
Thuiswerkstress? Ontdek de mogelijkheden van reflexzonetherapie
Thuiswerken: sommige mensen vinden het heerlijk, terwijl anderen er maar niet aan kunnen wennen. Het valt niet mee om thuis het overzicht te bewaren, dezelfde structuur aan te houden en productief te wezen. Je zit misschien geïsoleerd thuis en mist het persoonlijke contact met collega’s, of wordt thuis juist omringd door allerlei afleidingen. Zo kan de spanning al snel toeslaan. Lukt het je niet om de thuiswerkstress los te laten? Reflexzonetherapie laat jou weer tot ontspanning komen!
Stress en onzekerheid
Thuis kun je niet even naar een collega stappen als je een probleem hebt en verloopt de communicatie vaak iets minder soepel. De verleiding om ‘s avonds nog even een e-mail te beantwoorden of tijdens je werktijd iets aan het huishouden te doen heerst. Zo kan de grens tussen werk en privé in elkaar overlopen. Het kan ook zorgen voor concentratieproblemen, doordat je om je heen meer afleiding hebt. Bovendien gaat het thuiswerken gepaard met onzekerheid. Wanneer kun je weer naar kantoor en met collega’s in een ruimte werken?
Fysieke klachten bij thuiswerken
Behalve stressklachten, kan thuiswerken ook voor fysieke klachten zorgen. De kans is groot dat je werkplek thuis niet zo ergonomisch is ingericht als op kantoor. In plaats van verstelbare bureaus en computerschermen die op de juiste hoogte staan, werken velen thuis vanachter een laptop of keukentafel. Vaak zit je dan niet rechtop, maar voorovergebogen, waardoor je spieren verkeerd belast worden. Tel daar nog eens bij op dat je een stuk minder in beweging bent thuis, en je kunt al snel rug-, nek- en schouderklachten of stijve spieren ervaren.
Reflexzonetherapie kan bij stressklachten en fysieke klachten ondersteunen
Verlichting bij klachten
Wanneer deze klachten blijven bestaan, dan kan het een goed idee zijn om veranderingen aan te brengen in je werksituatie. Let op je werkhouding en zit rechtop, met je knieën en bovenlichaam in een hoek van 90 graden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een laptopstandaard gebruiken, een kussentje op je stoel leggen of een voetenbankje neerzetten. Zorg dat je regelmatig pauzes inlast waarbij je echt even ontspanning en beweging krijgt en je hoofd leeg kunt maken. Sta tussendoor op om te rekken en strekken en te wandelen, al is het alleen om koffie te pakken.
Voordelen van reflexzonetherapie
Daarnaast kunnen zowel stressklachten als fysieke klachten verlicht worden door regelmatig een reflexzonebehandeling te ondergaan. Met reflexzonetherapie kun je lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten behandelen, door de reflexzones van je voeten (of soms je handen, oren of hoofd) onder handen te laten nemen. Dit is een heerlijk ontspannen en natuurlijke behandelwijze. De gedachte hierachter is dat je hele lichaam, dus alle organen, botten, klieren, weefsels en het zenuw-, bloedvaten- en lymfestelsel, op verkleinde schaal wordt weerspiegeld in een ander lichaamsdeel.
Werking van reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie helpt je spieren weer tot rust te komen en de spanning in je lichaam los te laten. Door de reflexzones te bewerken, wordt er invloed uitgeoefend op alle lichaamsprocessen. Dit verhoogt de weerstand, activeert je zelfherstellend vermogen, geeft ontspanning, brengt de hormonen in balans, stimuleert de stofwisseling en bevordert afvoer van afvalstoffen. Omdat reflexzonetherapie vanuit een holistische zienswijze werkt, wordt de behandeling altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zo kan elke klacht individueel behandeld worden.
Ontmoet Jolanda
Benieuwd of reflexzonetherapie iets voor jou kan zijn? Je bent van harte welkom in de praktijk van Jolanda. In deze moeilijke tijd wil ze mensen graag tegemoet komen en blijven behandelen. Daarom doet Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’ er alles aan om de maatregelen te volgen, zonder dat dit ten koste gaat van jouw beleving. Om te zorgen dat de behandeling veilig kan verlopen, hanteert ze wel een aantal spelregels om voor een optimale hygiëne te zorgen. Zo ben je verzekerd van een veilige en ontspannen behandeling.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Stress… Wie heeft er geen last van? Het leven is druk en vol en altijd onderhevig aan verandering.
-
Elk leven kent uitdagingen. We maken allemaal perioden van stress en tegenslag mee. Een verlies, een ongeluk, een verandering: het zijn allemaal ingrijpende gebeurtenissen die van ons een zeker aanpassingsvermogen verlangen.
-
Het nieuwe jaar is aangebroken en jij staat alweer klaar met je lijstje vol goede voornemens. Je takenlijst overstroomt met dingen die er moeten gebeuren, maar jij doet er nog een schepje bovenop. Hoewel streven naar zelfverbetering natuurlijk goed is, kan het wijs zijn om de goede voornemens dit jaar over te slaan en milder tegenover jezelf te zijn.
-
Kerst en nieuwjaar zien er dit jaar een stuk anders uit dan eerdere jaren. Je hele leven heeft er immers anders uitgezien dit jaar. Het thuiswerken, opletten en afwegen begint langzaam zijn tol te eisen.
-
Vakantie hoort ontspannend te zijn, maar de werkelijkheid is weleens anders. Als je denkt aan alles wat je nog moet regelen voor je vakantie, breekt het zweet je van alle kanten uit. In plaats van voorpret ervaar je vooral vakantiestress.
-
Grote kans dat je jezelf nogal bent tegengekomen de afgelopen tijd. Veel dingen gaan anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Voor een sociaal persoon die er graag op uit gaat, was het vast een uitdaging om jezelf binnenshuis te vermaken, terwijl een introvert zich juist gevangen voelde door alle mensen thuis om zich heen.