stress

Minder moeheid, meer energie

Als je op het dashboard in je auto ziet dat de benzine bijna op is, ga je naar een pompstation om te tanken, om te voorkomen dat je stil komt te staan. Als je merkt dat je moe bent en stress hebt, zou je dan niet eens moeten laten bekijken waar dat aan ligt, zoadat je niet uiteindelijk in een burn-out terechtkomt?

Stress

Er zijn veel dingen die in ons leven energie kosten en deze kunnen stress veroorzaken. Er bestaan drie verschillende soorten stress:

  • Psychische stress: relatieproblemen, werkdruk, altijd bezig zijn en weinig tijd voor jezelf nemen
  • Chemische stress: als je jezelf afvraagt ‘Wat eten we?’ Stel jezelf altijd de vraag: ‘Krijg ik hier energie van of kost mij dit energie om te verteren?’
  • Lichamelijke stress: werkhouding, sport, oude blessures, rugblokkades en operaties

Meerdere problemen

Veel van de bovenstaande problemen kosten ons lichaam extra energie. Ons brein signaleert stress en maakt hier geen onderscheid tussen psychische stress, lichamelijke stress of chemische stress. Een burn-out wordt ook niet veroorzaakt door één probleem, maar zie het als een emmer die gevuld wordt door meerdere problemen en overloopt.

Het osteopatische consult

Het begin van het vraaggesprek bij de osteopaat is bij iedere patiënt die binnenkomt hetzelfde. De osteopaat gaat in kaart brengen welke problemen er spelen en waar de emmer mee is gevuld. Wat is de druppel en welke klacht ontstaat? Is de klacht er in jaren ingeslopen of zijn het acute klachten (ook bij acute klachten is de vraag: waaróm gebeurt het juist nu?).

Onderzoek

De volgende stap is het onderzoeken van het lichaam: waar zitten de problemen, hoe gaan we de cirkel doorbreken en wat is hiervoor nodig? Dit zijn vaak bij burn-outpatiënten een paar aanpassingen per keer, want elke verandering moet verwerkt worden door het overbelaste systeem.

Wat is osteopathie?

Ostheopathie is een alternatieve geneeswijze die werkt aan de beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam. Met osteopathie kun je je weer beter gaan voelen, zodat je gelukkiger en met meer energie in het leven kunt staan! Osteopathie op een rijtje:

  • Is een methode om de balans in het lichaam te herstellen
  • Is een zachte en doelgerichte methode
  • Werkt met handgrepen
  • Laat het lichaam zichzelf herstellen
  • Is er voor iedereen, van baby tot volwassene
Datum: 18 december 2017