rust

Radeloos? Vind je rust terug!

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.

In de spiegel kijken

Zo kun je je behoorlijk radeloos voelen te midden van de ratrace die je leven lijkt te zijn geworden. Veel mensen worden in zo’n situatie opeens geconfronteerd met de vraag waar je al dat rennen, vliegen en draven eigenlijk voor doet. Na zoveel stress is het dan ook lastig te ontdekken waar je kracht, interesses en valkuilen eigenlijk liggen. Herken jij dit? Dan is het misschien tijd om in de spreekwoordelijke spiegel te kijken.

Balans terugvinden

Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen. Zo weer ik uit ervaring hoe het is om vast te zitten in je leven, waardoor je uit balans bent en je kracht en energie kwijt bent. Door me te verdiepen en bekwamen in coaching kwam ik erachter dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf weer te ontdekken. En ook jij kunt die balans terugvinden.

De wereld waarnemen

In het traject gebruik ik NLP-technieken. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Neuro betekent alles wat te maken heeft met de hersenen en het zenuwstelsel. Onze zintuigen zijn hierbij van groot belang, aangezien we deze gebruiken voor het waarnemen. Ieder mens neemt op unieke wijze waar. Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen, zodat jij naar de wereld kijkt op een manier waar jij het meest aan hebt.

Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen

Communicatieve strategieën

Het woord ‘linguïstisch’ heeft betrekking op het taalgebruik. Door taal op een bepaalde manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je je eigen emotionele staat beïnvloedt. Tijdens de therapie leer je technieken om via taal en communicatie beter met je eigen emoties om te gaan. Zo leer je een negatief gevoel te vervangen door een positiever gevoel, door middel van je eigen communicatieve strategieën.

Stappen richting verandering

De ‘p’ in NLP staat voor programmeren. Dat houdt in dat je jezelf als het ware ‘herprogrammeert’, en je oude, belemmerende gedragspatronen ombuigt naar positiever en zinvoller gedrag. Want iedereen heeft wel een rugzakje, nare ervaringen uit het verleden die je in het heden nog steeds dwarszitten. Door middel van NLP kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Zodra je dat weet, kun je stappen zetten richting verandering. Want pas als je je valkuilen herkent, kun je er iets aan doen. De bruikbare technieken zijn daardoor niet voor iedereen hetzelfde, afhankelijk van hoe jij verwerkt wordt bepaald wat werkt voor jou.

De natuur als coachruimte

De coachgesprekken voer ik het liefst zo min mogelijk in een coachruimte. Juist de vrijheid en rust van de natuur is bijzonder waardevol. Door te wandelen tijdens het gesprek, prikkel je lichaam en geest en kijk je vanuit een ander perspectief naar je situatie. Zo ontstaat er bovendien ruimte voor nieuwe ideeën, en kan jouw positieve verandering beginnen.

Datum: 26 juni 2019