lingerie

Mooie lingerie bij borstkanker

Er hoeft niet omheen worden gedraaid. De behandelingen voor borstkanker hebben meestal ingrijpende gevolgen voor je lichaam, en daarmee ook voor je zelfbeeld en gevoel van vrouwelijkheid. De juiste lingerie én professioneel advies kunnen een belangrijke rol spelen bij het je weer compleet en vrouwelijk voelen.

Lingerie tips & tricks

Tips van Margriet voor…

  • …na je operatie. In deze periode is het dragen van een post-operatieve beha het meest prettig. Deze zachte en comfortabele beha’s kun je ook tijdens het slapen dragen. Omdat de beha’s wat hoger gesloten kunnen worden, geven ze toch alle support die jij nodig hebt.
  • …wanneer de huid genezen is. Een beha met een hoog middenstuk biedt veel steun en zit comfortabel. Ook het kiezen voor een cup die een groter gedeelte van de borsten bedekt kan fijn zijn. Eventuele littekens worden zo verborgen en een eventuele prothese blijft goed zitten.
  • …een pijnlijke huid en gevoelige littekens. Een speciale beha is dan het meest comfortabel en zacht. Zeker wanneer dit een beugelloos exemplaar is, gemaakt van zacht materiaal. Ook kan het fijn zijn om te kiezen voor een beha die door een mammacareadviseuse in een speciaalzaak is aangemeten, dan weet je dat je de juiste maat draagt.
  • …ongelijkheid van de borsten. Kies bijvoorbeeld voor een beha met een hoesje waar de prothese in past. Of ga voor een beha waarvan de bovenkant van de cups gemaakt is van elastisch materiaal. Deze vormt zich gemakkelijker naar de vorm van je lichaam.

Borstprothesen

Bij Scholma Lingerie heb je de keuze uit borstprotheses, hechtprotheses en zwemprotheses. Alle borstprotheses zijn gemaakt van zacht silliconen, wat zorgt voor een aangenaam en stevig draagcomfort. Borstprothesen zijn er in alle vormen en maten. Na het ondergaan van een borstoperatie of borsreconstructie kan er een maatverschil ontstaan. Hiervoor heeft Scholma Lingerie verschillende oplossingen. De stylistes helpen jou graag bij de juiste keuze en het vinden van de juiste maat. Aan de hand van een professioneel en eerlijk advies laten ze jou ervaren wat de juiste lingerie voor jou kan doen.

Een beha met een hoog middenstuk biedt veel steun en zit comfortabel

Deskundig advies

Al meer dan vijftig jaar geeft Scholma Lingerie vrouwen advies op het gebied van (prothese)lingerie, (prothese)badmode en borstprotheses. Het motto van de zaak? Lingerie is véél meer dan alleen functioneel. Jouw mooie, nieuwe droomsetje zit perfect én zet je pluspunten in de schijnwerpers. De uitgebreide collectie bestaat onder andere uit de merken Anita, Nurria Ferrer, Amoena, Marie Jo, PrimaDonna, Chantelle, Freya en Rosa Faia.

Goed om te weten

Scholma Lingerie voldoet aan de kwaliteitseisen die door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH) zijn vastgelegd. De borstprotheses worden vergoed door alle zorgverzekeraars, en Scholma Lingerie regelt de afhandeling met je verzekeraar voor je, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Datum: 25 augustus 2019