Door slapeloosheid op zien tegen de nacht
Wanneer het bijna bedtijd is, word jij al een beetje zenuwachtig. Je weet dat je straks weer eindeloos ligt te woelen om uiteindelijk uren naar het plafond te staren. Lekker in slaap vallen lukt je al tijden niet. En als het toch lukt, word je al vrij snel daarna weer wakker. Het is een oneindige cirkel die zich de hele nacht blijft herhalen. Als je dit herkent, heb je waarschijnlijk last van slapeloosheid.
Slecht slapen
Wanneer je last hebt van slapeloosheid, blijft je geest constant actief. Je valt moeilijk in (diepe) slaap en wordt meerdere malen per nacht wakker terwijl de vreemdste gedachtes door je hoofd malen. Door de onderbroken, korte nachten sta je vermoeid op en ben je prikkelbaar. Je kunt je minder goed concentreren op alledaagse activiteiten en op je werk begin je fouten te maken. Je hebt al van alles geprobeerd om het probleem op te lossen, maar heb je ook al aan shiatsu gedacht?
Slapeloosheid
Wist je dat slapeloosheid…
… kan bijdragen aan veel verschillende ziekten?
… de kans op een hoge bloeddruk met 2x vergroot en de kans op diabetes met 3x?
… voorkomt bij 90% van de mensen die aan een vorm van depressie lijden?
… overgewicht kan veroorzaken?
Drukpuntmassage
Wanneer je de betekenis van het Japanse woord shiatsu letterlijk vertaalt, begrijp je eigenlijk gelijk hoe de techniek werkt. ‘Shi’ betekent namelijk vinger en ‘atsu’ betekent druk. Door gebruik te maken van drukpunten in het lichaam wordt het weer in evenwicht gebracht. Drukpunten geven erg veel informatie over de conditie van het lichaam, waardoor klachten gericht kunnen worden aangepakt. Organen komen in balans en het zenuwstelsel wordt gereguleerd omdat via energiebanen (hormonale) blokkades worden opgeven. Het is een fijne therapeutische lichaamsmassage die het zelfgenezende effect van je lichaam stimuleert en het in balans brengt.
Wanneer je last hebt van slapeloosheid, blijft je geest constant actief
Uitrusten
Paula Kobayashi is shiatsu therapeute. In haar praktijk behandelt ze geregeld mensen met slapeloosheid. ‘Tijdens de overgang van winter naar zomer krijgen veel mensen last van slapeloosheid. Door shiatsu op je vermoeide lichaam toe te passen en de drukpunten weer in evenwicht te brengen, krijgen je lijf en geest de kans om uit te rusten. Het is een mooie, ondersteunende therapie die je kan helpen om jouw je nachtrust terug te geven.’
Stevig slapen
Shiatsu grootheid Takashi Namikoshi heeft een speciaal kussen ontwikkeld om heerlijk op te kunnen slapen. Het hoofdkussen biedt goede ondersteuning aan de nek en helpt daarom bij nek- en schouderklachten. Het wordt, vanwege de goede steun die het biedt aan je hoofd en nek, ook ingezet tegen slapeloosheid. De hoogte van het kussen is makkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeur, waardoor het geschikt is voor iedere slaper. Paula Kobayashi heeft het kussen geïmporteerd en daarom is het in Europa exclusief te verkrijgen bij Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.
-
Julian was dolgelukkig toen hij van zijn passie zijn werk kon maken. Na een intensieve opleiding afgerond te hebben, werd hij aangenomen bij een bekend restaurant in zijn stad als chef-kok. Met een bak vol aan energie, gedrevenheid en enthousiasme begon zijn nieuwe carrière.