
Kanker heb je niet alleen
Kanker zet je wereld op zijn kop. De ziekte treft niet alleen de degene met kanker, maar heeft effect op het hele gezin. De naasten worden echter vaak vergeten. Terwijl ook zij het verdienen om in het zonnetje te staan en om mooie herinneringen te maken met hun familie. Stichting Bliss to Shine organiseert wensdagen waarin die vreselijke ziekte even heel ver weg lijkt.
Enorme impact
Wanneer een gezinslid de diagnose kanker krijgt, komt diegene in een achtbaan van behandelingen en therapieën terecht. Dit heeft een enorme impact op zijn of haar leven. Maar ook de gezinsleden worden getroffen. De onzekerheid, het geregel, de vele ziekenhuisbezoeken en de narigheid… Als ouder, kind, broer of zus komt je eigen leven haast stil te staan. En dat terwijl je het liefst zoveel mogelijk mooie herinneringen met elkaar maakt, nu het nog kan.
Bliss to Shine
Arieta Hoek, directeur van Bliss to Shine, weet hoe belangrijk het is om als gezin tijd met elkaar door te brengen in deze verschrikkelijke periode. De stichting focust zich daarom op het uit laten komen van kinderwensen van familieleden van iemand met kanker. Hiervoor is de Blissi Special Day in het leven geroepen. Alles is mogelijk en niets is te gek. Zo ging Sam met een legervoertuig naar een wedstrijd van NEC, Wesley en zijn moeder gingen naar de Efteling, het gezin van Milan en Finn kreeg een rondleiding door de Johan Cruijff arena, Yvano mocht een dag meelopen met de brandweer, en Liva trouwde met haar vader.
Tijdens de Blissi Special Day is niets te gek!
Vol verrassingen
Het is ongelofelijk wat zo’n wensdag met een gezin kan doen. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd, dus je kunt even alle touwtjes uit handen geven. Bovendien zit de dag vol verrassingen. Van bijzonder vervoer en een lekkere lunch, tot cadeautjes en extra activiteiten. Het bijzondere aan Bliss to Shine is dat de stichting volledig draait op vrijwilligers. Ieder van hen heeft direct of indirect te maken gehad met kanker, en weet waar een gezin in zo’n periode behoefte aan heeft. Stuk voor stuk zetten zij zich in om er een bijzondere dag van te maken.
Shine Day
Over bijzondere dagen gesproken: ieder jaar organiseert de stichting de Shine Day. Een dag voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten met voor ieder wat wils. Hij kan een ritje maken in een stoere auto, ontspannen tijdens een massage en genieten van een barbecue. Zij wordt mooi opgemaakt en gekapt voor een professionele fotoshoot. En de kids kunnen zich de hele dag uitleven tijdens een scala aan spelletjes en activiteiten.
Nooit vergeten
Van de Blissi Special Days tot de Shine Day: je gaat naar huis met een koffer vol verhalen en herinneringen aan een dag die je nooit meer zult vergeten. Ook een wens in vervulling laten gaan? Vul dan snel het aanmeldformulier in!
-
De HPV-vaccinatie: we horen er veel over en landelijk is er zelfs een campagne gestart. Maar waar staat ‘HPV’ nu eigenlijk voor?
-
In februari 2019 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had, met uitzaaiingen naar m’n botten. Als je zoiets te horen krijgt, kloppen alle clichés: je wereld staat op z’n kop en je belandt in een rollercoaster.
-
Natuurlijk is de schrik groot als je te horen krijgt dat je een tumor hebt. Een onzekere toekomst van operaties en behandelingen is ingrijpend.
-
Kanker heeft invloed op zoveel verschillende aspecten van je leven. Een van de gevolgen van de ziekte kan zijn dat je huid gaat jeuken. In het grote proces lijkt het misschien niet zo belangrijk, maar het kan wel impact hebben op je zelfvertrouwen en hoe lekker je in je vel zit.
-
Huidkanker is een toenemend probleem in Nederland. We bereiken gemiddeld een hogere leeftijd, gaan vaker op vakantie naar zonnige bestemmingen en maken gebruik van de zonnebank. We worden bruin, omdat de huid zich beschermt tegen de zonnestralen.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen.
-
Per jaar krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland kanker. Een groot gedeelte daarvan, maar liefst 40.
-
Kanker heeft een ingrijpend effect op je lichaam én geest. Je gaat door een heftig behandeltraject dat je hele leven op zijn kop zet. Opeens is je lichaam in handen van artsen en onderhevig aan onderzoeken, operaties en behandelingen. Je kunt hierdoor vervreemd raken van je lichaam.
-
De diagnose kanker is een enorme schok. Je wereld staat even stil en je komt in een stroomversnelling van emoties terecht. Er moet veel geregeld worden en er komt een hoop bij kijken.
-
Opeens is alle narigheid voorbij, je bent kankervrij verklaard en er wordt van je verwacht dat je het leven weer oppakt. Alsof er niets gebeurd is. Het lichaam is genezen, maar de psychologische impact is blijvend.