slapeloosheid

Door slapeloosheid op zien tegen de nacht

Wanneer het bijna bedtijd is, word jij al een beetje zenuwachtig. Je weet dat je straks weer eindeloos ligt te woelen om uiteindelijk uren naar het plafond te staren. Lekker in slaap vallen lukt je al tijden niet. En als het toch lukt, word je al vrij snel daarna weer wakker. Het is een oneindige cirkel die zich de hele nacht blijft herhalen. Als je dit herkent, heb je waarschijnlijk last van slapeloosheid.

Slecht slapen

Wanneer je last hebt van slapeloosheid, blijft je geest constant actief. Je valt moeilijk in (diepe) slaap en wordt meerdere malen per nacht wakker terwijl de vreemdste gedachtes door je hoofd malen. Door de onderbroken, korte nachten sta je vermoeid op en ben je prikkelbaar. Je kunt je minder goed concentreren op alledaagse activiteiten en op je werk begin je fouten te maken. Je hebt al van alles geprobeerd om het probleem op te lossen, maar heb je ook al aan shiatsu gedacht?

Slapeloosheid

Wist je dat slapeloosheid…

… kan bijdragen aan veel verschillende ziekten?
… de kans op een hoge bloeddruk met 2x vergroot en de kans op diabetes met 3x?
… voorkomt bij 90% van de mensen die aan een vorm van depressie lijden?
… overgewicht kan veroorzaken?

Drukpuntmassage

Wanneer je de betekenis van het Japanse woord shiatsu letterlijk vertaalt, begrijp je eigenlijk gelijk hoe de techniek werkt. ‘Shi’ betekent namelijk vinger en ‘atsu’ betekent druk. Door gebruik te maken van drukpunten in het lichaam wordt het weer in evenwicht gebracht. Drukpunten geven erg veel informatie over de conditie van het lichaam, waardoor klachten gericht kunnen worden aangepakt. Organen komen in balans en het zenuwstelsel wordt gereguleerd omdat via energiebanen (hormonale) blokkades worden opgeven. Het is een fijne therapeutische lichaamsmassage die het zelfgenezende effect van je lichaam stimuleert en het in balans brengt.

Wanneer je last hebt van slapeloosheid, blijft je geest constant actief

Uitrusten

Paula Kobayashi is shiatsu therapeute. In haar praktijk behandelt ze geregeld mensen met slapeloosheid. ‘Tijdens de overgang van winter naar zomer krijgen veel mensen last van slapeloosheid. Door shiatsu op je vermoeide lichaam toe te passen en de drukpunten weer in evenwicht te brengen, krijgen je lijf en geest de kans om uit te rusten. Het is een mooie, ondersteunende therapie die je kan helpen om jouw je nachtrust terug te geven.’

Stevig slapen

Shiatsu grootheid Takashi Namikoshi heeft een speciaal kussen ontwikkeld om heerlijk op te kunnen slapen. Het hoofdkussen biedt goede ondersteuning aan de nek en helpt daarom bij nek- en schouderklachten. Het wordt, vanwege de goede steun die het biedt aan je hoofd en nek, ook ingezet tegen slapeloosheid. De hoogte van het kussen is makkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeur, waardoor het geschikt is voor iedere slaper. Paula Kobayashi heeft het kussen geïmporteerd en daarom is het in Europa exclusief te verkrijgen bij Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum.

Datum: 29 april 2019