thuiswerkstress

Thuiswerkstress? Ontdek de mogelijkheden van reflexzonetherapie

Thuiswerken: sommige mensen vinden het heerlijk, terwijl anderen er maar niet aan kunnen wennen. Het valt niet mee om thuis het overzicht te bewaren, dezelfde structuur aan te houden en productief te wezen. Je zit misschien geïsoleerd thuis en mist het persoonlijke contact met collega’s, of wordt thuis juist omringd door allerlei afleidingen. Zo kan de spanning al snel toeslaan. Lukt het je niet om de thuiswerkstress los te laten? Reflexzonetherapie laat jou weer tot ontspanning komen!

Stress en onzekerheid

Thuis kun je niet even naar een collega stappen als je een probleem hebt en verloopt de communicatie vaak iets minder soepel. De verleiding om ‘s avonds nog even een e-mail te beantwoorden of tijdens je werktijd iets aan het huishouden te doen heerst. Zo kan de grens tussen werk en privé in elkaar overlopen. Het kan ook zorgen voor concentratieproblemen, doordat je om je heen meer afleiding hebt. Bovendien gaat het thuiswerken gepaard met onzekerheid. Wanneer kun je weer naar kantoor en met collega’s in een ruimte werken?

Fysieke klachten bij thuiswerken

Behalve stressklachten, kan thuiswerken ook voor fysieke klachten zorgen. De kans is groot dat je werkplek thuis niet zo ergonomisch is ingericht als op kantoor. In plaats van verstelbare bureaus en computerschermen die op de juiste hoogte staan, werken velen thuis vanachter een laptop of keukentafel. Vaak zit je dan niet rechtop, maar voorovergebogen, waardoor je spieren verkeerd belast worden. Tel daar nog eens bij op dat je een stuk minder in beweging bent thuis, en je kunt al snel rug-, nek- en schouderklachten of stijve spieren ervaren.

Reflexzonetherapie kan bij stressklachten en fysieke klachten ondersteunen

Verlichting bij klachten

Wanneer deze klachten blijven bestaan, dan kan het een goed idee zijn om veranderingen aan te brengen in je werksituatie. Let op je werkhouding en zit rechtop, met je knieën en bovenlichaam in een hoek van 90 graden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een laptopstandaard gebruiken, een kussentje op je stoel leggen of een voetenbankje neerzetten. Zorg dat je regelmatig pauzes inlast waarbij je echt even ontspanning en beweging krijgt en je hoofd leeg kunt maken. Sta tussendoor op om te rekken en strekken en te wandelen, al is het alleen om koffie te pakken.

Voordelen van reflexzonetherapie

Daarnaast kunnen zowel stressklachten als fysieke klachten verlicht worden door regelmatig een reflexzonebehandeling te ondergaan. Met reflexzonetherapie kun je lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten behandelen, door de reflexzones van je voeten (of soms je handen, oren of hoofd) onder handen te laten nemen. Dit is een heerlijk ontspannen en natuurlijke behandelwijze. De gedachte hierachter is dat je hele lichaam, dus alle organen, botten, klieren, weefsels en het zenuw-, bloedvaten- en lymfestelsel, op verkleinde schaal wordt weerspiegeld in een ander lichaamsdeel.

Werking van reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie helpt je spieren weer tot rust te komen en de spanning in je lichaam los te laten. Door de reflexzones te bewerken, wordt er invloed uitgeoefend op alle lichaamsprocessen. Dit verhoogt de weerstand, activeert je zelfherstellend vermogen, geeft ontspanning, brengt de hormonen in balans, stimuleert de stofwisseling en bevordert afvoer van afvalstoffen. Omdat reflexzonetherapie vanuit een holistische zienswijze werkt, wordt de behandeling altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zo kan elke klacht individueel behandeld worden.

Ontmoet Jolanda

Benieuwd of reflexzonetherapie iets voor jou kan zijn? Je bent van harte welkom in de praktijk van Jolanda. In deze moeilijke tijd wil ze mensen graag tegemoet komen en blijven behandelen. Daarom doet Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’ er alles aan om de maatregelen te volgen, zonder dat dit ten koste gaat van jouw beleving. Om te zorgen dat de behandeling veilig kan verlopen, hanteert ze wel een aantal spelregels om voor een optimale hygiëne te zorgen. Zo ben je verzekerd van een veilige en ontspannen behandeling.

Datum: 15 december 2020