stress

Weg stress! Meer energie met HeartMath

Als werkende moeder ben jij kampioene ‘alle ballen tegelijkertijd in de lucht houden’. Je werkt je een slag in de rondte op je hectische werk, maar bent daarnaast ook chef huishouden, coördinator van de was, professioneel aanmoediger langs het sportveld en privéchauffeur. Moet je daarnaast ook nog ergens de sportschool zien aan te tikken, en je sociale leven onderhouden. Ergens een gaatje voor de nodige tijd om tot jezelf te komen en goed voor jezelf te zorgen heb je eigenlijk niet. Dat betekent: stress! Ook merk je dat je je minder fit voelt en dat je sneller moe bent. Je hoeft echter niet meteen op sabbatical naar Zuid-Afrika om weer op kracht te komen (al houden we je natuurlijk niet tegen). Er zijn andere methoden om ervoor te zorgen dat je er weer snel met meer energie deze nooit eindigende rollercoaster aan kunt!

Stress: een vicieuze cirkel

Wist je dat jouw hartritme ontregeld raakt of chaotisch wordt als je veel stress ervaart? Dit houdt in dat je hart chaotische signalen naar je hersenen zendt. Hierdoor is jouw brein minder goed in staat om informatie te verwerken, waardoor je cognitieve functies verstoord raken. Je kunt je minder goed concentreren, en je kunt niet meer helder nadenken en adequaat reageren op situaties. Maar dit is nog niet alles: ook je reactievermogen en motoriek verslechteren.

Klachten

Sta je een lange tijd onder stress, dan heeft dit nadelige gevolgen voor je immuunsysteem: je weerstand verslechtert en je wordt sneller ziek. Ook kun je te maken krijgen met slaapproblemen, en loop je een hoger risico op angstklachten en depressie. Maar daarnaast verlies je hierdoor natuurlijk veel kostbare en vitale energie. Hierdoor voel je na een lange (werk)dag moe, of zelfs oververmoeid en uitgeput. Iets leuks doen met je vrienden of familie: daar heb jij weinig zin in. Het regelmatig overslaan van ontspannende, sociale activiteiten leidt op ten duur ook weer tot stress. Al deze negatieve effecten zijn trouwens ook te merken als je regelmatig negatieve gevoelens als angst, onzekerheid of boosheid ervaart.

Weg met stress!

Het mag duidelijk zijn: stress is niet goed voor je. Gelukkig hebben wetenschappers door verschillende onderzoeken daar iets op gevonden: de HeartMath methode! Tijdens het werken met de HeartMath methode zie jij op je computerscherm wanneer je emoties en gedachten op elkaar afgestemd zijn. Dit is het moment waarop jij energielekken aan het dichtmaken bent, en geen onnodige energie aan het verbruiken bent. Alle negatieve en mentale automatische patronen die jij bewust en onbewust ervaart, worden met de HeartMath omgezet in positieve dingen. Je ervaart namelijk weer mentale en emotionele veerkracht, en je vitaliteit en gezondheid krijgen een enorme oppepper. De HeartMath methode werkt trouwens niet alleen bij stress, maar ook bij problemen en klachten als hoofdpijn, migraine, angststoornissen, depressie, faalangst, ADHD, vermoeidheid, spierklachten en nog meer veel meer. Klinkt goed, toch? Maar door HeartMath te combineren met een andere eye-opener, sla je pas echt twee vliegen in één klap! Emotionele intelligentie is kort gezegd het slimmer omgaan met je emoties, zodat je ze kunt reguleren.

Door HeartMath te combineren met een andere eye-opener, sla je twee vliegen in één klap

HeartMath en emotionele intelligentie: effectieve combinatie

Hoe de combinatie werkt? Emoties hebben effect op het lichaam, omdat ze drie belangrijke systemen van je lichaam beïnvloeden: het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormonale systeem. Ervaar je regelmatig stress, dan wordt je zenuwstelsel geactiveerd, waardoor je weer extra stresshormonen (cortisol en adrenaline) aanmaakt. En dan is de hele stresscirkel weer rond. Door te werken aan je emotionele intelligentie, samen met de HeartMath methode, worden je zenuwstelsel, immuunsysteem en hormoonsysteem met elkaar in harmonie gebracht. De effecten hiervan? Je voelt je rustiger en vrediger, je immuunsysteem krijgt een boost en je maakt hormonen aan die de gezondheid bevorderen. En sterker nog: dankzij deze effectieve combinatie van methodes kun je op een subtiele manier een kijkje nemen in je onderbewustzijn. Hier kom je de belangrijkste emotionele blokkades tegen die jou dag in dag uit belemmeren om te zijn wie je bent en te leven hoe jij dat graag wilt!

Dit wil je!

Wil jij…

 • betere werkprestaties leveren?
 • moeiteloos met stressvolle situaties omgaan?
 • in je kracht komen staan?
 • weer vrolijk, rustig en blij worden?
 • anders met je tijd omgaan?
 • je gezondheid drastisch verbeteren?
 • een beter denk- en concentratievermogen?
 • beter slapen?
 • verlichting ervaren van je fysieke en emotionele klachten?
 • je energieker en fitter voelen?
 • creatiever worden en in de flow komen?
 • een betere gezondheid?
 • minder vaak ziek zijn?
 • je relaties met vrienden en familie verbeteren?

Dan zit er maar één ding op: beginnen met de HeartMath methode in combinatie met emotionele intelligentie!

Masterclasses

Om al deze mooie resultaten te bereiken en tot nieuwe inzichten te komen, kun je kiezen voor privésessies of voor een masterclass. Hierin kom je alles te weten over emotionele intelligentie in combinatie met de praktische toepassing van HeartMath. Voor privésessies kun je altijd contact met me opnemen. Neem een moment om even naar jezelf te kijken. De beste versie van jezelf is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht. Onthoud dat emoties de wereld regeren en niets onmogelijk is!

Datum: 16 april 2019