlange ervaring bij het coachen van mensen bij problemen met hun gewicht. Zij werken op diverse locaties in Delft en Rotterdam. Veel mensen behaalden succesvol hun doelen bij deze praktijk. Lisette en Emilie weten dat ieder persoon uniek is en een andere aanpak nodig heeft. ‘De sleutel naar succes ligt in het luisteren naar en aansluiten bij wat jij nodig hebt’, vertelt Emilie. Zij is voornamelijk werkzaam in de praktijken in Delft. Je kunt bij haar terecht voor de aanpak van overtollige kilo’s voor een gezond gewicht, maar ook om juist aan te komen of voor sportvoedingsadvies. Al veel mensen overwonnen met haar hulp de strijd met hun gewicht.
Niet op rantsoen
Wees niet bang dat ze je op rantsoen zetten! Eten moet leuk en lekker zijn. Af en toe wat snoepen past ook gewoon in een gezond voedingspatroon. Geen strenge diëten dus! Maar kleine stappen die je lang, het liefst de rest van je leven, kunt volhouden. De sleutel naar succes is het vinden van de juiste balans. De Focus diëtisten gaan met jou op zoek naar balans en gaan ze een samenwerking met je aan die het beste bij jou past. Ze zorgen ervoor dat jij een duurzame verandering maakt rond je leefstijl. Een investering waar jij de rest van je leven wat aan hebt!
De sleutel naar succes is het vinden van de juiste balans
Afspraak maken?
Emilie en Lisette werken met meerdere diëtisten, zodat ze alle specialisaties in huis hebben. Diabetes, voedingsproblematiek bij kinderen, allergieën of bijvoorbeeld prikkelbaar darmsyndroom en het FODMAP-dieet zijn enkele voorbeelden. Kijk op de website voor de verschillende mogelijkheden of neem contact op met de praktijk voor het plannen van een intakegesprek. Je bent bij Focus van harte welkom voor iedere voedingsvraag!
Vergoedingen
Consulten bij de diëtist worden voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt wél met je eigen risico verrekend, behalve als er sprake is van ketenzorg (diabetes, COPD of hart- en vaatziekten). Als je aanvullend verzekerd bent, kan je vergoeding hoger zijn.
-
Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
-
Veel mensen die willen afvallen, denken dat ze moeten diëten. Maar zodra ze hun ideale gewicht bereikt hebben (of eerder) gaan ze weer verder met hun oude eetgewoontes.
-
Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
-
Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes.
-
‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
-
Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
-
Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet. Dit noemen ze ook wel het jojo-effect.
-
Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
-
Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
-
Misschien heb je wel eens gehoord van mensen die een maand zonder voedsel konden overleven. Dat is mogelijk omdat je lichaam een voorraad vet heeft die als brandstof gebruikt kan worden. Helaas blijft dit vet in normale omstandigheden op de ‘bankrekening’ staan van je billen, heupen, benen en buik.