Weg met vermoeidheid! Voel je weer fit
Zeven uur, de wekker gaat af. Doodmoe kom jij overeind. Je bent bekaf en zou je liever nog een paar keer omdraaien, maar de plicht roept. Je bent al tijden zo moe en sleept je met pijn en moeite door de dag heen. Je bent er zelfs al eens voor bij de huisarts geweest, maar die kon niets vinden. Energie om ’s avonds na je werk nog wat leuks te ondernemen is er al helemaal niet. Dat is toch niet normaal meer!
Vermoeidheid
Kun jij je met de beste wil van de wereld niet herinneren wanneer jij je voor het laatst echt helemaal ontspannen en uitgerust voelde? Als het zo lang geleden is dat je er diep over na moet denken, dan is het tijd om te onderzoeken waardoor dit komt. Want vermoeidheid kan erg overheersend zijn.
Vage klacht
Vermoeidheid is eigenlijk maar een ‘vage klacht’. Je kunt je vinger er niet goed opleggen. Oké, je hebt een druk leven en hebt misschien wat teveel hooi op je vork hebt genomen. Je neemt je klachten dus voor lief en sukkelt maar een beetje door. Een gezond lichaam zou echter moeten herstellen na een goede nacht slaap. Wanneer dat echter niet gebeurt, is de kans groot dat er meer aan de hand is. Vermoeidheid kan een signaal zijn van je lichaam dat er iets speelt.
Laaggradige ontsteking
Wist je bijvoorbeeld dat een laaggradige ontsteking ten grondslag ligt aan heel veel klachten? Laaggradige ontstekingen zijn ontstekingen die niet helemaal zijn hersteld, maar die het lichaam niet meer ziet als acuut probleem. Het lichaam probeert de ontsteking niet langer op te lossen. Op den duur is dit zwaar; want de ontsteking vraagt wel continu om actie van het immuunsysteem. Het gevolg? Een uitgeput systeem waardoor je je vermoeid voelt.
Tekorten
Maar ook een vitaminetekort kan de veroorzaker zijn van (over)vermoeidheid. Alle vitamines maken namelijk energie vrij in je lichaam. Heb je een tekort aan een bepaalde vitamine, dan loop je die gewenste energie mis! Een andere mogelijke veroorzaker van vermoeidheid is een ijzertekort. Bij een tekort aan ijzer krijgen je cellen onvoldoende zuurstof, waardoor je je moe voelt.
Ook een vitaminetekort kan de veroorzaker zijn van (over)vermoeidheid
Labtest
In mijn praktijk Body-Pitstop ontmoet ik vaak mensen met vage klachten, zoals vermoeidheid, waar ze maar niet vanaf lijken te kunnen komen. Eén van de eerste dingen die ik dan doe, is een labtest. Eén druppel bloed is voor het labonderzoek genoeg om de conditie van het lichaam te testen. Dat geeft meteen al duidelijkheid. Ik zie bij mijn cliënten vaak enorme opluchting: eindelijk wordt hun klacht serieus genomen.
Duidelijkheid
Zo’n test kan ook eventuele verborgen ontstekingen tonen, of de supplementen die je neemt goed worden opgenomen, hoe de conditie van jouw cellen is, hoe het staat met je hormonen en of er sprake is van tekorten. Door daarop in te spelen, raakt je lichaam weer in balans en verdwijnt je vermoeidheid.
Natuurlijk beter
Body Pitstop biedt ook effectieve behandelmethodes aan op het gebied van
- gezonde voeding
- homeopathie
- natuurlijke supplementen
- sport/beweging
Bevlogen
Ik wil mensen graag inzicht geven in de connectie tussen hun lichaam en geest. Wanneer je die connectie ervaart, voel je je daar beter door. Dat wil ik bewerkstelligen door een combinatie van concrete tests, bevlogen coaching en de kracht van onze natuur.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Binnen de grote groep mensen die te maken hebben gehad met corona, is er een groep die gedurende langere tijd klachten blijft houden: ‘long covid’.
-
Zou het niet heerlijk zijn om iedere dag vol energie te zitten? Elke dag optimaal benutten, zonder continu te verlangen naar je bed of een powernap op de bank. Maar in werkelijkheid gaat het er heel anders aan toe.
-
Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
-
Je wilt je natuurlijk fit, energiek en lekker in je vel voelen. Je lichaam doet er ook alles aan om zo gezond mogelijk te blijven. Maar je moet je lichaam daarin wel ondersteunen, anders kun je klachten krijgen.
-
Sinds begin oktober 2020 zijn mijn man en ik regelmatig in de Oosterschelde te vinden voor een kort zwem-moment. We noemen dit ‘onze winterdip’. We zijn al jaren elke winter aan het peddelen in een kajak op zee, maar dan gekleed in onze winter-kajak-uitrusting. We meenden koud water wel te kennen. Niets is minder waar. Want in zee met direct contact aan je huid?
-
Heb je last van klachten als vermoeidheid, pijnklachten, een druk gevoel of zit je gewoon niet lekker in je vel? Het valt niet mee om er dan zelf achter te komen wat de oorzaak hiervan is. Anna Bron kan je hierbij helpen.
-
Hoe heb jij de afgelopen tijd ervaren? Luister eens naar je ademhaling. Ziekte, stress en trauma hebben allemaal een invloed op je adem. Zelfs nadat je genezen bent of de stressvolle periode voorbij is.
-
Een gezonde levensstijl begint bij evenwichtige en gevarieerde voeding. Maar hoe bewust je ook eet, het kan soms best lastig zijn om elke dag aan alle nodige voedingsstoffen toe te komen.
-
Soms voel je je niet helemaal naar behoren, maar weet je niet waarom. Pogingen om gezond te eten en te sporten hebben niet het gewenste effect. Je leefstijl past niet bij de behoeften van je lichaam.