protheselingerie

Mooie lingerie, ook voor een borstprothese

Voor veel vrouwen is het lastig om hun lichaam te accepteren na een borstamputatie ten gevolge van borstkanker. Een goede, natuurgetrouwe prothese en mooie lingerie die naadloos op je prothese aansluit, helpen je dan om weer zelfvertrouwen uit te stralen en je vrouwelijkheid terug te vinden. Protheselingerie biedt de oplossing hiervoor.

Protheselingerie

Protheselingerie is speciaal gemaakt voor na een borstbesparende operatie of een gehele amputatie. Over elk detail is nagedacht. Deze lingerie zorgt voor extra ondersteuning, voldoende comfort en een mooie pasvorm. Daarnaast is er een hoesje in verwerkt waarin je de prothese kunt dragen. Dat er veel waarde wordt gehecht aan protheselingerie kan Carina Clarijs van C CARE bevestigen. ‘Vaak kunnen vrouwen na een operatie niet meer een gewone beha dragen, doordat die niet meer goed past. Er is dan behoefte aan bijvoorbeeld bredere bandjes en een wat hoger uitgesneden rugpand en zijkanten. Deze garanderen meer draagcomfort. Protheselingerie is aan te passen aan de verschillende wensen en behoeften.’

Verschillende soorten prothesen

Er zijn verschillende soorten, vormen en maten borstprotheses. Je hebt bijvoorbeeld deelprotheses voor als een deel van de borst is verwijderd, of volledige borstprotheses bij een gehele amputatie van de borst. Het is belangrijk dat je een mooie, symmetrische vervanging krijgt die zoveel mogelijk gelijkenis heeft met je eigen borst. Carina adviseert welke prothese het beste gedragen kan worden en welke lingerie hierbij past.

Heb jij een borstprothese en vind je het lastig om de juiste lingerie te vinden?

Vergoeding

Wanneer je om medische redenen een borstprothese of een deelprothese nodig hebt, wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Elke twee jaar heb je recht op vergoeding van een vervangende borstprothese. Houd hierbij wel rekening met het verplichte eigen risico. Als je een aanvullende verzekering hebt dan kan het zo zijn dat er nog extra’s worden vergoed, zoals een prothese beha of badpak. Kijk voor de details van de vergoedingen naar de voorwaarden van de zorgverzekeraar.

De wereld van borstprotheses zit nooit stil

Er is continue onderzoek naar hoe ze de mooiste en meest comfortabele protheses kunnen maken. Een nieuwe ontwikkeling op dit gebied is een lichtgewicht prothese, die 40% lichter is dan andere protheses. Carina merkt op dat die bij haar klanten erg in de smaak valt. ‘Protheses die wat zwaarder zijn, kunnen soms klachten met zich meebrengen. Deze nieuwe soort prothese is een stuk lichter en draagt comfortabeler. Zeker voor dames met schouderklachten of rugklachten, of die twee protheses dragen, is die aan te bevelen.’

Datum: 02 februari 2024